duminică, 4 septembrie 2011

Erwin Albu - amendă nouă de 5.000 de lei. Codlenii au ieşit sâmbătă în faţa spitalului încă închis.

Codlenii au ieşit din nou în stradă pentru spitalul lor.
Aproximativ 200 de codleni au participat ieri la o comemorare a situaţiei triste în care se află comunitatea prin închiderea spitalului şi prin întârzierea redeschiderii acestuia. Comemorând "7 luni de la primul protest, 5 luni de la sistarea finanţării, o lună de la decizia favorabilă a instanţei de redeschidere a spitalului", cetăţenii şi-au exprimat public nemulţumirea cu privire la toată degringolada redeschiderii spitalului şi la lipsa de implicare a autorităţilor scandând: "Ruşine","Mincinoşii", "Demisia", "Hoţii" .


Amendă de 5.000 de lei pentru Erwin Albu.
Primăria Codlea nu a binevoit să îşi dea acordul cu privirea la organizarea unei manifestaţii publice în centrul oraşului de susţinere a spitalului (Primăria a interzis DIN NOU adunarea publică PRO SPITAL. Vezi aici motivele aberante. Vom ieşi totuşi AZI la ora 17 în faţa spitalului (legal).). Astfel, cetăţenii dezamăgiţi s-au adunat paşnic şi civilizat în faţa spitalului. Erwin Albu a fost amendat cu 5.000 (!!!) de lei pentru această întâlnire. Amenda aceasta se adaugă celorlalte amenzi în cuantum de 4.500 de lei aplicate de Jandarmerie în urma manifestaţiilor pentru redeschiderea spitalului, precum şi dosarelor penale deschise în urma tuturor protestelor din acest an.
"Consider aceste amenzi o încercare a autorităţilor de a intimida şi bloca demersurile noastre civice. Refuzul primarului Alexandru Popa de a ne acorda autorizaţii pentru manifestaţii este o faptă laşă şi ruşinoasă, care încalcă grav dreptul constituţional la liberă exprimare şi la manifestare. Nu este prima dată când ni se refuză ostentativ şi ilegal acest drept. Pentru aceasta voi depune o plângere penală de abuz în serviciu împotriva domniei sale. Dacă amenda de 2.000 de RON pentru blocarea DN1 mi-am asumat-o, ca şi dosarul penal în acel caz, ajungându-ne cuţitul la os şi dorind să tragem un semnal de alarmă, fiind disperaţi că nimeni nu ne bagă în seamă şi că suntem batjocoriţi de autorităţi, celelalte amenzi le-am contestat, deoarece le consider un abuz din partea autorităţilor. Iar dacă privim cunatumul ultimei amenzi de 5.000 de lei, atitudinea autorităţilor devine şi mai clară. (Erwin Albu)"


Se solicită implicarea Consiliului Judeţean Braşov şi a preşedintelui Aristotel Căncescu în redetaşarea personalului medical.
Printr-un apel către Consiliul Judeţean Braşov şi către preşedintele CJ Aristotel Căncescu, manifestanţii au cerut rezolvarea de urgenţă a situaţiei personalului medical detaşat în aprilie de către Direcţia de Sănătate Publică în spitalele aflate în administrarea forului judeţean şi anume REdetaşarea către Spitalul Codlea, la cererea acestora.
"Am luat personal legătura în mai multe rânduri cu domnul consilier judeţean Sebastian Grapă, preşedintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Judeţean, pentru a-i aduce la cunoştinţă situaţia cadrelor medicale care doresc să se întoarcă la unitatea noastră, urmând să se ia măsurile în acest sens. "
În acest moment, cadrele medicale care doresc să se întoarcă la vechiul loc de muncă întâmpină probleme birocratice (de exemplu în loc de redetaşare, se vehiculează condiţia demisiei de la actualul loc de muncă şi ocuparea unui post prin concurs la unitatea codleană). A se citi aici:De ce întârzie redeschiderea Spitalului Codlea? Problema reîntoarcerii personalului. 15 septembrie, noua dată ţintă pentru redeschidere.

"NU" retragerii de echipament din spital
Codlenii recunosc în intenţia Ministerului Sănătăţii de a retrage aparatură de orice fel tocmai în pragul redeschiderii, o atitudine potrivnică şi şicanatoare. Aceştia au cerut ferm autorităţilor locale, proprietare de drept ale spitalului, să nu dea curs solicitării Ministerului (AICI documentele care cer retragerea echipamentului de telemedicină a Spitalului Codlea . Sunt vizate şi spitalele din Săcele şi Victoria. Suspect?).
--Despre acest subiect puteţi citi aici mai multe articole. --

Termen clar asumat pentru redeschidere de către edilii codleni sau demisia!!!
Codlenii s-au săturat de vorbe goale de atâtea luni de zile şi de interese meschine ale autorităţilor.
Luni, 5 septembire, la ora 14, va avea loc o şedinţă extraordinară a CL Codlea la care cetăţenii au hotărât să participe în număr mare. "Aleşii locali ori îşi vor asuma cu toată responsabilitatea un termen clar al redeschiderii Spitalului Codlea, ori să îşi dea demisia" a fost poziţia participanţilor la adunarea publică.

__________________________________________________
Vedeţi şi :

Primăria a interzis DIN NOU adunarea publică PRO SPITAL. Vezi aici motivele aberante. Vom ieşi totuşi AZI la ora 17 în faţa spitalului (legal).

De ce întârzie redeschiderea Spitalului Codlea? Problema reîntoarcerii personalului. 15 septembrie, noua dată ţintă pentru redeschidere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu