miercuri, 31 august 2011

AICI documentele care cer retragerea echipamentului de telemedicină a Spitalului Codlea . Sunt vizate şi spitalele din Săcele şi Victoria. Suspect?

Iată aici documentul transmis de către Ministerul Sănătăţii pentru retragerea echipamentului de telemedicină, în plină procedură de redeschidere a unităţii medicale:


















La câteva ore după ce am făcut publică informaţia primită pe surse despre intenţia Ministerului Sănătăţii de a transfera aparatură din camera de gardă a spitalului nostru (Dispreţuitor- Surse: Ministerul Sănătăţii se pregăteşte să ne ia aparatura din camera de gardă a Spitalului Codlea ), iar primele ştiri despre aceasta apăreau în ziare şi pe la televiziuni, Primăria Codlea a primit un fax de la Ministerul Sănătăţii cu aceste documente. Aceasta se întâmpla la ora 12:26, vineri 26 august 2011, când deja angajaţii primăriei se pregăteau să plece, vinerea fiind zi scurtă de lucru. După o jumătate de oră, la ora ora 13:03, subsecretarul de stat Raed Arafat confirmă prima oară, în direct la Antena 3, veridicitatea acestei informaţii (VIDEO. Aici confirmarea secretarului de stat Raed Arafat cu privire la intenţia de a retrage aparatură de la Spitalul Codlea). Faxul primit de Primăria Codlea este transmis către Spitalul Codlea abia luni, 29 august.

Ce se doreşte? Analiza mea pe textul documentului.
În adresă se specifică provenienţa aparaturii, plătită de Ministerul Sănătăţii printr-un credit extern. Apoi se specifică cine dispune, conform textelor de lege enunţate, de aparatura respectivă. După părerea mea, se trece uşor peste autonomia locală, mai ales după transferul ÎNTREGULUI SPITAL în 2010 către Municipiul Codlea, şi este clar că se tratează spitalul nostru ca un "spital care se reorganizează" (pagina 2, a se vedea marcarea galbenă), în ciuda suspendării executării Hotărârii de Guvern decise de instanţă, ceea ce este inadmisibil. Aceasta arată clar intenţia Ministerului Sănătăţii de a nu ţine cont de decizia Curţii de Apel şi de a continua "reforma" haotică.
Mai mult, Ministerul Sănătăţii cere administraţiei publice locale codlene să facă acest demers de transfer al echipamentului şi să scrie în procesul verbal de predare primire care se va efectua " acest transfer a fost efectuat CU ACORDUL Ministerului Sănătăţii" (a se vedea marcarea galbenă de pe prima pagină) , conform unui referat RL63/24.08.2011, publicat mai jos. Deci Ministerul NU DECIDE, CI DOAR ÎŞI DĂ ACORDUL (!!), transferul NU ARE LA BAZĂ O DECIZIE, ci un referat. Adică cu mâna administraţiei codlene să se înfăptuiască transferul!! Exact ca în joaca de închidere a spitalelor, MINISTERUL NU A DECIS NICIODATĂ ÎNCHIDEREA VREUNUI SPITAL, pentru că nu are această autoritate, proprietarul de drept al spitalului fiind administraţia locală! Însă a ştiut să îmbie întâi cu preschimbări în cămine de bătrâni, de acceptat sau respins de municipalitate, apoi a ştiut să răvăşească personalul medical prin redistribuire, apoi, în final, a tăiat finanţarea pe baza unor criterii doar de ei ştiute!

AICI REFERATUL MINISTERULUI.
SE VIZEAZĂ SPITALELE DIN CODLEA, SĂCELE ŞI VICTORIA.
SUSPECT ESTE ATÂT MOMENTUL, 23.08.2011, cât şi referirea la toate cele 3
spitale în referatul care stă la baza ADRESEI (NU DECIZIEI), de transfer de echipament de telemedicină.

Ministerul Sănătăţii tratează clar cu noi ca şi cu "spitale restructurate". Deşi instanţa spune altceva până la sfârşitul unui proces îndelungat.

Ministerul Sănătăţii demonstrează din nou, fără putinţă de tăgadă, că nu este un partener constructiv de dialog.




Specificam în altă postare: "Dacă ne bazăm doar pe simpla experienţă a închiderii spitalului prin nefinanţare, cu toate cele care au precedat aceasta (joaca de-a autonomia locală, ideea transformării în cămin de b
ătrâni, forţarea redistribuirii personalului, promisiunile autorităţilor locale şi judeţene-inclusiv a domnului prefect Gonţea- că spitalul nu se va închide), dar şi cu ce a urmat, dovedim clar că autorităţile naţionale nu pot fi un partener constructiv şi credibil pentru codleni. Ba mai mult, îmi asum afirmaţia că autorităţile au avut o atitudine duplicitară şi chiar mârşavă la adresa comunităţii noastre.

Intenţia de a retrage aparatura de telemedicină tocmai în acest moment al demersurilor de redeschidere este cel puţin o şicanare. Dar poate fi şi o continuare a războiului de închidere a instituţiei noastre prin noi mijloace. Acţiunea aceasta pune gaz pe foc, de exemplu, pe nesiguranţa cadrelor medicale de a se întoarce la unitatea medicală din Codlea, la vechiul loc de muncă.


Suntem decişi să ne apărăm în continuare spitalul. Spunem un "NU" hotărât retragerii de echipament de orice fel şi pentru orice motiv, mai ales în acest moment de cumpănă. Vor urma din nou acţiuni de stradă, dacă altfel autorităţile nu ţin cont de nevoile comunităţii noastre. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu