joi, 1 septembrie 2011

De ce întârzie redeschiderea Spitalului Codlea? Problema reîntoarcerii personalului. 15 septembrie, noua dată ţintă pentru redeschidere.

Astăzi, 1 septembrie, era data la care ne doream să redeschidem Spitalul Municipal Codlea. Pe data de 2 august, Curtea de Apel Braşov a hotărât că acesta se poate redeschide, până la finalizarea procesului. Decizie executorie, la care Guvernul putea face şi a făcut recurs. Dar până se judecă acesta, decizia trebuie pusă în practică, iar CAS trebuie să facă contract de finanţare cu Codlea.

Problema cea mai mare este cea a personalului. Odată detaşat spre alte unităţi în luna aprilie, după acţiunea forţată a Ministerului, reîntoarcerea este anevoioasă. Se fac demersuri în sensul redetaşării de la locurile actuale de muncă către unitatea codleană. Autorităţile nu prea sprijină aceste demersuri, pasându-şi atribuţiuni între ele. Ba mai afirmă că asistentele ar trebui să îşi de demisia de la sitalele unde sunt şi că vor da concurs pe post dacă vor să revină la Codlea. Directorii spitalelor, din lipsă de personal, ameninţă că dacă cadrele codlene vor pleca, nici că se vor mai putea întoarce dacă spitalul se închide din nou. Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Braşov aşteaptă norme metodologice de la Bucureşti, iar Ministerul transmite că este treaba direcţiei judeţene. Consilierii din Codlea se dau de ceasul morţii să mai tragă de timp aducând din nou în discuţii "soluţia" privatizării. Colac peste pupăză mai apare şi şicanarea cu retragerea de echipamente din camera de gardă. Cadrele medicale sunt pur şi simplu debusolate. Acesta să fie jocul autorităţilor?

15 septembrie ar fi noua dată ţintă pentru redeschidere. Ministerul mai trebuie să aprobe clasificarea spitalului, dar mai trebuie rezolvată problema redetaşării cadrelor medicale. Un cerc vicios.

În toată această degringoladă, cetăţenii au de suferit prin lipsa unor servicii medicale minime în comunitatea noastră. În ce ţară bananieră trăim?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu