miercuri, 14 septembrie 2011

Conducerea CJ Braşov şi PNL se implică şi susţin o mai veche propunere de a mea pentru salvarea Spitalului Codlea

Astăzi, 14 septembrie, a avut loc în Codlea o conferinţă de presă având ca temă Spitalul Codlea, la care a participat preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, Sebastian Grapă, preşedintele comisiei de sănătate a CJ, deputatul Mihai Donţu şi preşedintele PNL Codlea, Cătălin Muntean. Ca invitat din partea unităţii medicale, spre a prezenta situaţia în care se află, a fost prezentă dr. Claudia Coste, manager al spitalului.

Reprezentanţii PNL vor înainta un memoriu către Ministerul Sănătăţii, care are la bază chiar propunerile prezentate de către mine personal domnului preşedinte Aristotel Căncescu, precum şi vicepreşedintelui CJ Nelu Ochi încă din luna aprilie, după cum se poate vedea aici în ziarul "Adevărul" din 8 aprilie 2011:
Propunere pentru salvarea spitalului din Codlea."Unul dintre consilierii locali din Codlea, Erwin Albu, a propus mutarea în spitalul din localitatea pe care o reprezintă a unor secţii supraaglomerate din unităţile spitaliceşti din Braşov.Propunerea a fost prezentată conducerii Consiliului Judeţean Braşov, urmând să fie analizată.Atât preşedintele Consiliului Judeţean , Aristotel Căncescu, cât şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Nelu Ochi s-au arătat încântaţi de această propunere."

Astfel, peneliştii au analizat şi luat în considerare această soluţie propusă de mine în luna aprilie. Propunerea aceasta am lansat-o în condiţiile în care tocmai se sistase finanţarea din partea CAS începând cu 1 aprilie, conform HG, şi căutam soluţii de menţinere a activităţii medicale în Codlea. înainte ca Curtea de Apel să decidă suspendarea HG şi redeschiderea spitalului în data de 2 august.

Salut implicarea Consiliului Judeţean Linkîn lupta codlenilor pentru menţinerea spitalului şi susţinerea propunerii lansate de către mine în luna aprilie. Informez că am avut mai multe discuţii cu domnul deputat Donţu şi cu domnul consilier judeţean Grapă în această perioadă.

În data de 4 septembrie, anunţam într-un comunicat "Se solicită implicarea Consiliului Judeţean Braşov şi a preşedintelui Aristotel Căncescu în redetaşarea personalului medical.
Printr-un apel către Consiliul Judeţean Braşov şi către preşedintele CJ Aristotel Căncescu, manifestanţii au cerut rezolvarea de urgenţă a situaţiei personalului medical detaşat în aprilie de către Direcţia de Sănătate Publică în spitalele aflate în administrarea forului judeţean şi anume REdetaşarea către Spitalul Codlea, la cererea acestora.
"Am luat personal legătura în mai multe rânduri cu domnul consilier judeţean Sebastian Grapă, preşedintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Judeţean, pentru a-i aduce la cunoştinţă situaţia cadrelor medicale care doresc să se întoarcă la unitatea noastră, urmând să se ia măsurile în acest sens. "
În acest moment, cadrele medicale care doresc să se întoarcă la vechiul loc de muncă întâmpină probleme birocratice (de exemplu în loc de redetaşare, se vehiculează condiţia demisiei de la actualul loc de muncă şi ocuparea unui post prin concurs la unitatea codleană). A se citi aici:De ce întârzie redeschiderea Spitalului Codlea? Problema reîntoarcerii personalului. 15 septembrie, noua dată ţintă pentru redeschidere.
"

De fiecare dată am considerat binevenită orice implicare a factorilor atât din sfera societăţii civile, cât şi din planul politic în lupta pentru spital, susţinând însă de fiecare dată necesitatea de a păstra aspectul civic şi neafiliat politic al acţiunilor noastre de stradă, conform cerinţelor cetăţenilor.
Este important ca în astfel de momente toate forţele să îşi dea mâna şi să contribuie la rezolvarea problemelor reale ale unei comunităţi.

Despre întâlnirea de astăzi din Codlea, aflaţi aici pe newsbv.ro :

PNL sprijina redeschiderea Spitalului Muncipal Codlea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu