joi, 8 septembrie 2011

Bine aţi revenit ACASĂ, dragii noştri vecini! - A treia întâlnire a saşilor codleni începe azi

Herzlich Willkommen in der Heimatstadt!
Bine aţi revenit în oraşul natal!

Zeiden îşi îmbracă astăzi straiele de sărbătoare şi îşi întâmpină fii şi fiicele oraşului care trăiesc pe alte meleaguri. Comunitatea germană sărbătoreşte "A treia Întrunire a saşilor codleni".

Toată suflarea codleană este invitată să participe la acest eveniment emoţionant.

Fotografie de la întâlnirea din 2003 din Ludwigsburg, cu ocazia sărbătoririi a 5o de ani de activitate a Vecinătăţii Codlenilor din Germania

Preot paroh Andreas Hartig: "Sunt bineveniti toti codlenii care au placerea de a participa la aceste manifestari alaturi de comunitatea germana!"

Rekkert Rudolf, consilier local al Forumului German: "Urez din inimă un "bine aţi venit" în localitatea natală cu ocazia celei de a treia întâlniri, urare pe care v-o transmit în numele Forumului German şi a Consiliului Local.
Este o onoare pentru locuitorii Codlei să vă aibă ca oaspeţi în acest an aniversar . Codlenii nu vor uita că dumneavoastră, bunicii, străbunicii şi inaintaşii dumneavoastră au fost cei care au contribuit la dezvoltarea acestei localităţi de-a lungul secolelor.
Vă dorim o şedere placută!
"

Erwin Albu, fost consilier local: "Ca membru al comunităţii germane, mă bucur enorm că se menţine această tradiţie a întâlnirilor şi mă bucur enorm să revăd atâtea chipuri dragi. De 60 de ani, cei plecaţi se întâlnesc regulat în Germania unde s-a format una dintre cele mai bine organizate asociaţii ale codlenilor "Zeidner Nachbarschaft"-"Vecinătatea Codlenilor", care are numeroase activităţi de păstrare şi de transmitere din generaţie în generaţie a istoriei oraşului nostru. Pentru a treia oară, această întâlnire se desfăşoară în Codlea. Comunitatea săsească codleană a preţuit întotdeauna locurile natale. Cinste celor care îşi iubesc rădăcinile. Saşii au fost şi vor rămâne întotdeauna cel mai bun exemplu despre cum să trăieşti ca o comunitate."

Imagine din arhiva foto a Vecinătăţii Codlenilor din Germania de la Sărbătoarea Coroanei - Maial 1977


Citiţi şi:

Programul manifestărilor celei de a 3-a Întruniri a Saşilor Codleni

A treia întâlnire în Codlea a saşilor codleni din Germania

Domnul Rudolf Rekkert, noul consilier local din partea Forumului German Codlea, informează:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu