joi, 15 septembrie 2011

Nici astăzi, 15 septembrie, NU SE DESCHIDE Spitalul Codlea

15 septembrie - un alt termen ratat pentru redeschidere
Ministerul Sănătăţii întârzie să semneze clasificarea spitalului, deşi toate demersurile au fost făcute în acest sens. Direcţia de Sănătate Publică Braşov, în calitate de reprezentant al Ministerului a înaintat documentaţia pentru clasificare de grad 4. La Bucureşti însă se tărăgănează perfectarea actelor.

Problema personalului este în continuare una delicată. În aprilie cadrele au fost distribuite către ale unităţi medicale. Acum, ca să se întoarcă, normal ar fi să primească detaşare de la aceste unităţi. Dar în birocraţia tipic românească, personalului i s-a pus în vedere că pentru a fi reîncadrate în posturile din Codlea, trebuie să dea un concurs. Astfel se provoacă o şi mai mare incertitudine în privinţa siguranţei locului de muncă, ceea ce se şi urmăreşte. Cine va mai dori să se întoarcă la Spitalul Codlea în aşa condiţii de nesiguranţă?

Propunerile de preluare a spitalului de către CJ
Noile propuneri de preluare de către Consiliul Judeţean a spitalului se bazează de fapt pe ideile prezentate de către mine personal conducerii judeţului încă din luna aprilie a acestui an (Conducerea CJ Braşov şi PNL se implică şi susţin o mai veche propunere de a mea pentru salvarea Spitalului Codlea, publicată în ziarul "Adevărul" din 8 aprilie Propunere pentru salvarea spitalului din Codlea .Însă acestea erau valabile în momentul acela. Acum,după atâtea luni de zile şi după decizia Curţii de Apel de suspendare a Hotărârii de Guvern de sistare a finanţării, aceste demersuri se suprapun cu procedura de redeschidere, cel puţin în acest moment. Oricum şi această variantă de menţinere a activităţii nu trebuie abandonată, însă doar DUPĂ redeschiderea spitalului pe structura propusă către Minister.

Acuz în continuare instituţiile statului că doar mimează rezolvarea problemei. Nimeni nu îşi asumă responsabilitatea că spitalul este încă închis. Politicieni şi funcţionari "implicaţi" avem cu duiumul, însă rezolvarea propriu-zisă încă nu a apărut.
De peste 7 luni de zile urlu în neant despre aceste probleme alături de o mână de cetăţeni curajoşi şi sinceri, însă instituţiile statului nu-şi fac datoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu