luni, 19 septembrie 2011

VEŞTI BUNE din Bucureşti, unde mă aflu în acest moment: demersurile pentru redeschiderea spitalului nostru au fost deblocate. Renunţ la greva foamei.


(După cum anunţam de dimineaţă pe blog, autorităţile au intrat în dialog. Acum vă pot dezvălui despre ce a fost vorba. În ultimele zile, după intrarea în greva foamei, am fost contactat de mai mulţi factori de decizie.)

Întâlnire de urgenţă cu factorii de decizie la cel mai înalt nivel.Demersurile pentru redeschiderea spitalului sunt într-o direcţie pozitivă în urma întâlnirii care a avut loc astăzi la Ministerul Sănătăţii. La invitaţia senatorului Marian Rasaliu, am venit astăzi de urgenţă în Bucureşti, împreună cu doamna doctor Claudia Coste, manager al Spitalului Codlea, domnul dr. Bălescu Alexandru, directorul Direcţiei de Sănătate Braşov şi Elemer Wusinczky, preşedintele CASJ Braşov.

La întâlnirea de la Ministerul Sănătăţii a participat Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau şi Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, care ne-a asigurat de tot sprijinul în găsirea soluţiilor de finanţare a unităţii medicale din Codlea. Împreună cu Ministrul Secretar de Stat Cristian Irimie, cel care se ocupă de clasificarea spitalului nostru, s-au trecut în revistă toţi paşii care trebuie urmaţi pentru ca Spitalul Municipal Codlea să îşi redeschidă porţile şi să asigure servicii medicale comunităţii noastre în cel mai scurt timp posibil.

Anunţ că în urma acestei întruniri voi înceta şi greva foamei. Salutări cordiale din Bucureşti, capitala ţării.

8 comentarii:

  1. Erwin ai facut tu mai multe prosti in viata ta dupa cum se poate citi si pe codlea-info, dar pot sa spun ca treaba cu spitalul ai facuto pana acuma bine indiferent de intentia ta personala. Nu te-ai lasat si ai luptat cu orice posibilitate.
    Pentru asta ai respectu meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot respectul Erwin Ca te LUPTI pt SPITAL

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai scris: daca nu exista erwin trebuia inventat

    RăspundețiȘtergere
  4. eu sunt curios in ce calitate ai fost prezent acolo

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu sunt curios...in ce calitate erwin? de cetatean? urmaresti doar sa apari pe sticla...popularitate...asta vrei.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Erwin a fost initiatoru protestelor, de cand mai era consilier, a dus lupta pentru spital cu mai multe instituti publice, el a tinut euforia in lupta pentru spital la un grad destul de inalt si a adus aceste proteste in presa romaneasca, ce cred ca a ajutat mult la "salvarea" (sper ca se va redeschide in curand) spitalului. Cred ca este logic sa fie si el chemat la asa o sedinte sau discutie, cum vreti voi sa o numiti. Dar voi sunteti plin de prejudecati. Da, dupa cum se stie Erwin a facut prosti destule, si asta cred ca stie si el. Da, si eu cred ca el vrea sa devine primar si vrea o functie mai inalte in politica sau in alte domenii. Dar trebuie sa recunoasteti ca fara el spitalul nu ar fi mai avut nici o sansa, indiferent de intentiile pe care le are cu aceste actiunii.

    RăspundețiȘtergere
  7. bravo ERWIN!! nu mai incercati sa vedeti in ce calitate a fost erwin la bucuresti,a fost ca si cetatean al orasului,care sa zbatut pentru spital,dar voi ,voi ce ati facut lasilor,poate nu aveti acum nevoie de spital dar va veni timpul si veti avea,portocaliul vostru se va face ..negru/

    RăspundețiȘtergere
  8. Aş propune ca cei care mă întreabă pe mine în ce calitate particip la acest grup de lucru să întrebe pe cei care NU PARTICIPĂ, dar sunt în funcţii, de ce nu particpă ei şi de ce nu au prea participat nici până acum la soluţionarea problemei spitalului.

    Apoi, îi rog să mai citească o dată articolul: scrie clar că particip în calitate de cetăţean. Un simplu cetăţean care a aprofundat aspectele sistemului medical şi juridic în legătură cu închiderea spitalului şi care, din poziţia de simplu cetăţean, prin acţiuni de protest alături de alţi cetăţeni, a încercat sensibilizarea autorităţilor surde şi nepăsătoare şi implicarea acestora în adoptarea de soluţii conforme nevoilor comunităţii din care face parte.

    RăspundețiȘtergere