sâmbătă, 3 septembrie 2011

Primăria a interzis DIN NOU adunarea publică PRO SPITAL. Vezi aici motivele aberante. Vom ieşi totuşi AZI la ora 17 în faţa spitalului (legal).

Cenzura face, din păcate, casă bună în Codlea. Dreptul la liberă exprimare a fost dispreţuit şi încălcat din nou de Primăria Codlea. Deşi este un drept constituţional elementar într-o democraţie, în "municipiul" nostru acesta nu se respectă. Voi face plângere penală de abuz în serviciu primarului Alexandru Popa.

Am cerut, conform legii, un acord Primăriei Codlea pentru desfăşurarea unei manifestaţii publice, în scopul declarat (a se vedea pe declaraţia mea,mai jos) : "manifestarea susţinerii continuării activităţii Spitalului Municipal Codlea". Primăria răspunde, cu semnătura primarului Alexandru Popa şi a secretarului Vasile Rotaru, că aşa ceva nu se poate, "deoarece demersul este lipsit de obiect- Spitalul Codlea se află în curs de reluare a activităţii" (a se vedea în răspunsul dumnealor). La acest răspuns absolut năucitor pentru mine, pentru că nu contrazice absolut deloc intenţia manifestaţiei, "iluştrii gânditori" ai primăriei dau dovadă de foarte mare rea-credinţă sau că nu înţeleg limba română. Sau poate ambele.
Noi vrem să manifestăm pentru susţinerea spitalului, iar EI (Primăria) ne spun că nu are obiect intenţia noastră, pentru că se află într-o fază de reluare a activităţii. Adică cum ai interzice suporterilor unui sportiv să îl încurajeze pe acesta, pentru că acesta oricum deja participă la acea competiţie!!!

PRIMĂRIA HABAR NU ARE CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SPITALUL. (PROBABIL CĂ NICI CU ORAŞUL)
Mai mult, pentru a întări că administraţia publică codleană se află pe mâini .... "bune" (a se citi contrariul), edilii adaugă firului ILOGIC , dar cică în sprijinul deciziei dumnealor, şi o adresă a managerului spitalului din 11.08.2011, cu INTENŢIA unităţii de a redeschide porţile pe data de 16.08.2011. După cum noi, cetăţenii normali ai acestei urbe însă ştim, Spitalul Codlea ÎNCĂ NU A FOST REDESCHIS PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ! Primăria însă habar nu are despre aceasta după cum dovedeşte.
Iar mimarea de către autorităţi a demersurilor de redeschidere nu mai poate fi acceptată. Mai ales când este însoţită de şicanarea cu retragerea de echipament din camera de gardă, conform inteţiei Ministerului Sănătăţii de săptămâna trecută (a se vedea AICI).

DECLARAREA MANIFESTĂRII:
REFUZUL ABERANT AL PRIMĂRIEI:
Ataşat la răspuns, INTENŢIA managerului Spitalului Codlea de a redeschide unitatea în data de 16.08. Demers EŞUAT în urma nesusţinerii autorităţilor:



Ce vom face totuşi? NE VOM ÎNTÂLNI ÎN FAŢA SPITALULUI AZI LA ORA 17.
CUM VOM RESPECTA TOTUŞI LEGEA.
Deşi nu ni se respectă DIN NOU dreptul de a manifesta, vom ieşi totuşi astăzi, sâmbătă 3 septembrie, în faţa spitalului pentru a ... comemora. Comemorăm "7 luni de la primul protest, 5 luni de la sistarea finanţării, 1 lună de la decizia favorabilă a instanţei de redeschidere a spitalului". Conform legii 60/1991 a adunărilor publice, articolul 3 specifică: "Nu trebuie declarate, in prealabil, adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative".

AŞADAR, ŞTIM SĂ NE CEREM DREPTURILE RESPECTÂND LEGEA.
RUŞINE PRIMĂRIEI CODLEA CARE NE ÎNCALCĂ DREPTUL LA LIBERĂ EXPRIMARE!
ÎN CIUDA CENZURII PRIMĂRIEI, NE VOM ÎNTÂLNI RESPECTÂND LEGEA PE CARE DUMNEALOR O SFIDEAZĂ!


NU VOM RENUNŢA!
BĂTAIA DE JOC LA ADRESA CODLENILOR TREBUIE SĂ ÎNCETEZE!

_________________________________________________________________

Vedeţi şi:

Sâmbătă, manifestăm din nou pentru spital! Cerem autorităţilor urgentarea redeschiderii!

Sâmbătă, 3 septembrie, la ora 17,
ieşim în centrul Codlei
să cerem redeschiderea spitalului
conform sentinţei instanţei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu