marți, 20 septembrie 2011

Cadrele medicale au primit, în cele din urmă, detaşarea de la spitalele unde au fost repartizate în luna aprilie

S-a rezolvat şi problema cadrelor medicale
Cadrele medicale din Codlea, care au fost distribuite în primăvara acestui an la alte spitale din judeţ, odată cu sistarea finanţării de la 1 aprilie a Spitalului Codlea, au obţinut, în cele din urmă, acceptul directorilor unităţilor medicale de a fi detaşate la Codlea.
După ce conducerea Spitalului Codlea a transmis cereri de detaşare către directorii de spitale imediat după decizia Curţii de Apel de redeschidere, doar unele dintre spitalele din judeţ au dat curs cererii.
Sebastian Grapă, preşedintele comisiei de sănătate a Consiliului Judeţean, în a cărui administrare se află spitalele care au primit personal din oraşul nostru, a făcut ultimele demersuri ca şi de la Maternitate şi de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie, unităţi care nu aprobaseră iniţial detaşarea personalului către Codlea, să primim acest acord.
Astfel situaţia personalului necesar pentru redeschiderea Spitalului Codlea a fost, în cele din urmă, rezolvată.

În data de miercuri, 14 septembrie 2011, scriam :
"Conducerea CJ Braşov şi PNL se implică şi susţin o mai veche propunere de a mea pentru salvarea Spitalului Codlea

Salut implicarea Consiliului Judeţean în lupta codlenilor pentru menţinerea spitalului şi susţinerea propunerii lansate de către mine în luna aprilie. Informez că am avut mai multe discuţii cu domnul deputat Donţu şi cu domnul consilier judeţean Grapă în această perioadă."

În data de 4 septembrie, anunţam într-un comunicat "Se solicită implicarea Consiliului Judeţean Braşov şi a preşedintelui Aristotel Căncescu în redetaşarea personalului medical.
Printr-un apel către Consiliul Judeţean Braşov şi către preşedintele CJ Aristotel Căncescu, manifestanţii au cerut rezolvarea de urgenţă a situaţiei personalului medical detaşat în aprilie de către Direcţia de Sănătate Publică în spitalele aflate în administrarea forului judeţean şi anume REdetaşarea către Spitalul Codlea, la cererea acestora.
"Am luat personal legătura în mai multe rânduri cu domnul consilier judeţean Sebastian Grapă, preşedintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Judeţean, pentru a-i aduce la cunoştinţă situaţia cadrelor medicale care doresc să se întoarcă la unitatea noastră, urmând să se ia măsurile în acest sens. "
În acest moment, cadrele medicale care doresc să se întoarcă la vechiul loc de muncă întâmpină probleme birocratice (de exemplu în loc de redetaşare, se vehiculează condiţia demisiei de la actualul loc de muncă şi ocuparea unui post prin concurs la unitatea codleană). A se citi aici:De ce întârzie redeschiderea Spitalului Codlea? Problema reîntoarcerii personalului. 15 septembrie, noua dată ţintă pentru redeschidere.
"

Citiţi şi:

marți, 20 septembrie 2011

Comisie de lucru pentru urgentarea redeschiderii Spitalului Codlea la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului de Finanţe.

luni, 19 septembrie 2011

VEŞTI BUNE din Bucureşti, unde mă aflu în acest moment: demersurile pentru redeschiderea spitalului nostru au fost deblocate. Renunţ la greva foamei.



A patra zi de greva foamei: Am intrat în dialog cu autorităţile pe tema grevei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu