marți, 6 septembrie 2011

ABUZ şi NETRANSPARENŢĂ: Cum ni s-a refuzat participarea la şedinţa PUBLICĂ a CL Codlea în bătaie de joc.

Văzând impasibilitatea şi lipsa de susţinere din partea aleşilor locali a demersurilor de redeschidere a spitalului, am considerat că trebuie să participăm la şedinţa PUBLICĂ de CL de luni, 5 septembrie pentru a le transmite poziţia cetăţenilor.
Consilierii ştiau că li se va cere asumarea unui termen clar de redeschidere al spitalului SAU DEMISIA! Această intenţie a fost anunţată în mod public aici: Haideţi luni, 5 septembrie, ora 14, la şedinţa CL Codlea. Cerem aleşilor un termen concret asumat de redeschidere al spitalului sau DEMISIA !


Poză de la şedinţa lejeră a CL din 05.09.2011,
când cetăţenilor li s-a refuzat mişeleşte accesul în sală:

La ora 14 , câteva zeci de cetăţeni codleni s-au adunat să asiste la şedinţa consilierilor. Conform legii, şedinţele Consiliului Local, cele ordinare sau extraordinare, sunt PUBLICE. Art. 43.din Legea 215/2011 a Administraţiei Publice specifică la alineatul (1) :"Şedinţele consiliului local sunt publice, cu excepţia cazurilor în care consilierii decid, cu majoritate de voturi, ca acestea să se desfăşoare cu uşile închise". Nu s-a votat ca şedinţa să se desfăşoare cu uşile închise, pentru care trebuie să existe o motivaţie foarte solidă (gen discutarea unor termeni secreţi ai unei licitaţii, etc).
În schimb, deşi şedinţa "publică", cu doar trei puncte pe ordinea de zi, începuse la ora 14, jandarmii prezenţi împreună cu poliţiştii locali nu au dat voie să se intre. Întâi că nu s-a primit acceptul, apoi că trebuie să se hotărască consilierii câte persoane pot intra şi în ce condiţii. Totul, bineînţeles , pentru a trage de timp. În toată această perioadă, consilierii locali şi-au văzut de treaba LOR liniştiţi. La un moment dat, poliţiştii au venit cu mesajul de la "cei de sus" că pot intra maxim zece persoane. Nu a durat mult vestea aceasta, că s-a şi schimbat ordinul: doar 5 persoane pot intra! Era clară bătaia de joc la adresa "celor de jos"... Apoi, după ce 5 persoane au reuşit să se strecoare în holul primăriei, s-a mai pierdut timp cu legitimarea lor, fiind prima oară când li se cerea cetăţenilor cartea de identitate pentru a participa la o şedinţă a Consiliului Local Codlea. Când în sfârşit s-a putut intra în sală, consilierii au întrerupt brusc şedinţa la ora 14.37 şi au fugit din sală în frunte cu primarul Alexandru Popa, deşi tocmai se pregăteau de un nou punct de pe ordinea de zi.
Apoi, ca totul să fie pe placul autorităţilor, celui nărăvaş i s-a mai aplicat încă o amendă de 5.000 de lei.

Lipsa de transparenţă şi duplicitatea autorităţilor locale codlene a atins un nou apogeu prin încălcarea drepturilor cetăţeneşti din data de 05 septembrie 2011. Se poate vedea clar cât de mare este ruptura între aleşi şi cetăţeni. Aleşii au uitat complet că trebuie să reprezinte şi să deservească cetăţenii. Ruşinos.

Erwin - DOUĂ amenzi de câte 5.000 de lei FIECARE, în decurs de două zile. Nu s-a admis participarea codlenilor la o şedinţă "PUBLICĂ" a CL. Abuz!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu