miercuri, 7 septembrie 2011

Au habar aleşii locali de ceea ce se întâmplă în Codlea?

Se pare că nu. Sau EU ŞTIU că nu.

M-am crucit citind declaraţia unui consilier local, care ne spune că ... spitalul din Codlea este DESCHIS !

Citiţi AICI şi nu vă mai cruciţi, în Bună Ziua Braşov de marţi, 6 septembrie pe bzb.ro:

Zeci de localnici au luat cu asalt ieri Primăria Codlea pentru a participa la şedinţa de consiliu local. Nemulţumirea: situaţia spitalului din oraş

Peste 30 de localnici din Codlea s-au strâns ieri la Primăria Codlea, în jurul orei 14.00, pentru a participa la şedinţa de Consiliu Local. Fiecare a vrut să-şi exprime, în şedinţă, dorinţa de deschidere a spitalului din municipiu. Când a sosit, însă, ora 14.00, jandarmii s-au postat la intrarea în primărie şi n-au permis accesul codlenilor. Oamenii s-au înfierbântat şi au strigat lozinci la adresa consilierilor locali şi au încercat să intre cu forţa în sala de consiliu. Primarul, care a sosit şi el la şedinţă, n-a fost întâmpinat deloc într-o manieră plăcută de către codleni.

În primărie, şedinţa se desfăşura fără probleme, chiar dacă de afară se auzeau strigătele oamenilor. După mai multe negocieri, au fost lăsaţi totuşi să intre doar cinci reprezentanţi ai comunităţii. Când au ajuns în sala de consiliu... tocmai se terminase şedinţa extraordinară, consilierii locali s-au ridicat de la masă şi au plecat.
Consilierii locali susţin că au făcut tot ce au putut pentru deschiderea spitalului. Ultimul demers a fost plângerea penală depusă împotriva deciziei guvernului de închidere a spitalului. Curtea de Apel Braşov a dat sentinţa de a fi suspenda hotărârea de guvern în ceea ce priveşte închiderea spitalului. Totuşi, spitalul a rămas închis, deşi se fac demersuri pentru redeschiderea lui. Culmea e că, oficial, unitatea spitalicească e cât se poate de deschisă. „Suspendând hotărârea de guvern, activitatea de repunere în funcţiune revenea managerului. Managerul ne-a comunicat că în data de 16 august se pune în funcţiune. Noi ştim că s-a suspendat hotărârea şi managerul a pus în funcţiune spitalul, astea sunt datele ce le avem noi”, a declarat Dionisie Manole, consilier local.

Promisiune: Spitalul se va deschide pe 19 septembrie

Claudia Coste, directoarea Spitalului Codlea, speră că peste două săptămâni să reînceapă internările. „S-a făcut o hârtie a fost şi şedinţa de Consiliu de administraţie, la nivelul direcţiei, prin care s-a aprobat clasificare de grad 4 până în data de 31 decembrie. Noi am reuşit să facem un stat de funcţii cu un minim de personal şi începând cu data de 19 sperăm să facem internări”, a declarat Coste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu