marți, 20 septembrie 2011

Comisie de lucru pentru urgentarea redeschiderii Spitalului Codlea la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului de Finanţe.

Dr. Claudia Coste şi Erwin Albu fac parte din grupul de lucru
Luni, 19 septembrie, la întrunirea de urgenţă de la Ministerul Sănătăţii s-a constituit un grup de lucru care să accelereze redeschiderea Spitalului Municipal Codlea, având următorii membri:
  • Ministrul Finanţelor ,Gheorghe Ialomiţeanu,
  • Ministrul Secretar de Stat, Cristian Irimie (Ministerul Sănătăţii),
  • Senatorul Marian Rasaliu,
  • Dr. Bălescu Alexandru, directorul Direcţiei de Sănătate Braşov,
  • Dr.Elemer Wusinczky, preşedintele CASJ Braşov,
  • Dr. Claudia Coste, manager al Spitalului Codlea
  • Erwin Albu, cetăţean al Municipiului Codlea, fost consilier local.
Totodată s-a cerut, din partea autorităţilor, încetarea grevei foamei declanşate de Erwin Albu şi alţi codleni, precum şi a altor manifestaţii de protest deja anunţate.

Data următoarei întâlniri la nivelul acestui grup de lucru va fi luni, 26 septembrie, dată la care va fi eliberată şi documentaţia de clasificare a spitalului codlean. Între timp vor avea loc şi alte consultări şi perfectări de documentaţii.
Clasificarea este ultimul pas înaintea procedurii de semnare a contractului cu CASJ Braşov, pentru finanţarea activităţii medicale din Codlea şi redeschiderea efectivă a unităţii.

Erwin Albu, dr. Claudia Coste, senator Marian Rasaliu
din grupul de lucru pentru redeschiderea Spitalului Codlea

Stăruinţa codlenilor ...
După cum s-a enunţat la discuţiile de luni, 19 septembrie, de la Ministerul Sănătăţii, în urma deciziei mele de a intra în greva foamei începând de vineri, 16 septembrie, autorităţile nu au mai dorit ca acest conflict să continue sau chiar să escaladeze şi au decis urgentarea procedurilor şi implicarea la cel mai înalt nivel.

Tot vineri, 16 septembrie, două doamne din Codlea
au mai intrat în greva foamei, iar alte persoane şi-au anunţat intenţia de a participa la această formă ultimativă de protest începând cu această săptămână, urmând a fi declanşate din nou şi alte manifestaţii de protest din cauza întârzierii redeschiderii Spitalului Municipal Codlea conform deciziei Curţii de Apel din 2 august.

Citiţi şi:

luni, 19 septembrie 2011

VEŞTI BUNE din Bucureşti, unde mă aflu în acest moment: demersurile pentru redeschiderea spitalului nostru au fost deblocate. Renunţ la greva foamei.



A patra zi de greva foamei: Am intrat în dialog cu autorităţile pe tema grevei.


2 comentarii:

  1. Sper sa fie de bun augur toata treaba asta rusinoasa.Rusine celor din conducere.Felicitari incaodata, ai fost singurul din conducere care a tinut ca Codlea sa aibe un spital.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Ervin atat tie cat si d-nei dr. Coste,care ati luptat pentru noi codlenii sa avem spital,chiar si pentru cei care folosesc tonul acid si te intreaba in ce calitate ai fost la negocieri, rusine pentru ei ca pun o asemenea intrebare, daca si ei luptau cat tine aveau si ei acest drept castigat in anul 1990,dreptul de ati apara interesele si de a nu te lasa condus de cei ce nu merita a fi numiti in conducerea orasului,fie primar sau consilieri,cinstit cred ca multi dintre cei cu statut de revolutionar, si beneficiaza de anumite facilitati, nu au facut nimic in 1990 doar au tras foloase iar ,acum Erwin nu merita sa fie la negocieri? Sper ca nu va supara adevarul,si mentionez ca sunt impartiala si nu fac politica,dar imi place dreptatea. Cu stima Octavia.

    RăspundețiȘtergere