sâmbătă, 21 mai 2011

Defrişarea a fost stopată ! Vineri a avut loc acţiunea "Să îmbrăţişăm copacii"












Vineri, 20 mai 2011 ....................................... Marţi, 17 mai 2011
Foto: punct de lucru firmă de exploatare strada Brazilor

Vineri, 20 mai, am putut constata că utilajele firmei care a câştigat licitaţia pentru defrişare au fost evacuate din zonă. Strada Brazilor părea din nou liniştită şi aşezată. În interiorul ei însă, pădurea fusese rasă pe porţiuni importante.

Miercuri, 18 mai, am fost asigurat de către domnul viceprimar Călin Ivan că se poartă discuţii cu reprezentanţii firmei care exploatează zona ca aceasta să îşi înceteze activitatea, ba chiar că i se va retrage permisul de liberă trecere emis în data de 16 mai de către primarul Codlei, domnul Alexandru Popa, în ciuda discuţiilor din Consiliul Local de a bloca accesul maşinilor de mare tonaj în acea zonă, şi după ce, cu doar câteva zile în urmă, cetăţenii primiseră asigurări de la edili că pe acolo nu vor trece utilaje peste 3,5 tone şi chiar se montaseră indicatoare rutiere în acest sens .
Prin eliberarea permisului de liberă trecere (LT), primarul a dat o mână de ajutor celor care vor să culce copacii la pământ (vedeţi aici:Surpriză? Primarul Codlei dă o mână bună de ajutor celor care defrişează pădurea codleană.). Mai mult, acesta fiind eliberat pentru un an de zile (!), se văd clar care sunt intenţiile de exploatare a pădurii codlene, deşi publicul larg nu este informat absolut deloc cu privire la acestea, toate măsurile fiind luate în totală lipsă de transparenţă.

Tot miercuri a avut loc un nou conflict cu firma respectivă. După ce luni, 16 mai, a mai avut loc o "confruntare" directă cu privire la sesizarea privind legalitatea transporturilor de mare tonaj (vedeţi VIDEO aici:VIDEO Defrişare Măgura Codlea- Erwin ameninţat şi jignit , 16.05.2011), ştiind iniţial de toate măsurile de interzicere a accesului maşinilor grele, măsuri ignorate şi anulate pur şi simplu de către primar după cum s-a dovedit la faţa locului.
Deşi avea permisiunea conform autorizaţiei ignorante de liberă trecere (LT) de a efectua transporturi între orele 8 şi 18, fiind sesizat de cetăţeni şi mergând imediat pe strada Brazilor, am putut constata că şi după ora 18 firma efectua transporturi. Am anunţat imediat poliţia , mai ales că angajaţii firmei ameninţau că vor da cu camionul peste noi, poliţia luând măsurile legale.

Acţiunea "Să îmbrăţişăm copacii" - vineri, 20.05.2011


Vineri, 20 mai 2011, un grup de codleni inimoşi au participat la acţiunea "Să îmbrăţişăm copacii" în zona defrişată. După ce am putut constata sistarea defrişărilor şi eliberarea locului de utilajele de exploatare a masei lemnoase, am purces în pădurea calmă şi liniştită, dar brăzdată de rănile adânci ale tăierilor rase.Dorind să transmitem un nou semnal de alarmă cu privire la nedreptatea şi nemernicia omului faţă de natură, am pornit "să îmbrăţişăm copacii" marcaţi pentru tăiere, care mai erau în picioare. Astfel încercăm să sensibilizăm autorităţile, dar şi opinia publică mult prea resemnată, că pădurea trebuie iubită şi exploatată raţional, nu urâtă, batjocorită şi defrişată.
CLIC aici pentru articolul despre Acţiunea "Să îmbrăţişăm copacii" - vineri, 20.05.2011.

GREENPEACE se implică în cazul defrişărilor din Codlea
CLIC aici:

GREENPEACE se implică în cazul defrişărilor din Codlea

Despre subiectul defrişărilor, postări aici pe blog

2 comentarii:

  1. Rusine sa-i fie domnului Craciun ca se comporta asa parca n-ar fi codlean dar au inebunit cu totii toti se gindesc numai la burta si buzunarul lor nu le mai pasa de restul nimic ,Domnule Erwin luati masuri ca s-au imultit gaterele in Codlea ca ciupercile dupa ploaie si cu acte masluite care par a fi in regula ne ia si bucatica de ozon pe care o mai avem , desigur cu concursul mai marilor prin mituire cu sume uriase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar si noi trebuie sal ajutam pe erwin. Nu putem sa asteptam numai el sa faca totul. Trebuie sa mearga mai multa lume la proteste etc. asa putem sa ajutam si noi cu ceva.

    RăspundețiȘtergere