joi, 19 mai 2011

Surpriză? Primarul Codlei dă o mână bună de ajutor celor care defrişează pădurea codleană.

Discuţiile din cadrul Consiliului Local în jurul defrişărilor pe care le are în vedere Direcţia Silvică Braşov au dus la intenţia fermă de a bloca traficul greu în zona Măgurii Codlea. Cetăţenii de pe strada Brazilor, afectaţi de accesul utilajelor supradimensionate datorită stării deplorabile a drumului respectiv, au depus şi ei reclamaţii la primărie în acest sens şi chiar s-au întâlnit cu edilii locali pentru găsirea unor soluţii.
Vineri, 13 mai, codlenii au protestat la faţa locului împotriva acestor defrişări dar şi împotriva accesului camioanelor de mare tonaj, care distrug străzile neamenajate (clic AICI:VIDEO Scandalul defrişărilor la Ştirile MixTv-13.05.2011.şi AICI:Codlenii au început lupta împotriva defrişărilor) . Comisia de circulaţie a amplasat săptămâna trecută semne de circulaţie care interzic accesul maşinilor cu greutate de peste 3,5 tone pe străzile adiacente zonei. De reamintit că defrişările din zona străzii Brazilor au început în data de 9 mai a.c. şi tot atunci a început şi transportul masei lemnoase.

Primarul, bun la suflet, eliberează totuşi un permis LT
Cu toate acestea, în sfânta zi de luni, 16 mai 2011, edilul şef al Codlei, CODLEANUL Alexandru Popa, a decis că este bine să dea o mână de ajutor celor care au trecut la tăieri rase de pădure şi să nu ia în considerare nici părerea consilierilor, nici pe cea a cetăţenilor şi nici pe cea a comisiei de circulaţie locale. Deşi în mod normal nu prea este de găsit prin primărie fiind tot timpul plecat, acesta a semnat, fără a sta pe gânduri, permisul de liberă trecere care anulează măsurile de interdicţie a traficului greu.

Permisul de "Liberă Trecere" semnat de primarul Puiu Popa- un talon dubios pentru anul 2009 (!) cu valabilitate de un an, până în 2012 (!!!)
Ca să fie chiar darnic şi săritor, primarul semnează pe un an întreg pentru facilitatea de anulare a restricţiilor de circulaţie. Probabil că ştie dumnealui mai bine că va fi nevoie, doar copaci sunt destui şi defrişarea este profitabilă. Faptul că talonul este pentru "libera trecere" din 2009 nu a contat la repezeală şi cât de bune au fost intenţiile domniei sale...în favoarea celor care au pus ochiul pe lemnul culcat.

Iată talonul din parbrizul camionului care gemea sub greutatea aurului verde:
Mai e nevoie de alte comentarii? Din păcate, nu. Punct.

5 comentarii:

 1. Domnule Erwin acest primar trebuie demis de urgenta !! si asa ia banii degeaba pentr-u cit sta in primarie ,sa i se acorde salariul dupa orele prestate ,cit va mai sta la primarie va lucra numai in detrimentul urbei ,aveti aclo in consiliu oameni de valoare si gospodari chiar daca sint si de la PDL de ce nu va uniti sa-i cereti demisia de urgenta .Cu stima !

  RăspundețiȘtergere
 2. Din pacate se pare ca s-a cam renuntat sa se ceara demisia primarului. Eu consider ca acest lucru este cel mai important in momentul de fata deoarece din primaria codlea se pot lua masuri pentru stoparea acestor defrisari dar nu atata timp cat acest om decide cum stau lucrurile prin oras. Erwin chiar s-a renuntat la a mai cere demisia primarului? Trebuie sa-l fortam sa-si dea demisia NU MAI ARE CE CAUTA LA PRIMARIE nu mai trebuie lasat nici macar o saptamana.

  RăspundețiȘtergere
 3. Vă asigur că nu s-a renunţat la a i se cere demisia. Dar aveţi dreptate, trebuie să ne grăbim.

  RăspundețiȘtergere
 4. in ritmul asta vor incepe si pe la noi alunecarile de teren si inundatiile...pacat!din ce a fost odata Codlea,va ramane doar o trista amintire...

  RăspundețiȘtergere
 5. Erwin da cati consilieri vor demisia primarului? Sunt sigur si consilieri care nu vor demisia lui pentru ca profita din puterea si invartelile lui ce le face la primaria. Daca tot mai multi cere demisia lui atunci se poate face ceva.

  RăspundețiȘtergere