sâmbătă, 21 mai 2011

Acţiunea "Să îmbrăţişăm copacii" - vineri, 20.05.2011

Vineri, 20 mai 2011, un grup de codleni inimoşi au participat la acţiunea "Să îmbrăţişăm copacii" în zona defrişată. După ce am putut constata sistarea defrişărilor şi eliberarea locului de utilajele de exploatare a masei lemnoase, am purces în pădurea calmă şi liniştită, dar brăzdată de rănile adânci ale tăierilor rase.
Dorind să transmitem un nou semnal de alarmă cu privire la nedreptatea şi nemernicia omului faţă de natură, am pornit "să îmbrăţişăm copacii" marcaţi pentru tăiere, care mai erau în picioare. Astfel încercăm să sensibilizăm autorităţile, dar şi opinia publică mult prea resemnată, că pădurea trebuie iubită şi exploatată raţional, nu urâtă, batjocorită şi defrişată.
Dacă nu înţelegem că acţiunile noastre contra naturii în goana după profitul imediat, dar şi neimplicarea sau nepăsarea noastră se vor răzbuna tot împotriva noastră, suntem pierduţi...

Aici albumul foto de la acţiunea "Să îmbrăţişăm copacii" (urmează completări cu şi mai multe poze).


Astfel a sunat anunţul postat pe internet:

Să îmbrăţişăm copacii ! Vineri, 20 mai, ora 16.

Haideţi "să îmbrăţişăm copacii" ! La propriu şi la figurat. Vineri, mergem în pădure într-o acţiune inedită: vom îmbrăţişa copacii care trebuie salvaţi de la tăiere. Să arătăm că ne pasă de ei!
Vineri, ora 16.00, lângă Liceul Teoretic, pe strada Brazilor. 7 minute de mers în pădure până la locul de tristă amintire.
Despre subiectul defrişărilor clic aici: http://erwinalbu.blogspot.com/search/label/defrisari

Un comentariu:

  1. Ce crezi ca ai rezolvat ca ai oprit o masina din activitate?Trebuia sa fi mai diplomat sa rezolvi cu primaria,cine a aprobat acele autorizatii...ai dat dovada de multa prostie...tot au reusit sa treaca...incerci sa nu fi corupt?Lucreaza u cu tine intai si apoi instiga lumea la protest..sa iti dea Dumnezeu mai multa minte!

    RăspundețiȘtergere