marți, 23 aprilie 2013

Şi la ultima şedinţă a consiliului a fost clar: nu prea avem opoziţie în Codlea , Consiliul Local fiind de mucava.

Am asistat joia trecută la o mimare a discutării proiectului de buget local, într-o şedinţă aşa zis extraordinară. Şedinţa nu a fost anunţată public, nu a apărut nici măcar pe site-ul fantomă al primăriei, deci s-a încălcat legea. Drept urmare, voi face o plângere în acest sens şi voi ataca în contencios bugetul local. Oricum, sumele pentru spaţii verzi sunt absurde şi ştim cu toţii în direcţia cărei firme apropiate primarului Cătălin Muntean se vor scurge.
Până astăzi, filmarea şedinţei nu a apărut încă pe site-ul primăriei aşa cum ar fi trebuit. 

După ce primarul anunţase cu câteva zile bune înainte cum a alocat banii şi ce va face cu ei, înainte de a respecta chiar procedura legală de consfinţire a bugetului de către legislativul ales, s-a demonstrat că acest consiliu nu face decât să-i cânte în strună unui edil avid de putere, de imagine şi de ....spaţii verzi făcute cu aceeaşi firmă a rudelor sale. 


Primarul şi consilierul local din Codlea - poziţia normală

Singurele întrebări cu adevărat incomode le-am auzit de la Robert Stama, preşedintele PSD Codlea şi consilier local. Le voi prezenta pe larg în perioada următoare, pentru că ţin şi de aspecte penale ale activităţii administraţiei locale. Culmea i s-a părut şi că , membru al consiliului de administraţie al SC Servicii de Gospodărire Măgura fiind, el nu a fost întrebat de mărirea capitalului social de 2 miliarde de lei vechi la această societate. Bani din bugetul local, bineînţeles. Dar cam aşa se fac treburile în Codlea şi cu noua orânduire, care şi-a promovat tot felul de oameni proprii în structurile societăţii. Nimic nou sub soare.

Reprezentantul PPDD în consiliu, Mihai Radu, a încercat să obţină nişte clarificări cu privire la cheltuielile exorbitante în legătură cu spaţiile verzi . A fost trimis repede prin tufişuri. Dar s-a abţinut la votul pentru capitolul spaţii verzi.

În rest, bună pace. Consilierii păreau fericiţi să se termine şedinţa cât mai repede. Reprezentanţii executivului anunţau verbal ceva modificări sau cifre şi consilierii ridicau mâna. O extraordinară armonie s-a putut observa între PDL şi PNL. Să nu uităm că primarul acoperă deja de un an de zile matrapazlâcurile fostului edil....

Stama Robert (PSD) a fost singurul care a votat împotriva bugetului în forma actuală, mai ales din cauza felului în care a fost impus. Dar o să-l întreb zilele următoare mai detaliat şi o să vă prezint. 

Un oraş fără opoziţie care să fie vigilentă este un oraş în care cei avizi de putere vor face abuzuri. Şi deja fac. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu