sâmbătă, 27 aprilie 2013

AICI pe blog LIVE TEXT ŞI POZE despre plecarea mea de la Codlea la Vama Veche cu bicicleta - URMĂREŞTE UPDATEurile !

ALBUMUL FOTO BRUT (NEPRELUCRAT) al călătoriei AICI pe pagina mea de Facebook (*clic).
Urmează comentarii la poze și completarea jurnalului de bord de mai jos.


ZIUA A CINCEA

Schimbare de plan. In seara asta dorm la...Bucuresti :D Desi aveam de gand sa continui cursa azi spre Vama Veche, maine trebuie sa fiu din pacate la Bucuresti. O intalnire urgenta. Alte activitati au prioritate in fata biciclismului (stati linistiti, nu devin "ministru secretar de stat la minister" :p) si trebuie sa ma dreg si sa ma ferchezuiesc pentru Bucuresti. Asa ca m-am vazut nevoit sa ma intorc din putinul drum parcurs azi si ma indrept spre gara. Bicicleta mea va vedea totusi Vama Veche, fiind imprumutata de caricaturistul Adrian Bighei (www.caricaturasunt.eu) pentru o cunostinta, care a venit si a preluat-o din gara Constanta. Cand s-a uitat la ea, m-a intrebat "Dar tu ai mers cu ea asa infranata?" . Se vede treaba ca da. Nasol. Ma voi intoarce curand sa efectuez si portiunea Constanta-Vama Veche. Oricum am adunat poze frumoase, o experienta inedita la care tanjeam de mult si dorinta de a pedala in continuare. Ma simt excelent, desi corpul meu are nevoie de repaus dupa atatea zile de efort fizic intens prelungit. Mai sunt de completat unele texte in acest jurnal de calatorie. Si de urcat galeria de poze. Sper sa o fac cat mai repede. Multumesc de citire.

4:50 Făcut-am plajă noaptea în Mamaia...abia aştept răsăritul ... :)
SFARSITUL CELEI DE-A PATRA ZILE
22:11 La Constanţa, în cele din urmă. Nu ştiu cum de-a rezistat coafura ....:) (1Samuel 7:12 "până aici ne-a ajutat Dumnezeu") Dau o pedală până la Mamaia, apoi mai vedem. E careva prin zonă? :D
19:32 Am ajuns la Mihail Kogălniceanu. Înca 25 de km până la Constantă. Cum se scrie e-p-u-i-z-a-t?
17:00 Au inceput sa circule foarte multe camioane, iar soseaua nu este deloc lata, cu santuri adanci pe langa ea. Cand trece un tir, pur si simplu te darămă suflul. Cred că va trebui să las să treaca valul de circulaţie, totuşi they are the kings of the road, nu biciclistul. Vreo 40 km pana la Constanta. Nici aici nu-s arbori să poti face popas. Cauciucul spate are o gaura urătă în lateral şi o altă tăietură suspecta. O chestie de schimbat viteze s-a rupt de tot. Vantul bate din faţă. Life is still good! :)
16:00 Am mai facuti cativa kilometri. Am oprit la un magazin sa beau un ceai fierbinte de la un automat. Cele mai multe spatii cometciale sunt inchise , patronii luand ei insasi vacanta de Paste si 1 Mai. Infofolit cum sunt, par cu siguranta un ciudat, mai ales dupa ce am luat un ceai.
15:22 Mi-era pofta de o conserva de sardine in sos tomat . S-a rezolvat. ;) Dupa ceafa de porc cu cartofi prajiti de ieri seara, de dimineata am mancat doar o salata bulgareasca la OMV, avand constiinta incarcata ca am ales un meniu...nesanatos :D. Dar salata nu mi s-a parut indeajuns, asa ca am mai ras o tableta de ciocolata.
12:00 Daca vedeti un biciclist in drum spre mare, opriti-va şi daţi-i nişte apă şi , eventual, un Snickers. Sigur va aprecia foarte mult. Soarele prajeste....
13:04 Mai am 50 de km pana la Constanta. E o crima ca au taiat toti copacii de pe marginea seumului si nu mai gasesti un loc cu umbra kilometri intregi. Am gasit un petec de umbra, incerc sa ma odihnesc.
10:39 Soarele dogoreste la nivelul soselei. Am arsuri pe maini si picioare. Ca sa ma protejez, mi-aim legat doua tricouri in jurul picioarelor si am luat hanoracul pe mine. Asta imi aminteste de o intrebare din vreun roman cu aventuri in desert: "Cum vrei sa mori, 7:14 'Neata! De pe la 4 jumate n-a mai prea fost rost de somn bun, mai mult doar am stat cu ochii inchisi si am numarat biciclete-n gand, ca au tot dat niste haite de caini galagiosi tarcoale si mai ales ca soferii de camioane au avut nevoie, ei stiu de ce, de claxoane. Dar au inceput sa treaca si tractoare spre munca campului. Dar stai ca nu-s cazat la cinci stele! :)))

SFARSITUL ZILEI A TREIA
22:44 Noapte buna. @ Harsova , 80 km pana la Constanta. (conditii bune, inclusiv dus).
Cainii au fost deosebit de periculosi azi. Ne vedem in Vama? 21:50 M-am decis. Voi campa prin zona Harsova.
21:31 Am trecut de Harsova. Mai sunt 83 km pana la Constanta. Inca nu m-am hotarat daca sa ma opresc sau sa mai pedalez putin.
20:01 Am oprit la hanul 'Dunarea'. Am mancat o ceafa de porc (300g) cu cartofi prajiti , rosii si castraveti si paine, plus juma' de cola la 35,50 ron. Shame on me pentru meniu. :D 19:28 Marian-Ionut Dogaru, agentul de securitate de la podul peste Dunare, vazand un brasovean istovit, il ajuta sa treaca fluviul. Multumesc frumos ! :))
17:54 Dunarea. Donau. Duna. Danube. Si bicicleta mea.
13:30 Cam acolo in departare, la vreo 10 km, e Dunarea. Cum se domoleste arsita pranzului, o iau drept prin campuri direct spre Dunare, sa merg mai departe pe malul Dunarii pana la Giurgeni. Off road. M-am oprit in satul Mihai Bravu, comuna Victoria, pentru siesta si incarcat electronicele. Am gasit un popas parasit cu o priza functionala, desi fara plasticul uzual pe ea. Pe jos pe terasa am intins salteaua izolatoare sa-mi intdrept spatele. Spirit liber, fratilor !
11:44 Cand toata lumea ii zice lui Erwin sa o ia pe rute umblate, ce face el? :D Coltea (unde am innoptat chiar in marginea satului)- Tatar- Baraganu- Victoria. Umeaza Mihai Bravu. Asta-i Baraganul cu soare arzator. Voi opri peste orele pranzului la un loc cu umbra pentru siesta. Azi sigur trec Dunarea. Ne mai citim.

SFARSITUL CELEI DE-A DOUA ZILE
23:20 Am ajuns in Colţea. Cortul l-am instalat in capul satului. Niste localnici, pe care cainii care latrau intruna i-au facut sa se intrebe ce-i pe afara, au venit chiar sa-mi dea o mana de ajutor la instalare si chiar m-au intrebat daca nu am nevoie de nimic altceva. Foarte saritori. Pana aici insa drumul a fost catastrofal si parca din alt film.E bine ca am decis sa ma opresc aici pentru noaptea asta. Maine merg mai departe spre Harsova si sper sa gasesc posibilitatea si dispozitia de a completa LIVE TEXTUL cu momente lipsa. Noapte buna! :) 20:01 Niste localnici din Padina, carora li s-o fi facut mila vazand ca am cumparat si baut un litru de lapte de la magazinul-terasa din centrul satului, mi-au vandut un pont sa scurtez drumul pana la Ciocile si sa o iau pe campuri. Faina treaba! Asa ca am iesit de pe asfalt si vom vedea unde voi ajunge. :-)
18:30 De pofta: slanina la ţăcălie ! Tocmai s-a-ntamplat. Abia de curand am reusit sa incarc bateria. Am parcurs inca 60 de km pana acum , dar am stat vreo ora la o biserica pe drum si vreo doua la terasa cu niste baieti din Pogoanele, la vreo 45 km de Buzau. Si a batut vantul din lateral si a inceput sa mi se descentreze cicleta, de merge numai in cateva viteze. Partea dorsala resimte saua ingusta si rucsacul de 15 kile a inceput sa cam fie dureros. Noroc ca uit de rucsac cu chestiunea cu saua. Cam asta pe scurt. Incerc sa mai pedalez cat pot in seara asta.
10:45 Fruestueck! Pofta buna. (merindea de la Tavi Bangala) Am tinut sa ma fac cativa km, vreo zece, de la locul de innoptare. Pe care,normal, l-am lasat in buna stare. ;)
8:55 Buna dimineata! E soare si numai bine pentru mers pe bicicleta azi. :)) Am dormit bustean in mijlocul campului, noroc ca a inceput sa ma sune lumea sa "ceara sa vada miscare". Ce pot sa va scriu, cu tot 'chinul' care inseamna efortul fizic, este o experienta extraordinara. Pentru cei care se intreaba si nu sunt neaparati adepti ai campării, duş se poate face in parcarile pentru tiruri - ceea ce va si urma cat de curand. Ideea simpla este ca daca iesim din confortul nostru si din mica lume in care traim fiecare, descoperim noi si noi valori. Si, credeti-ma, ne descoperim si pe noi.
. SFARSITUL PRIMEI ZILE 3:12 Dupa inca 10 km de mers in afara Buzaului, am gasit un bun loc pe un camp , nu departe de sosea, sa instalez rapid cortul. Am avut mare grija sa nu afectez vreo cultura. Cortul e ridicat, dintii spalati, haine schimbate. Rau e ca terenul nu e chiar drept. Dar fiind rupt de oboseala, nu ma mai intereseaza. Ceva,ceva mai atenueaza sacul de dormit.Sa ne auzim / citim cu bine de dimineata . Vise placute despre ceilalti kilometri...
1:55 Prin Buzau mi-am facut repede cunostinte (vezi foto cu un grup de doamne de etnie roma care mi-au urat drum bun) , cu putin timp inainte sa ajung in centru si sa ma sechestrez intr-un OMV sa-mi incarc tableta, care nu se mai incarca caci comunic cu multe persoane dragute care-mi dau sfaturi si ponturi ;)
1:20 Inca stau prin OMV in centrul Buzaului sa-mi incarc tableta...
23:55 Am ajuns deja in Buzau. O poveste interesanta, prea interesanta s-o expun acum. O scriu de dimineata. Acum vreau sa ies din oras si sa gasesc un loc de pus cortul. ;) cat mai repede!
21:55 Nu o sa va vina sa credeti ce mi s-a intamplat. Prima etapa a traseului s-a terminat. Tocmai in momente din acestea mi se confirma de ce cred in Dumnezeu. Totul este foarte bine. Tocmai cand ma intrebam ce sa fac in continuare, daca sa ma opresc sa campez sau sa mai merg putin si va spun sincer ca m-am si rugat in privinta asta, cand.....dar inca nu va spun.... Oricum e de bine si are legatura cu versetul pe care l-am publicat de dimineata pe blog, inainte de plecare. Prea multe coincidente incredibile sa nu. va scriu putin mai incolo despre ce e vorba ;)
21:30 80 si ceva de km. Bezna totala.Inainte de Siriu. Cautati mai jos o poza cu...bezna. Cam asa arata o zona cuprinsa de intuneric, unde dupa fiecare copac vezi cate o naluca. Caut un loc bun de campare, sa mavopresc cat de curand. Sunt singur cuc.
19:30 O ciorba de burta te pune pe picioare. Si am si ocazia sa-mi incarc electronicele pentru noaptea care urmeaza. Cred ca voi campa pe undeva langa Siriu pentru un somn neintors.
18:57 Km 60 si ceva . Intorsura Buzaului. Una din micile placeri ale vietii: sa bei o sticla de Biborteni ...din sticla. Aceea de 1 litru.
18:30 Eu si doi boi frumosi. Vezi poza inconfundabila mai jos.
17:45 Peisajul de mai jos cu o vale inundata de verde si soare nu mai are nevoie de comentarii.
16:30 Stie cineva de unde se opresc din latrat micutii astia? Au inceput sa latrecu randul, cabla stafeta, chiar daca le-am impartit si lor ceva....:-)
15:50 Popas mai lung. 55 km si 2561 kcal (Runkeeper). Langa o fantana, ma latra niste caini mici si curajosi. Ma pregatesc de dat iama in bucate. Astia mici nu stiu sa se opreasca din latrat.
15:00 Mi se pare mie sau sunt cam lenes? 45 km. Am ras o sana prea buna, prea ca la tara in Teliu. "Decat" 6,60 lei, cam atat costa si un Red Bull.. .
14:35 La umbra unui salcam...40 km parcursi. Pauza scurta de vorbit la telefon si butonat pe tableta. In urmatorul sat am de gand sa cumpar paine, mustar si ceapa si apoi sa ma infig in slanina primita de la Tavi Bangala pentru drum. Suna bine, nu?
13:40 In Prejmer.Primii 35 km, 1635 kcal consumate conform aplicatiei Runkeeper.
11:30 Au odorizante auto la oferta la Metro, oare sa-mibiau unul sa am pe drum? :p Si mai au si coada la case....
11:00 "Prima" oprire (de fapt din Codlea pana la Ghimbav am mai oprit de cateva ori, intalnindu-ma cu un codlean ciclist pe traseu si chiar si cu caricaturistul Adrian Bighei, coechipierul meu pe ruta Codlea-Bucuresti de acum 3 saptamani,aflat acum cu familia in masina) -Metro Ghimbav, sa mai echipez cicleta cu una alta.
10:16 Gata, pornesc ! De fapt: Gata, am pornit!
9:52 Versetul zilei: Deuteronom 31:6 Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimîntaţi de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, va merge El însuş cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa``.
8:05 M-am apucat de scris la calculator - ultimele teme de făcut înainte de câteva zile de pauză. Sau pedalarea *extremă* nu se consideră pauză? Sper să nu o lungesc şi să plec odată ! Mai am de terminat bagajul...
7:30 Bună dimineaţa ! Dau o tură prin grădină şi savurez un mic dejun copios.


5 comentarii:

  1. drum bun si asteptam pozele sa aigrij sa viinapoi ca ce fac cu primarul singura pa pa

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie să recunosc că ai vână în tine domnule!
    Să faci un asemenea efort cu o bicicletă low-level, fără echipament de protecție și fără dispozitiv de alungat câinii înseamnă curaj nu glumă.
    Mai ales pe ”drumurile” României.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da si eu trebuie sa zic ca admir ambitia si curajul pe care il ai. Foarte putin ar avea curaj sa faca asa un drum. Bicicleta ca bicicleta dar multi nici cu o bicicleta mult mai bune nu ar fi avut curaj si puterea, de la jumatate de drum luau trenu.
    Alti zic ca este nebunuie ce faci, alti te admir pentru ambitia si puterea de a face asa o experienta. Care este adevarul nu stiu nici eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. din punctul meu de vedere Erwin asta are sange cat o gramada de oameni la un loc!

    RăspundețiȘtergere
  5. si de noi depinde cum foloseste acest sange deci sa nu-l lasam singur!

    RăspundețiȘtergere