sâmbătă, 20 aprilie 2013

Casa mea din mijlocul comunităţii ţigăneşti

preluare www.erwinalbu.eu
Cum este să trăieşti în mijlocul unei comunităţi defavorizate? Mulţi ar spune, cu mâna pe inimă, că toată ţara noastră este alcătuită din comunităţi defavorizate, indiferent de etnie. În multe privinţe tind să le dau dreptate, în special ca urmare a felului în care sunt administrate localităţile, cu politicieni fără scrupule şi cheltuieli publice în bătaie de joc.
Există însă şi extrema crudă a situaţiei romilor, pentru care nu s-au găsit soluţii până în acest moment. Iar problema este una europeană din multe privinţe, ţara noastră fiind total depăşită de situaţie. Aceasta voi şi transmite în timpul expediţiei mele din luna mai la Parlamentul European (Plec cu autostopul la Parlamentul European, iar în Bruxelles voi sta la cort. Ce să le transmit europarlamentarilor din partea românilor? )
.
Departe de idei preconcepute, voi locui ocazional în comunitatea ţigănească din Codlea, judeţul Braşov. Într-un cartier defavorizat, cu peste 2500 de suflete, într-o cocioabă care necesită reparaţii capitale şi pe care sper să reuşesc să o repar dimpreună cu vecinii din zonă. Şi voi prezenta  lumii întregi viaţa ţiganilor, de ce este dificilă integrarea acestora şi de ce este o problemă europeană care trebuie rezolvată urgent.
Urmăreşte povestea aceasta pe site. Vom afla multe împreună. Inclusiv soluţii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu