vineri, 5 aprilie 2013

Am demonstrat singur pe 4 aprilie la Codlea împotriva exploatării prin fracturare hidraulică a gazelor de şist. Dar nu m-am simţit singur. Primăria nu s-a sinchisit să aprobe manifestaţia.

Pe 4 aprilie 2013 s-a sunat goarna în toată ţara pentru demonstraţii naţionale unitare împotriva exploatării prin metoda fracturării hidraulice a gazelor de şist. Peste 20 de oraşe au răspuns apelului, mai ales pe Facebook fiind mulţi cei care au susţinut această cauză. Despre pericolul şi riscurile acestei metode aici: www.stopfracturare.ro

Primarul-patron Cătălin Muntean din Codlea nu s-a sinchisit să convoace comisia pentru aprobarea manifestaţiei. Îi voi face plângere penală pentru abuz în serviciu.
Luni, 1 aprilie, am trimis simultan la adresele oficiale de email ale Primăriei Codlea şi ale Jandarmeriei Braşov notificarea privind declararea manifestaţiei, inclusiv cererea semnată olograf scanată în ataşament. Conform legii adunărilor publice 60/1991, primarul localităţii convoacă o comisie care analizează această adresă, trimisă cu minim 3 zile înainte de evenimentul programat . Mai degrabă nesurprinzător, edilul codlean nici nu s-a sinchisit să răspundă acelei adrese, din dorinţa de a da o formă de ilegalitate demersului din 4 aprilie. Jandarmeria a confirmat primirea acelui email, însă comisia este convocată conform legii de primarul localităţii. Primarului liberal îi voi face o plângere penală pentru (alt) abuz în serviciu.



Foarte mulţi susţinători în mediul online. Anunţul manifestaţiei din Codlea :
În anunţul evenimentului postat pe Facebook (clic) , specificam:
"Pe 4 aprilie ieșim ÎN CODLEA şi ÎN TOATĂ ŢARA pentru a protesta împotriva explorării şi exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică!

EVENIMENTUL LA CODLEA:
- ORA 17.00 Manifestaţie la Monumentul Eroilor (str. Lungă, lângă Bibliotecă/în parcul din faţa Restaurantului Cetate)
- ORA 18.00 Vizionare filme, informări şi dezbatere publică la Centrul TCLD ("Transilvania Center for Leadership and Development", str. Libertăţii nr. 22 - Codlea)"


Ziua ploioasă a protestului: Am demonstrat singur, dar nu m-am simţit singur. Am primit încurajări de la multe persoane.
Cei care au dorit să iasă la protest au avut două întrebări: dacă protestul este autorizat (ştiind câte amenzi am primit eu personal până în prezent de la autorităţile care au refuzat acest drept elementar- aproape 200 de milioane de lei vechi) şi câtă lume participă (pe principiul "dacă suntem doar o mână de oameni, eu nu mai vin").  Ambele răspunsuri şi ploaia  au descurajat oamenii, manifestaţia nefiind aprobată, deşi am făcut demersul conform legii, ceea ce demonstrează că autorităţile nu respectă un drept elementar al populaţiei. 
Am fost supravegheat de două echipaje de poliţie şi de unul de jandarmi. 



Voi continua să fac ceea ce fac şi să apăr cauzele în care cred.  Indiferent de cum voi fi privit. Şi o voi face şi pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu pot să îşi apere ei înşişi aceste cauze. Va veni şi timpul când vom înţelege că trebuie să reacţionăm la ce ne doare, chiar dacă ni se bagă în cap că "oricum nu se rezolvă nimic". Să nu uităm că DOAR aşa s-au mai rezolvat unele probleme stringente în comunitatea noastră codleană în ultimii ani.


7 comentarii:

  1. S-a cam terminat domnule Albu.
    Omenește te înțeleg. Subiectul este ok.
    Dar vremea mitingurilor s-a terminat deocamdată.
    Eventual la europarlamentare vor mai fi câteva acțiuni după care până la alegeri va fi liniște.
    ceea ce s-a întâmplat la închiderea spitalului a fost vârful de ”carieră”. Simpatia aceea s-a văzut la alegerile locale.
    Acuma e cam târziu. Unii au fost șmecheri și acuma sunt deputați și senatori, alții au avut sprijin politic și acuma sunt în consiliu și la primărie.
    Toți și-au atins scopurile.
    Singurul perdant ești dumneata.
    Așa-i în tenis!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate(ă) Domn/Doamnă,
    Eu refuz să gândesc în aceşti termeni. Probabil că avem puncte de vedere diferite în legătură cu ţinta şi perdanţa. După cum am scris şi în articol, fac ceea ce cred şi cred în ceea ce fac. Pentru mine asta contează mai mult decât a ocupa o funcţie, decât a ajunge primar sau deputat. Probabil privim tenisul diferit. Nu mă simt deloc perdant în vreun fel.
    Salutările mele. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. dupa mine nui singuri are si a avut mult sustinator si la alegeri singura greseala a fost nu a avut curcan sainparte in tiganie 400 de persoane nu a fost mult dar mai e timp e tinar ce e de facturare nu nu mai la noi ci in integra tara degeaba facem miting hotorire vine de sus din pacate greu si cu curent si cu gaz dar asta e nui siguri ca spitalul a fost virful carierei nu se stie nici odata la ora actuala spitalul asa cum e multe problema e acolo ne rezolvat am auzit o discutie intre o angajata la primarie si directora din spital simplu am nevoie un post de asistenta pt cineva raspunsul sa rezolvat sa vine cu cerere la spital e minunat nu multi sa bogatit de la votare incoace multi ditre ele are nu mai liceu si a ajuns doresc succes la toate lume CINE POATE

    RăspundețiȘtergere
  4. In grupuri mici sau de unul singur nimeni nu va reusi sa lupte de la egai la egal cu multinationalele. Un partid politic responsabil ( sigur sa nu fie partid parlamentar )poate organiza manifestatii care sa atraga atentia opiniei publice Am un clip la profil cu manifestati explozive din ISLANDA unde se vede cum se organizeaza si se lupta cu guvernanti

    RăspundețiȘtergere
  5. Continuati lupta. Nu sunteti singur.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo!!!! Ai făcut ce trebuia! We're proud! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelent Erwin! Felicitari!
    Si noi in Alba ne faceam griji ca suntem doar vreo 40 :)
    Asta dovedeste ca un OM poate fi mai presus de prejudecatile tampite din jurul (de genul "oare ce zice lumea?") si mai presus de nedreptatea, coruptia si minciuna impotriva carora protesteaza!
    Bravo! Si mai ales NU TE LASA!!
    Suntem cu totii alaturi de tine!

    RăspundețiȘtergere