marți, 27 ianuarie 2009

Cum sunt SPERIATI turistii in Codlea

Un autocar plin de turisti opreste in centrul Codlei, in promenada. Strainii sunt incantati de centrul vechi, de cetatea saseasca, de atmosfera istorica codleana. Incep sa faca poze si se gandesc sa serveasca o cafea. Unii dintre ei cauta sa cumpere alte cele de pe la magazinele din centru.
Nici nu se dumiresc bine, ca sunt atacati din toate partile de aceleasi personaje care isi fac veacul in inima Codlei, care te agaseaza de cum te dai jos din masina sau doar te plimbi prin zona, care cersesc si chiar te preseaza sa le dai ceva sa scapi de ei, iar daca nu le dai, nu mai ai trai. Turistii care doreau doar sa se bucure de un popas intr-o zona frumoasa, nu mai au ochi pentru cetate, pentru zidurile inalte sau pentru flori, ci nu mai stiu cum sa scape de acesti codleni oarecum agresivi. Cu amaraciune si impresie proasta despre Codlea, baga mana in buzunar ca sa poata sa plece cat mai repede si sa nu se mai intoarca.
Iar Politia ...


Un comentariu:

  1. politia comunitara doarme la noi in oras..de multe ori daca nu cunosti pe careva din comunitari..risti sa nu te ajute la nevoie..
    adevarat ca nu doar ptr turisti..codlea devine tot mai periculoasa din cauza cersetorilor..ci si ptr locuitori..
    politia..

    RăspundețiȘtergere