marți, 13 ianuarie 2009

Klaus Johannis, presedintele Forumului German din Romania si primar al Sibiului, presedinte al Romaniei?

Multe zvonuri umbla pe surse si sub surse despre viitorul politic al presedintelui Forumului German din Romania Klaus Johannis, primar al Sibiului, ales deja a treia oara de catre sibieni cu o majoritate zdrobitoare de 90%, in conditiile in care in Sibiu nu mai sunt nici 2000 de sasi. In decembrie 2008 se spunea (citeste aici pe prestigioasa agentie Mediafax) ca ar putea fi numit premier! Alte voci se aud care il anunta candidatul surpriza la presedintia Romaniei !!! In ultimul sondaj de incredere al romanilor, efectuat de Reader's Digest Top 2008, politicienii si oamenii de afaceri si-au adjudecat ultimele locuri. Primarul Sibiului Klaus Johannis este singurul care a reusit sa se detaseze de acest pluton si sa castige increderea romanilor, acesta clasandu-se in prima jumatate a listei, pe locul 47.(citeste aici)
In orice caz, Forumul a demonstrat ce poate la Sibiu, cu implicare,daruire si bineinteles si sprijin european,in special german. Si este un exemplu de urmat si o reteta de aplicat...

3 comentarii:

  1. Nu este o noutate ce se spune despre Primarul Sibiului.In luna ianuarie 2007 mergea la Berlin unde facea lobyy pentru Sibiu-capiala culturala europeana. Vorbea fluent in engleza si germana.In septembrie 2007 il primea pe Barosso la Sibiu,cu presedintele Comisiei Europene vorbiind de la egal la egal.
    Dar,foarte curios de ce Presedintele Traian Basescu il sustine pe Klaus Iohannis ca varianta posibila la presedentia Romaniei si nu pe George Scripcaru,Primarul Brasovului.Dumneavastra in calitate de consiler local in orasul Codlea ne puteti povesti cum a fost fascinat de personalitatea lui George Scripcaru,primarul dumneavastra,domnul Popa de a trecut la PD-L!
    Eventual va puteti inspira in expunere de ce se povesteste pe tot felul de forumuri de pe internet de George Scripcaru.Cum le gasiti?Foarte simplu.Tastati cuvintele george scripcaru pe google.ro si vedeti ce gasiti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu hoinarnet.
    Nu stiu daca Traian Basescu il sprijina sau nu pe Johannis. Dar pot sa spun ca sibienii il sprijina in proportie de 90%. Iar Forumul German, desi avea majoritatea absoluta in CL si putea sa desemneze viceprimari forumisti, a invitat celelalte partide sa desemneze pe cei doi viceprimari! Asta inseamna sa iti dai mana pentru oras, lucru nemaiintalnit in Romania!
    Despre primarul George Scripcaru pot sa spun ca multi codleni il considera un om gospodar si popular.La fel, si despre presedintele CJ Aristotel Cancescu am auzit aprecieri despre activitatea de renovare a monumentelor istorice si asfaltarea drumurilor judetene. Cat despre primarul nostru Alexandru Popa, ma gandesc ca a fost buna trecerea la PD-L,atat pentru el,cat si pentru partid, avand in vedere rezultatele foarte bune de la alegerile din 2008: 8 consilieri,viceprimar si primar.
    Mai departe, puteti sa ma considerati un visator, dar mi-ar placea sa vad cum oamenii sunt vazuti si din prisma lucrurilor bune pe care le fac, iar politicienii toti ar trebui sa invete un lucru: ar trebui sa ii intreaca pe competitori in realizari, nu in defaimari! Cam visator,nu? Asta este, sper sa nu ma fac bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Stimate HOINARNET,
    Ma mai trece un gand: daca de fapt domnul Scripcaru a fost vrajit de personalitatea primarului Popa? ;)

    RăspundețiȘtergere