miercuri, 14 ianuarie 2009

"Consilier tanar si nelinistit"-Demolare chioscuri

In activitatea de ales local trebuie sa te implici si in treburi mai putin placute decat prezentari de moda,plimbari de ochii lumii si aflarea in treaba.
Pe raza municipiului Codlea existau chioscuri de ziare amplasate ilegal. S-a organizat o comisie. Si am trecut la treaba. Trebuie sa ai nervii tari si purtare aleasa cand vrei sa faci ordine.

5 comentarii:

 1. Sa va fie rusine pentru ce ati facut.Daca ne intalnim o sa va bat obrazul
  Patroana respectiva nu facea nicio politica.Este sasoaica. Va trimit povestea ei pe considerentul ca poate stiti germana.
  http://www.rom2.de/modules.php?name=News&file=print&sid=1049

  RăspundețiȘtergere
 2. Sa va fie rusine!
  patroana este sasoaica
  Va trimit povestea ei
  http://www.rom2.de/modules.php?name=News&file=print&sid=1049

  RăspundețiȘtergere
 3. Va multumesc pentru comentariu HOINARNET.
  Imi pare rau ca nu va cunosc, dar tin sa demonstrez transparenta si respect pentru ceilalti.
  Consider ca am procedat corect si va voi explica cat mai curand posibil si cu detalii. Nu contest si nici nu aprob situatia acestei persoane, eu va voi explica doar partea in care am intervenit eu. Care nu are legatura cu faptul ca este sasoaica, ci cu faptul ca acele chioscuri ocupau spatiul public fara sa plateasca chirie si fara aprobare.
  Voi reveni foarte curand cu amanunte sie xplicatii.
  Cu respect, Erwin Albu.

  RăspundețiȘtergere
 4. Persoana respectiva nu numai ca este sasoaica dar a avut curaj sa se lupte cu coruptia din orasul ei.Ma indoiesc ca veti avea un curaj asemanator.
  Cazul ei (daca stiti germana il puteti citi la linkul pe care vi l-am trimis) a atras atentie unor europarlamentari germani care vor sa activeze clauza de salvgardare pe justitie pentru Romania si care s-au aratat foarte ingrijorata de situatie ei.
  Corespondenta dusa cu acestia constituie o sursa de informatii privind coruptia din tara.Dupa comentariile rautacioase,de la o emisiune de pe Realitatea,respectiv Tanase si Dinescu,la vremea respectiva,scrisorile au fost incluse ca document informativ pentru cei care au facut raportul de tara pentru Romania pe anul 2007.
  Daca aveti curajul traduceti scrisoarea din germana si postati-o pe blogul dumneavastra.
  Daca veti fi promovat in politica,fapta pe care ati facut-o va fi facuta publica in campania electorala.
  Nu ar fi exclus ca cineva intentionat sa va fi pus sa actionati asa.
  Serviciile secrete sunt puternice in Romania.
  Va urez succes in activitatea politica si cine stie in ce imprejurare s-ar putea sa ne intalnim.

  RăspundețiȘtergere
 5. Stimate HOINARNET, dupa cum vedeti, desi imi este potrivnic, accept sa public comentariul dvs, din respect pentru transparenta si din principiu,
  Dragi cititori,
  Nu cunosc situatia acestei persoane si imi pare rau.Nu a binevoit sa ma informeze nici pe mine, nici pe altcineva din localitate, desi sa zicem ca a avut destul timp la dispozitie intre momentul declararii ilegalitatii acelor chioscuri pana in momentul efectiv al evacuarii de pe domeniul public.In Codlea, a avut loc o licitatie pentru puncte de vanzare a presei, la care nu am participat. A castigat o alta firma. Multe luni insa nu s-a intamplat nimic. Nici nu s-a tras vreun semnal, nici nu se platea ocuparea domeniului public, iar orasul era in continuare impanzit de chioscuri, desi consiliul se exprimase pentru infrumusetarea aspectului urbei. S-a constituit o comisie, care sa treaca la treaba si sa faca ordine. Nu m-am dat inapoi, pentru ca vreau sincer sa facem regula. Imi pare rau de orice persoana care se simte nedreptatita. Am preluat situatia astfel: am fost informati ca i s-au transmis nenumarate adrese timp de cateva luni acelei persoane si ca nimeni nu plateste pentru ocuparea domeniului public. Am trecut la cel mai normal lucru avand in vedere datele problemei: evacuarea. Nu exista nicio actiune in instanta sau vreo alta informare oficiala a consilierilor din partea firmei. Nici pana in prezent . Pentru a nu fi acuzati de nimic, am acceptat sa se filmeze totul. Dupa cum sper ca vedeti, m-am purtat civilizat. Partea cealalta a tras de timp in continuare, ba spunand ca vine contabila, ba ca refuza sa plece, fara insa a avea o pozitie civilizata sau fara sa recurga la actiunile legale care ii stau l dispozitie. Care ar trebui sa fie pozitia unei autoritati, in cazul ocuparii ilegale a domeniului public?
  Imi pare sincer rau de necazul celeilalte parti, dar in loc sa fiu jignit pentru ca imi fac datoria (chiar daca se pare, altii nu doresc sa se prea implice in asemenea actiuni) , trebuie sa recunoastem ca ceva trebuia facut. Nu ma voi da niciodata in laturi de la asemenea actiuni.Desi multora le e frica.
  Repet, nu cunosc nicun detaliu prezentat de catre HOINARNET, cum din pacate nu il cunosc nici pe acesta, stiu doar ca mi-am facut datoria fata de oras. Chiar daca asta inseamna si sa deranjezi.
  Nu consider ca am intotdeauna dreptate. Accept sa primesc sfaturi obiective. Accept critica. Si vreau sa ma indrept cand gresesc.
  Voi reveni cu amanunte despre acest caz.
  Va salut.

  RăspundețiȘtergere