sâmbătă, 18 februarie 2012

HSR, firma cu parcările, pregăteşte un tun de peste 5 miliarde la Codlea, din bugetul local




nimeni nu vrea să se opună la Codlea potentei firme de ridicări Hi Speed Recovery , este foarte clar : firma respectivă încă prestează în oraşul nostru, în ciuda tuturor ilegalităţilor arhirecunoscute. Acum un an , după toate protestele (clic aici) care au dus la dezvăluirile ilegalităţilor, Consiliul Local s-a scremut să depună o plângere penală împotriva primarului şi conducerii primăriei, rămasă bineînţeles fără soluţionare, mai apoi fiind mimat un proces împotriva firmei botoşănene.

După cum atrăgeam încă de atunci atenţia (dar eram luat şi cu aceasta în derâdere), caracatiţa locală este puternică şi adânc infiltrată în instituţiile din Codlea. Aici nu am cum să nu includ Poliţia Codlea, care la toate sesizările mele cu privire la ilegalităţile crase ale acestei firme în combinaţie cu municipalitatea, a răspuns că nu are cunoştinţă de încălcări ale legii. Ba mai mult, m-a hărţuit pe mine cu amenzi şi ameninţări.

Iată că ceea ce semnalam se adevereşte (din nou, din păcate) : Hi Speed Recovery are în plan să fie ... DESPĂGUBITĂ (sâc!!!) din bugetul local al codlenilor (nu a celor care au semnat contractul- primarul şi directorimea din primărie- vezi aici semnatarii) cu suma de 550.000 lei, adică 5 miliarde şi jumătate de lei vechi. Cu tărie afirm că aici este clară şi o înţelegere cu primăria, o "cădere la pace". Altfel nu se explică servilismul poliţiştilor locali ( a se vedea aici: VIDEO: Poliţia Locală Codlea la dispoziţia exclusivă a hingherilor ilegali de maşini), care nu au altă treabă decât de a se plimba cu maşina verde cu număr de Botoşani care încasează, mai cu chitanţă sau fără, taxe de blocare la roată de la muritorii de rând (pentru că boşii şi politicienii locului n-au plătit şi nu vor plăti niciodată parcarea în Codlea). Iar după cum ştim că se prezintă juriştii primăriei la procese, rezultatul este cel scontat de firma "de succes".

Cum se trage tunul de fapt?

După o reţetă folosită, se pare , cam în toate localităţile unde activează, firma Hi Speed Recovery semnează un contract imposibil de acceptat cu primăria, prin închiderea ochilor edililor locali, departe chiar şi de documentaţia licitaţiilor "câştigate corect". Apoi , dacă jumulirea cetăţenilor nu mai aduce profit din taxarea parcărilor şi ridicările de maşini, se pune de un proces cu primăria, care bineînţeles, este condamnată să ... plătească, că aşa va decide instanţa.

Iată cum se trage tunul în Codlea, după botosaneanul.ro:

"Un alt proces s-a iniţiat la Tribunalul Braşov, după ce administraţia din Codlea a renunţat la o parte din prevederile contractuale. Mai exact, aleşii de acolo au cerut ca parcările de reşedinţă să iasă din administrarea Hi Speed Recovery. Reprezentanţii societăţii nu s-au opus, dar au cerut să li se plătească profitul pe următorii cinci ani de contract, plus marcajele şi întreaga investiţie făcute în aceste parcări. Cum Primăria Codlea nu a acceptat condiţiile, s-a ajuns la litigiu în instanţă, suma disputată fiind de circa 550.000 de lei. „Nu am ajuns la nici un consens cu banii, ei au oferit o sumă mult mai mică decât am solicitat noi, deci au oferit investiţia şi ceva marcaje, dar profitul nerealizat nu l-au dat şi atunci am fost nevoiţi să apelăm la instanţă”, a mai afirmat Cezar Nicuţă, juristul firmei HSR. Procesul s-a deschis de aproximativ un an şi jumătate, având parte de expertize şi contraexpertize."

Cum se trag tunuri din bugetele locale după reţeta Hi Speed Recovery puteţi vedea aici:



Se pare că de curând s-a ajuns la o înţelegere între HSR şi municipalitatea codleană. Ghiceşte cineva care este aceasta?



Citiţi şi:




Citiţi acest articol şi pe Codlea.info

Un comentariu:

  1. Nu putem oare sa deschidem un proces impotriva firmei? Ne strangem cateva persoane si deschidem un proces civil prin care cerem daune. Hai sa strangem tichete de parcare, prin care sa facem dovada ca am platit parcarea, acestea fiind depuse la dosar ca si dovezi.

    RăspundețiȘtergere