marți, 7 iunie 2011

Proces spital: Instanţa NU a admis suspendarea Hotărârii de Guvern, adminţând excepţia ridicată de Ministerul Sănătăţii

Urmărind viciile de procedură în procesul Codlei contra Hotărârii de Guvern de sistare a finanţării, Ministerul Sănătăţii a obţinut, din păcate, o primă victorie. Astfel, datorită modului în care a fost depusă documentaţia de către juriştii Primăriei Codlea, instanţa nu a admis suspendarea Hotărârii Guvernului. Dacă la primul termen (4 mai) completul de judecată a putut constata netrimbarea corespunzătoare a acţiunii, la al doilea termen (18 mai) şi la al treilea termen (1 iunie), reprezentantul Ministerului Sănătăţii a căutat şi găsit alte vicii de procedură. Procesul va continua pe fond, având ca următor termen data de 29 iunie.

"Excepţia prematurităţii formulării cererii de suspendare" invocată de către Ministerul Sănătăţii indica faptul că reclamantul (Consiliul Local Codlea, Spitalul Codlea şi Primăria Codlea) nu ar fi respectat procedura de depunere a documentaţiilor, juriştii Primăriei Codlei înaintând în aceeaşi zi atât plângerea prealabilă (contestaţia) către Guvernul României în calitate de organ emitent, precum şi acţiunea în instanţă, or procedura prevede ca, înainte de toate, reclamantul să se adreseze organului emitent al actului administrativ, abia apoi să depună acţiune în instanţă.

Solutia pronunţată în cauză la data de 03.06.2011 asupra excepţiei invocate de către Ministerul Sănătăţii (citat din soluţia Curţii de Apel Braşov)::

03/06/2011 Încheiere:

Solutie: Admite excepţia prematurităţii formulării cererii de suspendare. Respinge ca inadmisibilă cererea de suspendare a executării HG nr. 212/2011, HG nr. 345/2011, Ordinul nr. 241/09.03.2011 emis de Ministrul Sănătăţii, Ordinul nr. 1156/17.03.2011 emis de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ordinul nr. 232/22.03.2011 emis de Ministrul Sănătăţii formulată de reclamanţii UAT Codlea, (cu sediul în), Primarul Municipiului Codlea, (cu sediul în), Consiliul Local al Municipiului Codlea, (cu sediul în), şi Spitalul Municipal Codlea, (cu sediul în), în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României, (cu sediul în), Ministerul Sănătăţii, (cu sediul în), Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, (cu sediul în), Ministerul Administraţiei şi Internelor, (cu sediul în), Ministerul Finanţelor Publice, (cu sediul în), Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, (cu sediul în), Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov, (cu sediul în), Comisia de selecţie a unităţilor sanitare cu paturi care nu pot încheia contracte cu casa de asigurări de sănătate, din cadrul Ministerului Sănătăţii. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Citiţi şi :

miercuri, 1 iunie 2011

Cum a decurs al treilea termen în procesul Spitalului Codlea

2 comentarii:

  1. pai normal, daca jurista sefa de la primarie are alte indeletniciri si alte probleme de sesizat.Sa ii fie rusine pentru comportamentul inadecvat si pentru ca nu isi face datoria la timp si cum trebuie.NEPOTISMUL ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ha, ha, nu a fost in stare sa cistige procesul cu Strandul Codlea care este facut de Codleni si de sasi ,si vreti sa cistige procesul cu spitalul ce naiba Erwine doar juristii sint de forma numai ca sa ia salariul ca procesele le reprezinta avocatii pe banii primariei(contribuabililor) !

    RăspundețiȘtergere