miercuri, 1 iunie 2011

Cum a decurs al treilea termen în procesul Spitalului Codlea


Astăzi, 1 iunie, a avut loc cea de-a treia şedinţă în procesul de salvare a Spitalului Municipal Codlea, instituţie care conform unei Hotărâri de Guvern din 31 martie nu mai poate încheia contract de finanţare cu C.A.S. începând cu data de 1 aprilie, alături de alte 66 de spitale din ţară.
Instanţa a stabilit ca în data de 3 iunie să fie soluţionate excepţiile de procedură invocate de părţile reclamate, iar ca nou termen pentru judecarea pe fond s-a fixat data de 29 iunie.

Spitalul Municipal Codlea, Consiliul Local Codlea şi Unitatea Administrativ Teritorială Codlea (U.A.T. Codlea-Primăria Codlea) au chemat în judecată în data de 19 aprilie 2011 următoarele instituţii şi persoane:
-GUVERNUL ROMÂNIEI PRIN PRIM - MINISTRUL EMIL BOC : Pârât
-MINISTERUL SĂNĂTĂŢII : Pârât
-MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE : Pârât
-MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR : Pârât
-MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE : Pârât
-CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE : Pârât
-CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE JUD. BRAŞOV : Pârât
-COMISIA DE SELECŢIE A UNITĂŢILOR SANITARE CU PATURI CARE NU POT ÎNCHEIA CONTRACTE DE SĂNĂTATE CU C.A.S.DIN CADRUL M.S : Pârât


La primul termen de judecată din 4 mai, completul de judecată a decis (citat din soluţia instanţei):

"în vederea îndeplinirii legale a procedurii de citare , pentru comunicarea întâmpinărilor şi pentru ca reclamanta să indice părţile cu care înţelege să se judece după studierea întâmpinărilor în vederea stabilirii cadrului procesual , pentru ca părţile să răspundă la excepţiile invocate şi pentru a se face dovada achitării diferenţei de taxă judiciară de timbru, urmează a acorda un termen de judecată, sens în care, amână cauza la data de 18.05.2011."

La cel de-al doilea termen, instanţa a decis (citat din soluţia şedinţei):"Pentru a se comunica precizarea cerererii de chemare în judecată formulată de către reclamantul Spitalul Municipal Codlea, precum şi a înscrisurilor depuse la dosar, părţilor lipsă la acest termen, pentru ca părţile să-şi exprime punctul de vedere asupra excepţiilor invocate şi pentru ca reclamanţii să propună probe în susţinerea cererii de suspendare, acordă termen la data de 1.06.2011 "


Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a invocat diverse excepţii de procedură, fiind interesat mai degrabă să blocheze sau să anuleze procesul, nicidecum să găsească o rezolvare la problema codlenilor sau măcar să se confrunte cu aceasta. În acest sens dumnealui arată că este prematur demersul de a acţiona în judecată, nefiind respectate procedurile de înaintare a plângerii prealabile. Noi am cerut respingerea acestei excepţii invocate, considerând că am îndeplinit procedura legală, argumentând şi urgenţa şi iminenţa cazului. Personal consider nedemnă modalitatea prin care a ales Ministerul Sănătăţii să se apere, nu prin confruntarea cu problematica reală, ci prin chichiţe avocăţeşti care să blocheze procesul.

5 comentarii:

  1. Ei vor sa lungeasca asa mult lucru pana spitalu moare de tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu pana moare spitalul,ci pana murim noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Erwin,ce ne facem? cu centrul de sanatate multifunctional ce se aude? ms a propus,e proiect de lege

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte tare.chiar am avut ce citi.tine-o tot asa.bafta

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ti-am promis: http://www.desiringgod.org/resource-library/biographies/peculiar-doctrines-public-morals-and-the-political-welfare
    Cineva care se roaga pentru tine

    RăspundețiȘtergere