marți, 21 iunie 2011

Demisia de onoare din cadrul Consiliului Local Codlea şi din calitatea de preşedinte al Forumului German Codlea

Am decis să demisionez din cadrul Consiliului Local Codlea . Un gest poate greu de înţeles în politica carpatină, dar tocmai de abordarea aceasta doresc să mă distanţez. Nu este o decizie pripită, ci adânc analizată, brăzdată de numeroase regrete. Dar vreau să fiu altfel, cu alte principii.
Situaţia în care se află Codlea astăzi este una de derivă totală. Conducerea municipiului se îndepărtează tot mai mult de nevoile cetăţenilor, iar instituţiile administrative locale sunt ineficiente . Primarul, întâiul ales al cetăţii, în puţinul timp cât se află prezent la cârma localităţii, pune pe primul plan cu totul şi cu totul altceva decât ceea ce ar trebui. Nimănui nu pare a-i mai păsa de Codlea.

În Consiliul Local am avut întotdeauna o voce distinctă, poziţia mea fiind de destule ori contrară trendului general. Mi-am luat în serios activitatea şi am desfăşurat-o cu pasiune. Aceasta în timp ce alţii îşi urmăreau exclusiv interesele personale. Nu am dorit să mă adaptez, ci am dorit să schimb ceva şi să îmi aduc aportul în comunitate. Am fost de multe ori singurul care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, fără ocolişuri şi care a luat atitudine. Am deranjat profund pentru că nu m-am integrat. Dar de multe ori transparenţa şi deschiderea mea au fost folosite tocmai împotriva mea.

Un mare regret este şi raportul cu reprezentanţii comunităţii germane locale. Nu cu membrii simpli sau cu tinerii, ci cu reprezentanţii. Nu am fost înţeles şi nu am avut susţinerea necesară. Fiind ales consilier local din partea Forumului German, asociaţia minorităţii germane, am avut în vedere toată problematica Codlei, nu exclusiv pe cea a comunităţii germane, ci inclusiv pe aceasta, ca parte integrantă a localităţii. Dar cei pe care i-am deranjat (în special domnul primar Alexandru Popa), au abordat şi influenţat relaţia dintre mine şi reprezentanţii comunităţii germane, deteriorând-o oarecum. Am speranţa însă că vom găsi înţelepciunea de a trece cu răbdare peste diferenţele de opinie şi stil. Tocmai din această cauză mi-am depus şi mandatul de preşedinte al Forumului German Codlea, rămânând un simplu membru.

Prin gestul meu de a demisiona din funcţia de consilier local doresc să trag în primul rând un semnal de alarmă cu privire la situaţia din Codlea. Nu avem primar prezent, primăria este plină de nereguli grave, Consiliul Local ia hotărâri cu care nu pot fi de acord. La toate acestea se adaugă lipsa de reacţie fermă a cetăţenilor. Îmi pasă prea mult ca să pot continua în acelaşi mod.
Am ales să schimb abordarea şi poziţia mea şi să demonstrez că nu mă cramponez de niciun statut vremelnic de consilier local. Nu voi ceda , ci voi continua lupta. Dar nu pot să mai fac parte dintr-un Consiliu Local care rămâne impasibil la atitudinea sfidătoare a primarului Alexandru Popa, la absenţele acestuia şi la neregulile provocate de domnia sa. Acuz şi interesele private din jurul Spitalului Municipal Codlea şi ultimele decizii ale Consiliului Local cu privire la acesta, privind demararea demersurilor de asociere cu entităţi private în plin proces cu Guvernul României pentru asigurarea finanţării, proces la care juriştii primăriei se prezintă în cel mai jalnic mod posibil.

Vă rog să înţelegeţi decizia mea ca un gest de onoare. Când nu răzbeşti, trebuie să schimbi ceva. Mă disociez de ceea ce se întâmplă la cârma oraşului. În ciuda tuturor presiunilor infernale la care sunt supus, nu înseamnă deloc că voi depune armele. Timpul va demonstra. Poate exemplul demisiei mele va încuraja şi pe alţii să îşi schimbe atitudinea, abordarea şi principiile...

25 de comentarii:

  1. Pacat ca renunti asa usor! imi pare sincer rau !cu stima ROZALIA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Erai singura noastra speranta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista un consilier cu cap de "BROASCA" daca crede ca el e buricul Codlei se insala o sa vina cit de curind rindul sa dea socoteala acest traseist politic care da bani si trece de la un partid la altul . GEORGE.

    RăspundețiȘtergere
  4. Erwin,de ce le dai ce vor sa aiba?Nu renunta!Erai SANSA noastra sa redevenim ce-am fost...

    RăspundețiȘtergere
  5. PACAT mare PACAT ca ai renuntat. Practic le-ai spus sacalilor din primarie ca au castigat. Te-ai luptat pentru spiritul civic din Codlea care sper sa se pastreze si dupa aceasta decizie a ta dar sincer ma indoiesc ca va fi asa. Oricum multa sanatate si sper sa ai parte numai de lucruri bune in continuare.
    Cu respect, Adrian

    RăspundețiȘtergere
  6. Te retragi acuma de tot din politica locala? Sau o sa mai ramai activ si o sa faci mai departe politica?

    RăspundețiȘtergere
  7. Erwin eşti un om mare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari pt pastrarea integritatii!!! Sunt sigura ca nu a fost un pas usor, dar semnalul dat face ecou!!! Cel mai frumos ar fi sa aiba Codlea parte de alegeri anticipate si Dvs. sa deveniti primar. O mare lectie pt orasul care, sa speram, nu va cadea mai jos pe plan politic, cultural, social si administrativ!!
    Sie gehen den richtigen Weg!!!!!!!!!!Nur Mut!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt profund impresionata. de oameni ca tine avem nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi pare sincer rau, stiu prin ce treci si cum nimeni nu te sprijina. Oricum mult lume te admira. Mergi inainte!

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi pare rau ca ai luat decizia asta! Toata lumea te admira pentru ce ai facut pentru cetateni! Nu renunta asa usor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu zic ca e bine ce ai facut sa te detasezi de toti ca sa vada lumea cine e cu lumea si cine nu. ciolanarii aia nici nu stiu ce e aia onoare

    RăspundețiȘtergere
  13. Exemplul german... Oare cand si ceilalti politicieni ai nostri vor da dovada de demnitate??????????

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi pare tare rau pentru ca nu am stiut sa fim alaturi de tine atunci cand impreuna puteam face ceva! Abia acum realizam ce-am pierdut. Regretele sunt oricum tardive.
    Te respect, te admir si iti inteleg reactia.
    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  15. Stamate si atat22 iunie 2011 la 14:11

    Ce pot sa spun e ca nu e usor sa te bati cu morile de vant. Tu macar ai incercat. Degeaba vrem noi insa sa ne faca altii treaba si noi nu ne implicam. Adica te-am vazut tot singur sau cu foarte putini oameni.

    RăspundețiȘtergere
  16. Esti un barbat adevarat pana la capat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce ne-a mai ramas? Mai pot sa ne ia aerul! Niste nenorociti, doar erwin mai facea ceva pentru oameni. Orice ai face o sa fie multa lume cu tine, pe toti ii aud cum te lauda si apreciaza ca te bati cu toti nenorocitii. Si primarul sta sine fura.

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut. E foarte interesant ce ai scris ca motivare a demisiei. Foarte foarte frumos. Mi-ai castigat respectul. daca pana acum ezitam, acum sunt sigura ca esti de treaba.

    RăspundețiȘtergere
  19. sunt impresionata de decizia luata , dar ...
    Alles Gute ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut Erwin. Am sentimente amestecate in ce priveste decizia ta de a demisiona. Este o decizie curajoasa pe care din pacate nu am vazut lucrul acesta la multe persoane publice , politicieni etc. , care chiar ar fi trebuit sa demisioneze. Imi pare rau ca singura voce din Consiliu si din Codlea care spunea ceva se stinge, dar problema e a noastra a tuturor, atat timp cat nu luam atitudine. Nu suntem invatati sa "avem coloana vertebrala" si doar comentam pe la colturi (ma includ si pe mine in aceasta categorie). Imi pare bine in schimb pentru tine, ca asa poate o sa-ti asezi si tu viata personala si o sa ai timp mai mult sa te ocupi de lucruri importante decat de lucruri urgente. Ma voi ruga pentru tine ca Dumnezeu sa iti umple viata si inima cu dragostea Lui.

    RăspundețiȘtergere
  21. de un primar ca tine avem nevoie sunt sigur ca vei face multe tot respectu pentru toate acctiunile tale dar mafia e mafie e greu cu ei !! iar noi cetateni nu te-am sprijinit cum ar fi trebuit rusine pentru cei care ati preferat sa stati prin case cand Erwin era in promenada nu a fost destule anunturi chiar nu se stia?? impreuna se putea realiza ceva si luptand pana la capat pentru ca avem cu toti nevoie de un spital!!

    RăspundețiȘtergere
  22. DEMISIA UN GEST INTELIGENT!ASTA NU INSEAMNA SA RENUNTI LA LUPTA, DIMPOTRIVA. ACUM AI TOATE ATUURILE IN MANA. POTI DEMONSTRA CU ADEVARAT CEEA CE POTI, SI MAI ALES POTI SA ITI REFACI IMAGINEA DECREDIBILIZATA DE INDIVIZI MULT PREA LASI CA SA REUSEASCA VREODATA SA DEVINA ALTCEVA DECAT NISTE PROVINCIALI PENIBILI, PERIMATI , ESUATI IN INTERELE LOR ...CHIAR MESCHINE. CACI CE ESTE MAI TRIST SI POATE CHIAR PATATETIC DECAT SA DAI GRES IN ATINGEREA PROPRIILOR INTERESE?
    CRED CA VEI PUTEA FI UN MARCANT REPREZENTANT AL SOCIETATII CIVILE, IN REST TOTUL DEPINDE DE TINE.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu iti mai lasa CNP-ul la vedere!

    RăspundețiȘtergere