miercuri, 14 martie 2012

Transparenţă- Instanţa a decis:"achită inculpatul A.E.V. de sub acuzaţia săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală"

Aceasta a decis Judecătoria Braşov în cauza Albu Erwin Vlad:
"Solutie: În baza art.11 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală raportat la art. 10 lit.b/1 Cod de procedură penală coroborat cu art.18/1 Cod penal achită inculpatul A.E.V. de sub acuzaţia săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art.6 din Legea nr.241/2005 cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal întrucât fapta nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni. În baza art.18/1 alin.3 C.p. coroborat cu art.91lit.c C.p. aplică inculpatului amenda administrativă de 1000 lei. Constată recuperat prejudiciul cauzat părţii civile Statul Român prin ANAF - Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Braşov. "

Cu alte cuvinte, instanţa a decis  ACHITAREA ( A ACHITÁ, achít, vb. I. 1. Tranz. A declara printr-o hotărâre judecătorească că persoana trimisă în judecată penală este nevinovată.) , adică a hotărât că în acest caz NU s-a săvârşit EVAZIUNE FISCALĂ, aşa cum este aceasta descrisă  de Codul Penal. Totuşi pentru faptul că nu s-a putut plăti la timp acele "reţineri la  sursă"(impozite şi taxe sociale), iar legea pedepseşte aceasta, s-a aplicat amendă ADMINISTRATIVĂ, reţinându-se că faptele nu prezintă pericolul social al unei INFRACŢIUNI şi că prejudiciul a fost recuperat.



Citiţi şi: 
marți, 13 martie 2012
Transparenţă: Azi, marţi 13, după 3 amânări, sper să se dea sentinţa în cazul meu. În aşteptare...


sâmbătă, 3 martie 2012
Transparenţă: În procesul meu, decizia se amână pentru data de 6 martie...

miercuri, 29 februarie 2012
Transparenţă: În aşteptare...decizia instanţei se lasă încă (îndelung) aşteptată

marți, 28 februarie 2012
Transparenţă: Astăzi aflăm decizia instanţei cu privire la mine. Partidele codlene mizează pe retragerea dreptului meu electoral.

Detalii despre caz:
luni, 20 februarie 2012Transparenţă: Astăzi am (sper) ultima înfăţişare în procesul penal în care sunt implicat cu privire la plata unor taxe către statul român

marți, 21 februarie 2012Miza dosarelor mele este interzicerea drepturilor electorale, adică dreptul de a alege şi (mai cu seamă) de a fi ales

2 comentarii:

  1. Bravo, maf Erwin. Ma bucur pentru tine. Deci nu esti chiar asa de infractor pe cat spune lumea.
    Multa bafta mai departe.
    Dorin

    RăspundețiȘtergere
  2. SUPER TARE Erwin, nici nu credeam ca va fi alt verdict,ma bucur mult pentru tine.
    OCTAVIA

    RăspundețiȘtergere