joi, 3 februarie 2011

Se închide Spitalul Codlea. Există alte soluţii?


Guvernul a hotărât că Spitalul din Codlea va fi închis. După închidere, acolo se va deschide un cămin de bătrâni.
Cum s-a ajuns în această situaţie şi dacă mai există soluţii, voi prezenta în curând, după apariţia reacţiilor oficiale ale autorităţilor.
Aştept şi comentariile şi informaţiile dumneavoastră.

Vezi site-ul Spitalului Municipal Codlea şi pozele despre modernizările efectuate : www.spitalulcodlea.ro

Există alte soluţii? Putem lua măsuri pe plan local?

Vă rog comentaţi direct pe blog sau pe topicul de discuţii deschis pe Facebook (clic aici).

Citeşte în ziarul Evenimentul Zilei

Ce spitale se desfiinţează

22 de comentarii:

  1. Astia sunt nebuni.Daca ai o urgenta unde fugi ?La bv?Ce sa mai vorbim ,sa faca cimitirele mai mari ca asta ne doreste conducerea minunatei tari PORTOCALII.

    RăspundețiȘtergere
  2. cum se poate desfiinta un spital? e anormal .. totusi spitalul nostru a fost modernizat si nu iti ofera doar "primul ajutor" asa cum spune Domnul Presedinte Basescu. Cu totii avem dreptul la sanatate!
    Am patit intr-o noapte sa imi fie foarte rau si m-a dus tata la noi la spital am fost ingrijita foarte bine si dupa 15 min nu ma mai durea absolut nimic! Daca ar fi fost sa ma duca tata pana in Brasov nu stiu daca astazi mai scriam pe blogul Domnului Erwin! (si nu exagerez)

    RăspundețiȘtergere
  3. deci: ce drac' de municipiu e asta, pana la urma? chiar asa numai de furat? nu exista nimeni in primarie sa urle, sa se bata, pentru a ramane macar spitalul. acum ceva timp am fost operat de apendicita. daca trebuia sa ajung la brasov, nu stiu zau, daca nu era prea tarziu. jalnic !

    RăspundețiȘtergere
  4. ia si vezi ce e de facut...e treaba mult mai serioasa decat aia cu parcarile. pt spital sigur o sa iasa toata lume in strada. ce mama masi? chiar s-au tampit de tot? futui fmi-ul si cine dracu mai da asemenea indicatii. chiar o sa ajungem sa vedem oamnei murind in holul spitalelor, ca la americani

    RăspundețiȘtergere
  5. in campania electorala se promitea dispensare in scoli ,acum inchide si singurul spital din municipiu. oricum am acceptat sa ne inbolnavim cu programare. ne meritam soarta. la vot nu mergem ,suntem comozi sau indiferenti si ne trezim ca nu ne place cine iese. singura solutie dupa mine, batuti toti portocalii,din teritoriu pana la guvern,in acelas timp.

    la masuri extreme - solutii extreme.

    RăspundețiȘtergere
  6. la ce dracu' sa mai mergi la vot? ma refer la turul 2.... cu cine sa votezi, cu dracu' in persoana, sau cu tacsu? exista in tara asta o specie de oameni care sunt setati sa voteze rosu, trandafiri, ozn-uri si alte alea... sa nu credeti ca portocalia conducere a tarii este de vina pentru rahatul in care ne gasim astazi ingropati pana la gat, nu, noi suntem de vina, de la cel mai mic la cel mai mare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Pana la urma nu inteleg. Spitalele nu se afla in subordinea consiliilor locale? Ca daca e asa guvernul nu are de ce sa-si bage coada. Oricum o tara asta merge in jos putin cate putin cu fiecare an si vina este a tuturor care nu voteaza si se plang ca nu o duc bine. Asa e mentalitatea roamnului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt de acord sa se inchida spitalul dar numai daca din denumirea de Municipiu Codlea sa se numeasca comuna Codlea.
    Paharul este destul de plin si tare imi e teama ca se va ajunge la iesiri in strada gen celor din Egipt.
    Numai niste cretini notorii pot sa debiteze astfel de solutii si legi etc etc.

    Ne meritam soarta dragii mei...degeaba latram care mai de care din tastatura si nu facem nimic.

    Flavius Panoiu

    RăspundețiȘtergere
  9. Ne plangem ca nu avem medici...Dupa ce ca salariile medicilor sunt cum sunt si conditiile in care acestia lucreaza sunt conditii din Evul Mediu si multi dintre ei deja pleaca, guvernul prin astel de decizii i-i obliga si pe cei care vor sa ramana sa plece.....PACAT de tara asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. :( Iti vine sa urli nu alta !!!!! Cred ca de data asta oamenii ar trebui sa iasa in strada de-a binelea!!! Pentru ce se mai opresc bani din salarii la sanatate? Unde se duc ?? Asa ceva nu exista nicaieri in lumea asta ,flecare localitate are spitalul ei ,cat de mic. Parerea mea e ca ar trebui ca si dispensarele din Codlea sa functioneze toate in cladirea spitalului. De exemplu cel din centru arata ca dupa razboi, numai dispensar nu se poate numi. Faptul ca se vor inchide spitalele reprezinta un alt genocid la adresa poporului nostru. Iar lumea sta, cica e indignata dar nu face nimic pentru ca privitul la televizor e mai comod. Ma gandesc ca acum 20 ani ,la faimoasa revolutie, oamenii au fost mai determinati sa faca ceva, sa schimbe ceva desi nu aveau acces la informatie.Erau mai uniti. Acum toata lumea stie tot ce misca ,in schimb e lipsita de vointa. Parca asteptam sa ne pice ceva.

    RăspundețiȘtergere
  11. Spitalul era speranta in caz de imbolnavire,ca medicul de familie nici macar nu te consulta iti da o reteta dupa o programare, si in cel mai bun caz te intraba daca vrei si o trimitere la specialist, mai bine ii desfiinta pe acesti medici scriptologi si lasau spitalul, cati bani incaseaza medicii de familie degeaba pe langa spitale? daca nici spital nu mai avem, industrie ,nu,locuri de munca ,nu,la ce bun sa mai avem PRIMAR? facem sfatul batranilor ca pe timpul bunicilor caci cam acolo suntem cu 100 de ani in urma dpdv al sanatatii, mai trebuie sa se nasca acasa cu o baba ca de clinici particulare nu mai sunt bani.TREZITIVA CODLENI SI HAIDETI SA VEDEM CE PUTEM FACE.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai da mai fratilor ca jmecherii din tara asta au medicii de familie la spitale in Viena.Nu vedeti ca toate vedetele din tara asta acolo merg.Inclusiv nenea Base a fost acolo (rusine).Dar noi unde sa mergem ??????? La Policlinica zici ca esti in ...jungla.....toti boschetarii se pisa pe scari nu e caldura ,lumina Sa nu mai spun ca astepti cate un medic si 2 ore dupa ce trebuia sa-i inceapa programul de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca nu exista alta solutie in guvern, sau lucrurile nu se mai pot schimba incat este definiv ca se va inchide spitalul, singura solutie ar fie de ar veni un investor privat. Dar nu mi se pare a fie o afacere atractiva pentru un investor privat. Pacat

    RăspundețiȘtergere
  14. sa moara basescu si boc impuscati ca ceausescu

    RăspundețiȘtergere
  15. sa-i impuste pe boc si basescu ca pe ceausescu dar cat mai repede posibil.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu este numa basescu si boc devine. Devina este toata clasa politica de acuma si din ani trecuti. Politica nu reuseste si nu stie sa umble cu bani. Coruptia este foarte mare, se fura, se procedaza numai in interes privat si bani se pierd. Este o problema de mentalitate si caracter.

    RăspundețiȘtergere
  17. si acum hai sa fim seriosi: ce credeti ca vom rezolva iesind in strada? credeti ca cei de la guvern vor fi atat de entuziasmati de iesirea noastra si vor revoca hotararea? si nu zic asta ca un pesimist, ci ca un realist!!! in spirit civic voi veni si eu duminica la spital dar ma indoiesc ca vom rezolva ceva...

    RăspundețiȘtergere
  18. Normal , ca dintrun singur "Protest" nu se pot schimba lucrurile in totalitate. Dar trebuie incercat totu. Primaria trebuie sa lucreze cu mare putere si prioritate da si seriozitate la o solutie.

    RăspundețiȘtergere
  19. Osa fie vinati portocalii care ne-au adus in starea asta cum erau vinati nemtii de rusi si noi unde ii gasim pe stada sa le dam cu hhhuuuoooo.

    RăspundețiȘtergere
  20. haideti sa organizam un protest si mai mare dar trebuie anuntat in tot orasul si in satele din jurul codlei am vb cu multi oameni si au spus ca vor veni in numar foarte mare daca se organiza

    RăspundețiȘtergere
  21. sint alaturi de voi cei care ati decis sa nu permiteti inchiderea spitalului!!!...nu am nici un interes in a va sustine dar pot spune ca nu agreez deschiderea de azile de batrini,nu cred ca e in firea neamului nostru ca sa isi aabandoneze batrinii.(bunica mea a zacut pe pat in casa mea aproape 6 ani in stare de pareza totala ...si cu cele mai bune conditii si cu pamparsi si cu creme dermice americane nu am putut preintimpna rashul ...e un lucru care se intimpla dupa ani de stat desi in conditii mult mai bune decit in spital )deci nu e justificata decizia ministerului... cred ca e de alta natura dorinta ministerului de a inchide spitale ...una materiala !de a inchide si a redeschide cu un alt nume spitalul dar privatizat!adica ...daca tot ai nevoie de servicii fie ele si de urgenta ...sa fie platite ...ca doar ce ai putea face?
    s-au daca e nevoie de azile de batrini sint desigur doar pentru cei care isi permit sa plateasca bani buni oricum mai mult decit ar putea plati un pensionar cu un venit mai mic de 1500lei lunar ...deci?cui va folosi acest asezamint fie el si pt persoane in virsta s-au cu deficiente ...?avem deja prea multe experiente proaste cu asemenea asezaminte pt personane virsnice ...deci ...nu cred ca fiind in grija ministerului sanatatii vor fii in maxima siguranta !!!
    atentie!!!se urmareste sa facem ceva in stil american ...dar in limitele si suficientele romanasti...deci va iesi o mare varza ...si vom avea toti de suferit...e regretrabil ca nu intelegem jocul celor de sus ...e ingrat ...si mai e si pe banii nostrii de sanatate!!!!!

    RăspundețiȘtergere