luni, 7 februarie 2011

Există soluţii pentru menţinerea activităţii spitalului codlean !

În primul rând este nevoie de voinţă şi determinare locală, atât din partea autorităţilor locale (Consiliu Local, Primărie), cât şi din partea cetăţenilor. Împreună putem să păstrăm Spitalul Codlea!

În urma diferitelor discuţii din ultimele zile, atât cu persoanele din conducerea spitalului, cu diverşi specialişti în administraţia publică, cu diferiţi medici cu cetăţeni şi reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi urmărind exemplele din alte ţări, personal am putut concluziona clar că există soluţii de menţinere a activităţii spitalului nostru.

În acest sens:
- Consiliul Local Codlea, care în urma procesului de descentralizare a devenit administratorul de drept al spitalului, trebuie să îşi exprime de urgenţă printr-o hotărâre de CL intenţia de a menţine activitatea spitalicească în Codlea (inclusiv prin sprijin financiar adecvat)
- Ministerul Sănătăţii trebuie să ia act de hotărârea autorităţilor locale în spiritul autonomiei locale, precum şi de dorinţa şi nevoia exprimată de cetăţenii din Codlea şi să aprobe continuarea activităţii spitaliceşti.

Consiliul Local Codlea se întruneşte astăzi, 7 februarie, în şedinţă de urgenţă pentru dezbaterea acestei probleme.

Personal, în urma acestor discuţiilor din ultimele zile cu cetăţenii şi factorii mai sus menţionaţi, voi prezenta Consiliului Local Codlea o serie de propuneri concrete pentru soluţionarea acestei situaţii. Voi reveni cu amănunte.

Avem nevoie de Spitalul Municipal Codlea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu