sâmbătă, 5 februarie 2011

În vizită la Spitalul Municipal Codlea , vineri 4 februarie 2011

Vineri, 4 februarie 2011, am făcut o vizită "de lucru" la Spitalul Municipal Codlea. O mulţime de oameni pe holuri, o mulţime de pacienţi în saloane. Destul de aglomerat. Managerul spitalului, doamna doctor Claudia Coste, era de serviciu la secţia de pediatrie. Singurul doctor pe această secţie. Vreo zece părinţi cu copii bolnăviori aşteptau să poată fi primiţi. A trebuit să aştept răbdător ca doamna doctor Coste să acorde atenţia cuvenită tuturor, cum este şi moral şi profesional, până să putem sta de vorbă despre situaţia spitalului nostru.
Într-un târziu, s-a putut elibera de îndatoririle urgente şi am mers în biroul de la parter. La discuţie a participat şi doamna doctor Crina Filoti, preşedintele Consiliului de Administraţie a Spitalului Municipal. (Despre discuţia destul de lungă şi foarte interesantă, plină de informaţii noi şi idei pentru viitor, voi relata mai târziu.)
A urmat un tur rapid al spitalului, pentru a trece în revistă toate modernizările atât din punct de vedere al clădirii, cât şi din punctul de vedere al echipării de specialitate. 23 de miliarde de lei vechi s-au investit în ultimii 3 ani din surse locale şi judeţene în acest spital, care datorită eforturilor imense ale conducerii şi a cadrelor din unitate, este un spital la nivelul standardelor cerute. Dau doar exemplu echipamentul de telemedicină de la departamentul de urgenţe, prin care alţi specialişti aflaţi la distanţă pot acorda consultaţii şi îndrumări, care este o mare realizare, dar şi echipamentele şi sălile pentru intervenţii chirurgicale uzuale şi tratamente diverse pentru bolnavii din Codlea pot fi evidenţiate. Dacă în alte spitale din ţară încă întâlnim imagini deplorabile, pot să spun cu toată sinceritatea că la noi nu este deloc cazul. Ba dimpotrivă, chiar confortul pacienţilor care sunt internaţi este peste nivelul multor unităţi spitaliceşti de pe meleagurile noastre. Vă puteţi convinge singuri vizionând fotografiile (daţi clic).

Cinste cadrelor medicale din Codlea care cu siguranţă ar fi mai bine evidenţiate şi remunerate în ţări străine. Cinste doamnei doctor Claudia Coste pentru dârjenia cu care ştiu că s-a luptat pentru acest spital.

Acum este rândul nostru, al codlenilor, atât al cetăţenilor cât şi al autorităţilor locale, să luptăm pentru menţinerea şi chiar dezvoltarea acestei instituţii. Este spitalul nostru!

Se închide Spitalul Codlea. Există alte soluţii?


Susţine Spitalul Municipal Codlea ! Duminică, 6 februarie 2011 ora 12, vino să formăm un lanţ uman în faţa spitalului !


Urmăreşte acest subiect aici: http://erwinalbu.blogspot.com/search/label/spital%20codlea

2 comentarii:

  1. Nu trebuie sa existe ceva de genul... aprobare? De la primarie?
    Sau iarasi sta MILITIA din Codlea cu camerele pe noi?

    RăspundețiȘtergere