marți, 15 februarie 2011

Aţi fi de acord cu introducerea unei taxe locale pentru spital?

O măsură concretă de sprijinire financiară a spitalului codlean ar fi eventual introducerea unei taxe locale pentru funcţionarea spitalului, de câţiva lei pe an.
În prezent, există o taxă pentru pompieri, de exemplu, în valoare de 8 lei pe an. După acelaşi model s-ar putea introduce o taxă pentru spitalul nostru, bineînţeles, după o analiză clară a nevoilor financiare şi doar după consultarea populaţiei.

În calitate de consilier local, care ar putea iniţia această măsură printr-un proiect de hotărâre de CL, din dorinţa de a cunoaşte ce cred codlenii despre aceasta şi pentru o mai bună reprezentare a intereselor dvs, vă adresez întrebarea:
Ce credeţi despre introducerea unei taxe locale pentru spital şi cât de mare ar trebui să fie aceasta în caz afirmativ?

Răspundeţi direct pe blog, prin email la erwinalbu@yahoo.com sau pe facebook.
Parerea dvs conteaza!

9 comentarii:

  1. Intrebarea este daca cu asa o taxa sar putea mentine spitalul pe o lunga durata. Cu platitu acestei taxe trebuie sa fie garantata mentinerea spitalul pe cel putin 5 ani. Nu are nici un rost ca lumea sa plateasca o taxa si apoi in 2 ani tot trebuie inchis spitalul. Si trebuie a fi si garantat ca astea taxa chiar se foloseste pentru spital si nu pentru alt ceva. Acesti bani trebuie sa intre intrun fond facut numai pentru spital. Cat de mare sa fie taxa asta trebuie analizata bine, poate ceva intre 10 - 20 lei pe an? Trebuie vazut bine. Ma intreb daca nu sar putea aduce si ceva investori privati pentru spital? Nu a privatiza tot spital ci ca o colaborare in anumite domeni?

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt deacord sa platesc o taxa ,desi nu ar trebui , ca oricum platim asigurare de sanatate,dar asta pentru mentinerea nelimitata in functiune a spitalului.dar am pretentii sa fiu si tratat.vin la cabinet de specialitate cu trimitere de la medicul de familie, sunt tinut la povesti de medic si invitat la cabinetul sau particular pt consultatie amanuntita,contracost.in acest caz mai bine sar desfinta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, asi fi de acord cu o taxa dar,atunci ar trebui sa dispara spaga, si acum cand te duci la d-na directoare si ai copilul bolnav stai pe hol pana cand vine sa il consulte si daca vine primeste fara urme de regret ca ai stat cu copilul bolnav sa o astepti,iar de nu apuci sa il consulte te prezinti la cabinetul cu plata ca tot atit platesti, e normal? de ce nu are un inlocuitor ca medic cand nu este in spital care sa ii consulte pe bieti copii, si asi putea spune si alte incidente din faimosul spital care are sectie de chirurgie dar nu are anestezist si unde operatiile se fac de un medic care leaga pacientul cu chingi de pat si cu o anestezie locala ii opereaza ca in evul mediu , unde mai intilnesi asa ceva ?si faimosul chirurg la 60 de ani sta intr-o camera amenajata in spital, asa renumit este , si da cu toate cu cate mai le stiu tot asi plati o taxa dar cu alta conducere la spital, caci nu se poate tolera toate aceste aspecte negative si sa mergi mai departe tot cu aceeasi conducere care din diverse motive nu ia masuri.Pacat de cladirea care a fost renovata ,de aparatura existenta si de personalul care isi face datoria. Dca se desiinteaza si spitalul putem trece de la municipiu la comuna ca sa un mai platim taxe asa mari la primarie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa cum se vede primarul nostru se zbate pentru firma de parcari nu pentru spital sai fie rusine !El are bani se duce in strainatate cind este bolnav.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aceste aspecte negative nu merg chiar daca se plateste taxa sau nu. De astepta mult pana vi la rand la medic nu este ceva numai specific in romania si in strainatate astepti de multe ori destul de mult pana ajungi la un medic. Problema este ca de multe ori medici nu iau in serios lucru cel face. Face si ei ceva ca sa ia cumva ceva bani indiferent daca iese bine sau nu. Este o atitudinea faţă de muncă foarte prosta. Si asta este si o problema de caracter si personalitate si nu numai o problema a banilor

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ştiu dacă o taxă ar rezolva problema. Dacă va fi la guvernare acelaşi partid ... vai de capul nostru. Însă sunt curioasă ce vor face cu spitalul dacă îl vor închide? Locuinţe? Creşă? Cămin pentru copii? Azil pentru bătrâni? Nu cred că e rentabilă niciuna din variante şi mi-e teamă că va fi "acaparat" tot de către "oportuniştii" dezvoltatori imobiliari locali. Deci, aş plăti o taxă minimală, dar să ne garanteze consiliul local că vom avea spital cel puţin 10 ani. Şi să se facă eforturi, poate cu fonduri europene, să se aducă şi medici pentru alte specializări şi să se doteze cu aparatură (când mergi la ginecologie, stai la coadă la ginecolog, şi apoi mai stai la coadă la alt cabinet pentru ecograf, şi doctorul se plimbă între cabinetul său şi ecograf, mi se pare aberant). Mi se pare puţin un singur medic pediatru, mai ales că din cauza funcţiei de conducere, nu este disponibil cum ar trebui. Sunt multe de spus, dar, ca să fiu la obiect, da, trebuie să luptăm să ne păstrăm spitalul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa astepti la doctor nu este ceva tipic romanesc. Peste tot astepti la doctor mai mult sau mai putin. Asta este cea mai mica problema. Important este sa ai doctori buni care isi dau interesu. Ar fi si interesant sa auzim pararea lui Erwin la acest subject? Cat de mare sa fie taya din privinta lui?

    RăspundețiȘtergere
  8. Părerea mea este că avem doctori destul de buni, spre a nu-i ridica în slăvi sau a începe să scriu prea laudativ şi sec. În niciun caz mai răi decât în alte părţi.
    Despre taxă, mă pot gândi la 10-20 de lei pe an. Adtfel s-ar acoperi măcar utilităţile care sunt în valoare maximă de 300.000 ron (trei miliarde vechi).Dar repet, numai cu consultarea şi acceptul cetăţenilor şi dacă se impune.
    Întrebarea mea cu privire la oportunitatea sau disponibilitatea cetăţenilor este doar spre a vedea reacţia şi gândurile comunităţii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multe idei interesante. Unenle realiste altele mai putin. Mai lipseste doar un concept competent care analizeaza toate optuniile si ia in considerare toate partiile implicate. Sunt curios cand o sa gasesc pdf-ul pe blog...

    RăspundețiȘtergere