sâmbătă, 5 februarie 2011

Luni, 7 ianuarie, şedinţă extraordinară a Consiliului Local Codlea pe tema Spitalului Municipal

Luni, 7 ianuarie 2011, de la ora 12, Consiliul Local Codlea se va întruni în şedinţă extraordinară de urgenţă pentru a dezbate intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul Municipal Codlea.

3 comentarii:

  1. Tema "Spitalului Codlea "e momentul sa se dezbata, pentru ca:
    - daca te prezinti la un medic privat care are cabinet la Codlea(contra cost evident), gaseste de cuviinta sa te interneze pt investigatii si daca mai doresti, vezi doamne sa fi tratat in normalitate, iar tre sa mai platesti, pt ca asta e practica din RO si se cunoaste f bine acest fenomen.Investigatii se pot face si fara internare,(costurile ar fi mai mici) depinde de gradul de boala...si daca s-ar face o statistica cate trimiteri se efectueaza spre Brasov, o sa va schimbati impresiile.Singura problema grava este faptul ca d-na directoare a depus eforturi maxime pt dotarea, mentinerea acestui spital, pt care merita toata stima.Asadar sunt de acord cu decizia de transormare in camin de batrani, lucru care este f rar in Romania si s-a gandit f bine ministrul sanatatii.Batranii din aceste vremuri au si ei dreptul de a se bucura de atentie, sa nu mai constitue o povara pt familiile acestora(sunt si care nu au pe nimeni), sa-si vada fiecare de vietile lor, caci oricum e f greu...Trebuie sa intram in UE si cu fapte normale, umane...Codlea a devenit municipiul pt salarii mai mari la primarie si taxe mai mari pt cetatenii orasului!!!!!!!!!!!!!!Primaria si-a dublat sau triplat angajatii si fiecare e dotat cu un calculator...
    UNDE ESTE EFICIENTA INFORMATIZARII?!?!?!..iar populatia orasului e in scadere.Din pacate sunt foarte multe probleme de rezolvat in RO...nici um sistem nu functioneaza in normalitate.Trebuie sa acceptam SCHIMBARI in toate domeniile.Cu scuzele de rigoare pt faptul k am abordat si alte teme(din pacate reale).
    P.S Referitor la problema parcarilor...SUCCES!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord ca trebuie si camine de batrani, dar nu in schimb sa se desfinteze spitale, cel putin nu atatea. Trebuie sa se vada bine cum a stat si spitalul cu finantele in ultimi ani. Sau facut pierderi sau chiar sau facut castig bun. A face camine de batrani nu inseamna a intra in UE mai mult. Aceasta problema exista in fiecare tara nu numai in RO. Intrebare este si daca nu sar putea integra un camin de batrani in spital. Dar asta este tot o intrebare financiara care nu este usor de rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
  3. incerc sa ma documentez periodic despre ce se mai intampla in codlea, iar desfintarea spitalului chiar cred ca este o decizie foarte foarte proasta. ganditi-va sa aveti o urgenta peste noapte si sa nu ai unde apela...bv-ul nu este foarte aproape, iar medicii de familie nu o sa fie in regim de urgenta pt pacienti. chiar credeti ca a avea o casa de batrani ( ceea ce nu e o idee proasta, numai ideea de a prefera o casa de batrani pt un spital mi se pare o nebunie)o sa aduca mai multa bucurie in sufletele codlenilor? este adevarat ca sistemul sanitar roman are foarte multe probleme dar nu asa se gasesc rezolvarile. se ajunge sa nu mai ai dreptul la viata, sa mori ca nu ai unde te trata! pacat, mare pacat ca se ajunge la astfel de decizii!!

    RăspundețiȘtergere