joi, 16 decembrie 2010

După doar 2 zile, consilierii codleni şi-au "înmuiat" atitudinea. Am fost SINGURUL care şi-a menţinut poziţia adoptată în şedinţa de luni.

Luni, 13 decembrie 2010, în şedinţa ordinară de CL, în faţa mai multor cetăţeni nemulţumiţi din Codlea care au venit să asiste la şedinţă, s-a adoptat în UNANIMITATE hotărârea care incriminează şirul foarte lung de ilegalităţi cu privire la contractul cu parcările şi activitatea firmei de ridicări, şi prin care se cerea depunerea unei plângeri penale şi luarea de urgenţă a măsurilor de intrare în legalitate. Hotărârea a avut la bază raportul comisiei speciale de analiză a situaţiei parcărilor, definitivat chiar înainte de şedinţă (vezi raportul aici). A fost o decizie justă şi curajoasă a consilierilor locali codleni. Până în ultimul moment, executivul codlean încercase să impună acceptarea de către CL a contractului ilegal.

Cum se drege busuiocul la Codlea...

Miercuri, 15 decembrie 2010, după doar două zile, primarul Municipiului Codlea convoacă în şedinţă extraordinară de urgenţă consilierii şi le cere să îşi schimbe poziţia. Fără vreun material scris pregătit înainte sau măcar prezentat consilierilor în timpul acelei şedinţe, cum ar fi normal, executivul anunţă doar verbal şi zâmbitor, că a ajuns la concluzia că trebuie să revină asupra contractului de administrare a parcărilor şi să respecte întocmai caietul de sarcini, recunoscându-şi "şmechereşte" vina (gen: "ne-aţi prins de data asta"). Dar ce a mai urmat? Executivul cere să nu se mai facă plângerea penală ŞI să SE OFERE TOTUŞI O DESPĂGUBIRE FIRMEI CARE PRIMISE CADOU ILEGAL încă 1500 de locuri de parcare. Motivaţia acestei despăgubiri ar fi că această firmă Hi Speed Recovery a făcut investiţii pe aceste locuri de parcare "greşit" primite (fapt absolut incredibil, pentru că aceste locuri de reşedinţă au fost amenajate din bani publici). Consilierii locali, cu care după şedinţa de luni se purtaseră negocieri asidue, primesc propunerea şi adoptă o nouă hotărâre, care "înmoaie" hotărârea justă luată luni.
Am fost singurul consilier local care a votat împotrivă şi şi-a menţinut poziţia, fiind consternat de cum se doreşte să se despăgubească o firmă care a acţionat ilegal şi de cum NIMENI din primărie nu mai este tras la răspundere.


2 comentarii:

  1. tare,deci tot firma botoseana castiga......de plans

    RăspundețiȘtergere
  2. ce draq faci, esti tot la militie? asteptam sa postezi ceva de la scandalul de azi....

    RăspundețiȘtergere