luni, 13 decembrie 2010

Care sunt diferenţele PENALE dintre contractul parcărilor şi caietul de sarcini?

În afară de un concept foarte uşor interpretabil în favoarea firmei botoşănene şi în detrimentul municipiului Codlea, contractul implică mai multe aspecte penale. Când îţi permiţi să licitezi ceva şi apoi , la semnarea contractului, pur şi simplu adaugi noi facilităţi şi noi condiţii, înseamnă că s-au săvârşit fapte PENALE.

Discreţia cu care s-au introdus, pe lângă cele 310 locuri de parcare cu plată încă 1500 de locuri de parcare cadou firmei Hi Speed Recovery , precum şi celelalte "oportunităţi" apărute pe parcurs, arată o mare "artă" în Primăria Codlea de a favoriza firme private în dauna interesului public.

Demonstraţie pe un exemplu concret:
În pagina a7-a a caietului de sarcini al licitaţiei (vezi aici-dă clic) se arată, de exemplu la capitolul IX - Redevenţa, că iniţial se discuta despre 310 locuri de parcare. Punct.

În pagina a 2-a a contractului încheiat după licitaţie (vezi aici - dă clic),
la capitolul II.-Obiectul contractului la punctul 2.1 se strecoară discret, "artistic" chiar, că obiectul prezentului contract îl constituie concesionarea nu doar a parcărilor cu plată , ci total ilegal şi a parcărilor de reşedinţă!!!

Pe larg, textul contractului îi permite firmei câştigătoare să interpreteze în interesul exclusiv al său, obligaţiile şi drepturile ce îi revin din desfăşurarea activităţii în Codlea.

Menţionez că acest contract NU a fost supus aprobării CL, fiind ţinut departe de ochi indiscreţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu