joi, 19 august 2010

Trupa de dansuri a Forumului German Codlea a fost premiata de catre Ministerul Culturii



"Serbările Deltei"

A-X –a Ediţie a Festivalului Minorităţilor Naţionale -Sulina

material de Vlădărean Christine

În perioada 30 – 31 iulie ,noi,Trupa de Dansuri Săseşti a Forumului German din Codlea, am avut deosebita plăcere de a participa la Sulina, la a X-a ediție a Festivalului Minorităților Naționale,”Serbările Deltei”.Acesta a reprezentat cel mai important eveniment interetnic in Delta Dunării, având ca scop aducerea unei contribuţii la cunoaşterea, dezvoltarea şi perpetuarea culturii specifice minorităţilor naţionale.

La acest spectacol au participat trupe de dans dar si cântăreți din imprejurimile Deltei,precum din Tulcea,Constanța şi Sulina,care au reprezentat marea majoritate a participanților acestui concurs .Pentru noi însă ,calea lungă străbătută din zona Carpaților, nu a devenit un obstacol de a participa la acest minunat eveniment.

În prima seară,în data de 30 iulie, a avut loc primul spectacol-concurs ,la care a participat o parte din cele 14 trupe concurente. “Maratonul festivalului” a continuat a 2-a zi cu parada costumelor populare pe faleza oraşului,prezentând frumusețea şi diversitatea fiecarui port. După această mică reprezentație, urma cel de-al doilea spectacol-concurs. Cu mare nerăbdare ne aşteptaserăm rândul de a putea prezenta juriului şi spectatorilor rezultatul muncii noastre de-a lungul repetițiilor efectuate si iată ca sosise. Străduința noastră a fost de a prezenta tuturor frumusețea dansurilor săseşti din Ardeal .

În final, la desemnarea câstigătorilor ,în cadrul Galei Laureaţilor, am fost răsplatiți cu Premiul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Cultural Naţional,acesta fiind fost cel de-al doilea premiu in cadrul celor 14 premii acordate. Mândri, cu zâmbetul pe buze, am întampinat cu toții acest premiu, bucurându-ne de acest moment special pentru trupa noastră de dansuri.

A fost o experiență nouă ,un spectacol unic , prin care am devenit şi mai uniți ca trupă şi cu atât mai dornici de a arăta tuturor frumusețea tradițiilor săseşti din Codlea.

2 comentarii: