vineri, 6 august 2010

Şicanare: Erwin nu are voie sa parcheze in faţa Poliţiei Codlea

Am fost astăzi de dimineaţă la Poliţia Codlea. Am parcat in parcarea goală din faţa Poliţiei. Nu blocând vreo intrare, ci chiar pe locul liber de parcare. De cum am fost văzut, un polţist care era clar deranjat de persoana mea mi-a spus, nu pe cel mai frumos ton, să mut maşina, că n-am ce parca acolo. L-am rugat să îmi dea şi mie amendă, dar şi celorlalte maşini care erau parcate de-a lungul străzii dacă nu am voie. Dacă am greşit, să plătim. Cu toţii.
Există, ce-i drept, se pare conform spuselor altor poliţişti, o obscură reglementare că cetăţenii nu au voie să parcheze în faţa instituţiilor (habar n-am avut de ea şi mi se pare o aberaţie). Aşadar domnul poliţist a dorit să uite că sunt şi consilier local prin votul oamenilor, deci aş avea treabă cu instituţiile din Codlea şi probabil să îmi arate repulsia sa faţă de mine. Dar, bineînţeles că "NU"vedea celelate maşini parcate chiar lângă cladire de-a lungul străzii chiar sub semne de "interzis". A trebuit să mă apostrofeze pe mine.
Nu am nicio problemă să NU parchez unde nu aş avea voie. Nu am cum să cer tratament preferenţial. Dacă nu e voie şi mai e şi clar indicat (ceea ce în cazul de faţă nu era, căci chiar în faţa institutiei nu apare niciun semn şi e parcare), din bun simţ se poate respecta. Dar toate maşinile celelalte "civile" care zilnic sunt parcate acolo, au voie ??? Da, doar Erwin NU!! Se pare că deranjez deja prea mult.....Foarte bine!

O sa revin să vă arăt pe blog o sesizare (constructivă, zic eu) din partea mea depusă deunăzi la Poliţia Codlea cu privire la o maşină de poliţie codleană care patrula cu un far stricat noaptea şi probabil a deranjat pentru că nu se înţelege că astfel de demersuri sunt constructive. În orice caz, îi mulţumesc şefului Poliţiei Codlea pentru rezolvarea sesizării mele.

8 comentarii:

  1. Foarte bine ti-a facut trebuia sa-ti dea si o amenda ca sa intelegi ca afi consilier nu inseamna sa faci ce te taie capu! oricum esti in vizor ca tragi pe nas si conduci ( stii tu ce ) !!Vad ca esti handicapat rau de tot daca tu sesizezi polita ca are un far defect oi fi si expert in circulatie si noi nu stim !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. RASPUNS: Un comentariu "dragut" din partea cuiva răuvoitor, desigur, probabil care s-a dus şi să se închine la moaşte azi.
    NORMAL că dacă aş fi greşit trebuia să îmi dea amendă. Absolut corect. Normal şi că un consilier nu trebuie să facă tot ce îi taie capul. Şi cu asta sunt de acord. Faptul că aş trage pe nas şi conduc....rogu-vă sesizaţi poliţia.
    Faptul că nu trebuie să fi expert în circulaţie sau în nimic ca să îţi dai seama că o maşină de poliţie nu ar trebui să circule cu un far defect, din nou mi se pare normal. Dar se pare că sunt unii care nu pricep nimic din ce scriu. Dar nu voi coborâ nivelul până la puterea lor de înţelegere....
    Salutări.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo dracosule ! nu te lasa cum sa circule ei cu faru defect si pe timpul zilei, ia masuri Erwine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hahaha, asta e tare. dar circulau cam de 3 saptamani noapte de noapte asa conform cetatenilor care m-au sesizat....

    ideea nu este sa iau eu masuri. ideea e ca putem contribui cu totii sa se ia masuri. e nevoie doar de atitudine civica.

    RăspundețiȘtergere
  5. erwin imi place din ce in ce mai mult de tine tineo tot asa

    RăspundețiȘtergere
  6. Sint foarte curios cind o s-o iei pe cocoasa sa vad cine te apara ca vad ca esti in polemica cu toata lumea !!! sa nu ai cumva impesia ca o sa-l doara pe cineva de tine "multe succesuri"

    RăspundețiȘtergere
  7. RASPUNS
    Dati-mi voie sa va spun ca nu ma consider pur si simplu in polemica cu toata lumea de dragul polemicii, ci ca nu pot trai nepasator si fara sa iau atitudine daca vad ca nu se merge intr-o directie buna.
    Nu ma caracterizeaza absolut deloc "Miorita" mitica romaneasca si nu am cum sa traiesc tacut daca vad lucruri schioape care ar putea fi indreptate. Cu bunele si relele mele nu vreau sa traiesc nepasator si cred cu tarie ca ne putem schimba soarta prin implicare si atitudine.

    Desigur ca exista si cei care profita din plin de sistemul pe care il critic si de situatia insuportabila si umilitoare in care te pun de obicei autoritatile. Si aceia se bucura de tacerea celor multi. Si se vor bucura si cand , negresit, o voi "lua pe cocoasa". Ceea ce dvs numiti "polemica cu toata lumea" eu numesc atitudine civica din dorinta de a trai intr-o lume mai civilizata.

    Chiar daca pe nimeni nu il va durea de mine, vreau sa stiu ca eu nu am trait nepasator si ca am incercat sa fac ceva sa imbunatatesc lucrurile in comunitatea mea. Atat cat pot. Si eu puteam de mult sa aleg calea usoara de a fi in cardasie cu toata lumea sau de a ma face ca nu vad ce se intampla, dar aleg o alta cale. Nu calea usoara, ci a convingerilor mele. Si va spun ca sunt multi care o sa rabufneasca in cele din urma, pentru ca asa nu se mai poate!

    RăspundețiȘtergere
  8. 25% insemana si 25% mai jos din constiinta?

    RăspundețiȘtergere