marți, 29 martie 2011

Ce s-a intâmplat ieri la ședința de CL ? Soarta spitalului în 28 martie...

Ieri a fost o zi incendiară.
Adresa ministerului...
Mai întâi, a picat ca trăznetul adresa Ministerului Sănătății (vezi aici) prin care se impunea ”externarea dirijată” a tuturor pacienților internați la Codlea.

Ședința Consiliului de Administrație
Apoi a urmat o ședință a consiliului de administrație al Spitalului Codlea, la care am participat și eu, deși nu sunt membru. Aici s-a discutat despre toate problemele și ce s-ar mai putea face în acest ultim ceas, având în vedere că peste doar cîteva zile, pe 31 martie, expiră contractele cu CASJ, iar personalul trebuie redistribuit. Hotărâri luate aici:
-nu se va ține cont de adresa ministerului, se va depune o întâmpinare în acest sens
-se vor depune eforturi pentru a se prelungi contractul cu CASJ care expiră pe 31.03.2011
-se vor face demersuri pentru ca Spitalul Municipal Codlea să revină în întregime (ca activitate, nu doar clădirea) Consiliului Local Codlea
-(.....)

Ședința cu salariații spitalului. O ședință plină de tristețe. Oameni fără speranțe. Am încercat să le explicăm ce dorim să facem. Nu știu câți au mai crezut ceva, orice. Știau că trebuie să depună actele pentru redistribuire, pentru a mai prinde totuși un post pe undeva în Brașov, dar se părea că mai degrabă prin Făgăraș. Au fost rugați să nu depună încă actele, să mai aștepte. Foarte grea cerere, și mai grea decizie din partea lor. Unii angajați au anunțat că vor pleca, nu mai pot sta așa, de exemplu cei de la urgențe. (cam asta pare că s-a și urmărit cu harababura aceasta, ca personalul să plece singur....părerea mea). Priviri pline de neîncredere. Mi-am luat inima în dinți și le-am spus că nu îi vom lăsa de izbeliște....Consiliul Local vrea neapărat spital în Codlea...

Ședința de Consiliu Local Codlea (ora 16.oo) Sâmbătă, la manifestația din promenadă, am invitat cetățenii din Codlea să participe la ședința de CL. Aceștia au dat curs invitației. Sala de ședințe s-a umplut până la refuz, holurile și scările primăriei au fost pline (urmează poze). „Nu cedăm spitalul”, ”Spitalul e al nostru” au scandat oamenii. Consilierii au putut cu greu să își facă loc spre locurile lor pe scaune. Primarul fiind absent la începutul ședinței, codlenii au scandat ”să vină primarul!”, fiind foarte nemulțumiți de acesta și vociferând despre aceasta. Subiectul închiderii spitalului ți nemulțumirile au fost larg prezentate de cei prezenți. La un moment dat a apărut primarul Alexandru Popa. Acesta s-a scuzat, spunând că este bolnav și că tocmai a venit de la Frankfurt (Germania), unde s-a tratat. Au urmat schimburi dure de replici. Cei prezenți au scandat ”demisia” și ”jos primarul”. Primarul zâmbea și la un moment dat, chiar dirija din mâini amuzat scandările împotriva sa. S-a prezentat concluzia ședinței Consiliului de Administrație al Spitalului din decursul aceleiași zile. Oamenii au vociferat. Am avut câteva schimburi de replici mai aprige. ”Dați-vă demisia, domnule primar, nu trebuia să se ajungă aici” i-am spus. Nu contează ce mi-a spus. Să fie sănătos. Consilierii vor face în continuare demersuri. A doua zi se va încerca orice să obținem prelungirea contractului cu CASJ. Urmează o pauză. Cetățenii se rertrag. Rămân consilierii, primarul. După un timp, acesta se scuză oficial și pleacă..Am mai apucat totuși să zic că poate ar trebui să își dea demisia. Totuși. A plecat. Ne vedem mai departe de ordinea de zi.

Salvăm spitalul? Vedem zilele următoare...

5 comentarii:

  1. Pacat,ca nimeni su se zbate pt acest spital,ma refer la cei din conducerea Primariei.Probabil aici a vrut sa se ajunga.
    Sa fie considerata Codlea ca Municipiu ,sa platesti taxe de Municipiu si sa nu ai tu un spital?
    Ce se fac oameni in varsta,ce ne facem cu copiii,cum ajungem pana la Fagaras?Acesti PD-LISTI,vor sa ne omoare cu totul.Sa le fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca este bolnav si trebuie sa se trateze si nu mai poate sa isi faca treaba calumea din cauza boli dece nu isi da demisia. Dor asa este mai bine pentru el si mai bine pentru populatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Erwin am si eu o intrebare: Este vre-o posibilitate ca de acum inainte sedintele de consiliu local sa fie filmate si postate pe net? Consider ca ar fi o solutie foarte buna si probabil ar "impulsiona" si consiliul local sa se gandeasca la nevoile societatii si ale cetatenilor. Spun asta pentru ca ceea ce se hotaraste in primarie ne este total strain noua deoarece site-ul primariei este mort demult si daca nu erai tu acuma ne trezeam si fara spital si cu firma de ridicat masini care i-si facea de cap prin oras. Rusine primarului ca ia in ras cetatenii acestui oras si eu personal as zice ca ar fi cazul sa-i aratam d-lui POPA ca lucrurile nu stau asa cum le considera dansul, adica: "Lasa-i sa vorbeasca ca oricum eu i-mi fac de cap in continuare". Erwin ai tot respectul meu pentru tot ceea ce faci si sper sa-ti dea Dumnezeu sanatate si impreuna sa reusim sa scapam Codlea de "gunoaie".

    Multa Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Calare pe el in fiecare zi pana isi da demisia!! asa va avea mai mult timp sa se trateze. Noi ne iubim primarul si nu vrem sa se imbolnaveasca mai rau, asa ca trebuie sa-si dea demisia si sa plece la Viena sau la Frankfurt! Daca, Doamne fereste, moare in primarie? Noi suntem de vina :)))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Erwin draga ai toata aprecierea mea ptr tot ce faci si cat te zbati si sper din tot sufletul ca spitalul sa ramana spital.
    Iar propunerea de mai sus cea de a fi filmate si postate pe internet este una din ideile cele mai bune auzite pana acum (bravo Adrian ptr idee) si sper ca va fi posibila punerea ei in practica.

    RăspundețiȘtergere