joi, 31 martie 2011

Spitalul nostru, miercuri, 30.03: Actul de la CASJ. Ședința extraordinară a CL. Prelungire contract cu CASJ până la 1 iunie (în așteptare...).

Iată actul care a fost remis de CASJ Brașov. Promisiunea a fost că se va semna prelungirea contractului până pe 1 iunie, perioadă în care spitalul să fie reorganizat. Din documentul acesta nu reiese însă clar acest lucru...Ședința extraordinară a CL despre situația spitalului din 30.03.2011 ora 15.oo:
Ieri ne-am întrunit în ședință extraordinară de urgență, având în vedere situația incertă a spitalului. Au participat la ședință dl. dr Bălescu -DSP, și doamnele dr Nițu și Paraschiv de la CASJ și reprezentanți ai angajaților. În prima fază s-a încercat convingerea CL că trebuie să adopte PE LOC o hotărâre de reorganizare, varianta ”ideală” propusă fiind aceea de închiriere de spații către medici.
Personal am dorit să aud înainte de toate dacă se respectă promisiunea de semnare a prelungirii contractului cu CAS până pe 1 iunie. Mi s-a răspuns că se va semna, dar doar pe data de 1 aprilie și doar dacă pe 31 martie nu apare vreo nouă reglementare, ceea ce părea destul de posibil. Iată cum stau lucrurile în țara noastră, orice este posibil.
Consilierii nu au acceptat să ia vreo hotărâre din cele propuse, motivând că orice decizie necesită o pregătire adecvată, iar cele două luni de prelungire vor fi folosite pentru a lua cele mai bune decizii. În același timp ne-am exprimat și intenția de a ataca în instanță orice apariție a vreunui act normativ care va dispune totuși desființarea spitalului codlean.
În principiu, respectând toate reglementările în vigoare, CASJ este obligată să semneze un nou contract cu Spitalul Municipal Codlea. Aceasta este situația în momentul actual.

Personal am fost destul de consternat de faptul că totuși prin această stare de confuzie și incertitudine generală se poate desființa spitalul prin plecarea personalului care nu mai suportă (pe bună dreptate) situația.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu