vineri, 20 februarie 2009

Proiect: Comert cu haine second hand in Codlea

Material de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Codlea din 23 februarie 2009

5) Informarea nr.55/19.02.2009 a d-lui Albu Erwin –consilier local privind desfasurarea comertului stradal cu haine second hand in Codlea.


Erwin Albu
consilier local
FORUMUL GERMAN CODLEA

Subiect: COMERTUL STRADAL CU HAINE SECOND HAND IN CODLEA,

Stimate Domnule Primar,
Stimati Consilieri Locali,

In Codlea se desfasoara comertul stradal cu haine second hand fara o reglementare precisa avand in vedere locul de vanzare. Comerciantii acestia au obiceiul sa isi expuna marfa direct pe trotuar, in special in zone centrale, de unde sunt foarte greu evacuati de catre Politia Comunitara.

De comun acord cu acestia, s-a stabilit verbal, fara a se lua inca o hotarare legala in acest sens, ca loc de vanzare acceptat de catre acestia, un spatiu acoperit langa Piata de Flori ,insa nici pe acesta nu il respecta. Mentionez in acelasi timp ca acestia ocupa ilegal, inca din 2007, si un spatiu generos din chiar interiorul Pietei de Flori,perturband activitatea acesteia, nu platesc taxe si impozite si au un comportament sfidator la adresa organelor de ordine.

Pentru rezolvarea acestei probleme, propun:
1. Identificarea si atribuirea unui spatiu adecvat pentru practicarea acestui tip de comert si incasarea la bugetul local a taxelor aferente,
2. Adoptarea unui proiect de hotarare de forma anexata.

Va multumesc, Erwin Albu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu