sâmbătă, 14 februarie 2009

Intalnire pe tema sigurantei publice locale

Luni, 9 februarie 2009, a avut loc, la initiativa consilierului local Erwin Albu, presedinte al comisiei juridice si de disciplina, ordine publica si drepturile omului, o intalnire de lucru intre reprezentantii diferitelor institutii publice codlene si conducerile Politiei Comunitare si Politiei Nationale Codlea, in vederea analizarii si luarii unor masuri pentru asigurarea ordinii publice in municipiul nostru.
Au dat curs invitatiei reprezentanti ai diferitelor biserici si ai scolilor si gradinitelor :Cioaca Ion-Parohia Ortodoxa 4,Cioaca Gheorghe-Parohia Ortodoxa 1,Sibechi Viorica-Colegiul Tehnic Simion Mehedinti, Merinde Elisabeta-Sc.Gen.nr 1,Staniloiu Felicia-Gradinita nr 4,Vlasie Cristina-Gradinita nr.2, Vigheci Cezarina-Gradinita nr.1 si 6, Biolan Nina-Liceul teoretic Codlea, Grecu Claudia-Scoala de Arte si Meserii, Rekkert Marilena-Sc.Gen. nr.2, Neagu Sandu-Politia Comunitara, Rusu Marian-Politia Municipala Codlea, Poenariu Ioan si Schiopu Ioan-Biserica Adventista de Ziua a 7-a, Arnaut Gheorghe-Clubul Elevilor, Eugen Jugaru-Biserica Penticostala. Din partea CL au mai fost prezenti domnii consilieri Duma Victor, Urdea Virgil si Paul Nita.
Printre problemele expuse de catre institutiile publice au fost urmatoarele: necesitatea asigurarii prezentei periodice a organelor de politie, eradicarea cersetoriei in jurul bisericilor, inclusiv prin recomandarea data enoriasilor de a nu mai dona bani, care sa fie folositi la achizitionarea de bauturi alcoolice,ci produse alimentare, implicarea in familiile dezorganizate care nu isi trimit copii la scoala, asigurarea accesului la programe educationale nediscriminatorii, in special pentru romi, razii in barurile din jurul scolilor pentru a descuraja absentarea orelor de curs, urmarirea elevilor si interzicerea parasirii incintei scolilor in timpul pauzelor. Politia a informat ca nu dispune de efective suficiente, fiind necesar un nou plan de actiune comun intre cele doua institutii politienesti.
(Mai multe detalii si concluzii in raportul catre Consiliul Local din cadrul sedintei din februarie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu