luni, 4 iunie 2012

Electorale: Cei care au blocat dezvoltarea Ştrandului Codlea, susţin acum, în campanie, punerea sa în valoare

Nu mică mi-a fost mirarea să citesc că în sfârşit se pot aborda lucrurile şi pozitiv: Ştrandul Codlea va fi pus în valoare! 

Doi candidaţi la Primăria Codlea, domnul viceprimar Ivan Călin-PDL şi domnul Muntean Cătălin-PNL, promit că vor contribui la dezvoltarea complexului de agrement (sâc!). Domnii aceştia şi partidele lor au uitat însă că până în prezent problema a fost pusă tocmai invers de către reprezentanţii dumnealor şi anume tocmai aceştia cereau anularea dreptului de proprietate asupra ştrandului şi trecerea în administrarea oraşului !!!

Ceea ce mă face să mă întreb dacă cei doi au revenit subit la sentimente mai bune sau doar lansează mesaje care dau bine la popor, este următoarea dilemă:

În 2008, la alegerile locale, în ziarele cu promisiuni ni se transmitea : "S-a recâştigat Ştrandul Codlea!". Doamna  şefă a Departamentului Juridic  Elena Szinatovici ne anunţa atunci, în numele Primăriei Codlea şi al primarului Popa, că s-ar fi câştigat bătălia cu "cei care au pus mâna pe ştrand". Nu a fost însă aşa...
Încă din 2005, domnul primar Alexandru Popa (PDL) a susţinut un război pe faţă şi pe dos cu actualii proprietari ai ştrandului. Unul dintre cei mai vajnici opozanţi ai celor care acum sunt curtaţi pentru dezvoltarea ştrandului a fost şi este şi consilierul local şi avocat Gheorghe Adrian, din partea PNL. Dumnealui, alături de colegii săi, au susţinut tot timpul războiul dus împotriva "celor care au pus mâna pe ştrand". A se vedea procesele verbale ale şedinţelor de Consiliu Local şi demersurile făcute împotriva celor de la Ştrandul Codlea.

Nenumăratele procese împotriva celor care au preluat se pare că legal ştrandul (din moment ce justiţia le-a dat dreptate până în prezent), au costat bugetul local miliarde prin angajarea avocatului Dan Iosif din Braşov. Acesta a pierdut toate procesele împotriva firmei Romprotocol, cea care administrează ştrandul. 

Aşadar, domnilor candidaţi PDL şi PNL, aţi revenit la sentimente mai bune? Vă felicit şi declar public că voi sprijini şi eu aceste demersuri. De mult am declarat că şicanarea actualilor proprietari nu aduce nimic bun comunităţii codlene ci doar blochează investiţiile în acel loc, mai ales că încercările de preluare a ştrandului de către administraţia locală au fost sortite eşecului. 


 

Să ne apucăm de treabă !

3 comentarii:

 1. Sunteti optimist daca credeti in declaratiile lui Muntean, doar in data de 22.05.2012 la Onelia Pescaru declara ca o campanie electorala nu se face cu “mici si bere in cartierul Malin”, dar el face pomeni electorale la cantina firmei,fiind diferenta doar de geoagrafie.Tot in aceeasi emisiune declara ca “ actualmente am inchis orice activitate in Societatea Civica “ in aceasta perioada electorala , dar cu toate acestea sunt aduse grupuri de cetateni nevoiasi din Codlea ,batrani si nu numai, la cantina firmei sale , unde le da pomana electorala (mancare) , arunca chiar si cu petarde si le cere votul . Spuneti se poate ca sa crezi in ceea ce spune?
  Tot la acea emisiune vorbeste ca este de 14 ani in afaceri, dar in 1998, era angajat in Abator la Avicola Codlea, poate ca avea altfel de afaceri, cine stie??
  Acest Muntean doar deschide gura si spune un neadevar. Asa cum sa crezi ca vrea sa faca ceva bun pentru cetatenii Codlei?

  RăspundețiȘtergere
 2. Scuzati ! cind s-au facut toate aceste procese perdante cu strandul Codlea unde s-au cheltuit zeci de milioane de lei pe un avocat care a pierdut procesele dumneavoastra erati consilier local impreuna multi altii ce masuri ati luat ? daca ati tacut atunci va rog sa taceti si acum sa arunce cu noroi poate sa o faca oricine .Cu respect Maria.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu arunc cu noroi, doamna/domnişoara Maria. Şi atunci şi acum am considerat că acele procese nu fac decât să şicaneze. Fiind unul din 19 consilieri, am făcut cam ce putea un consilier să facă, conform atribuţiunilor sale: să atragă atenţia, să supună dezbaterii şi să se supună apoi deciziilor majorităţii.

  RăspundețiȘtergere