miercuri, 5 octombrie 2011

Redeschiderea Spitalului Codlea: Luni, 3 octombrie, a avut loc o nouă rundă de discuţii în cadrul grupului de lucru de la Ministerul Sănătăţii

"Personal pot afirma că discuţiile şi procedurile merg acum în direcţia cea bună.
Din păcate, ceea ce am cerut în toate aceste
luni de proteste şi anume dialogul real şi reanalizarea situaţiei din Codlea, se întâmplă abia acum. A fost nevoie de presiunea constantă a cetăţenilor asupra autorităţilor, locale sau naţionale, pentru ca să ajungem la acest moment. Atitudinea civică a codlenilor a făcut posibilă redeschiderea spitalului. Exclusiv atitudinea civică. Rămân la fel de critic la adresa autorităţilor . Politicienii de orice fel uită prea des că trebuie să fie în slujba populaţiei."
____

Grupul de lucru pentru redeschiderea Spitalului Codlea s-a întrunit, din nou, luni, 3 octombrie la Ministerul Sănătăţii în Bucureşti. Din Codlea s-au deplasat dr.Claudia Coste, manager al Spitalului Codlea şi Erwin Albu, fost consilier local, ambii membri ai acestei comisii . Acest grup de lucru a fost constituit în data de 19 septembrie, la 4 zile după intrarea în greva foamei a mai multor persoane din Codlea, printre care şi fostul consilier local. (Comisie de lucru pentru urgentarea redeschiderii Spitalului Codlea la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului de Finanţe.)


S-au purtat discuţii despre situaţia personalului, care în prezent depune dosarele pentru (re)încadrarea în unitatea medicală, s-au analizat demersurile efectuate până în prezent şi s-au stabilit procedurile juridice şi tehnice care mai trebuie îndeplinite, precum şi responsabilităţile diferitelor instituţii pentru redeschiderea cât mai curând a Spitalului Codlea.
Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a aprobat structura spitalului, în urma propunerilor din cadrul acestui grup de lucru.

O declaraţie care va cuprinde toate aspectele oficiale stabilite va fi dată publicităţii în curând de către membrii grupului de lucru.



Citiţi şi:

luni, 26 septembrie 2011

Ministerul Sănătăţii- Grupul de lucru pentru urgentarea redeschiderii Spitalului Codlea: discuţiile sunt în toi şi vor continua şi zilele următoare

5 comentarii:

  1. „A fost nevoie de presiunea constantă a cetăţenilor asupra autorităţilor, locale sau naţionale, pentru ca să ajungem la acest moment”
    Doar asa se poate discuta cu guvernantii, Cand fai refrma nu tai cu sabia, tai finut cu lama :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost nevoie de presiunea constantă a cetăţenilor asupra autorităţilor, locale sau naţionale, pentru ca să ajungem la acest moment. Atitudinea civică a codlenilor a făcut posibilă redeschiderea spitalului.

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa candidezi la primarie din partea PD-L???

    RăspundețiȘtergere
  4. Erwin,cred ca ar trebui sa ne ti la curent cu ce se mai intamla cu spitalul,esti singurul care ne informeaza.Ce ma ingrijoreaza in legatura cu spitalul sunt unele persoane care pensionare fiind sunt angajate pe baza de pile si nu promoveaza cadrele care chiar au nevoie de un loc de munca -vezi laboratorul de analize , biroul,statistica.De aceea nu are ursul coada.RUSINE.

    RăspundețiȘtergere