luni, 24 octombrie 2011

Spitalul Municipal Codlea se redeschide astăzi

Codlea.TV transmite LIVE de la REDESCHIDEREA SPITALULUI CODLEA ! Clic aici.


Lucrurile par a reveni la normal în Codlea: Spitalul Municipal se redeschide astăzi, luni 24 octombrie. Factorii de decizie au aprobat semnarea contractului cu CASJ Brașov pentru finanțarea unității spitalicești. Cererile comunității, apărate cu stăruință luni de zile de societatea civilă din urbea brașoveană, au găsit, în cele din urmă, rezolvarea.


Culisele redeschiderii Spitalului Municipal Codlea

Hotărâtoare a fost intervenția de săptămâna trecută a președinților organizațiilor județene a PD-L și UDMR, respectiv a domnilor George Scripcaru și Attila Kovacs. Luând act de apelul fostului consilier local din Codlea, anume că situația redeschiderii nu mai poate fii tărăgănată, s-a luat decizia semnării pentru moment a unui contract de finanțare provizoriu pentru 30 de zile, urmând ca în zilele următoare să se definitiveze și documentația de clasificare la nivelul Ministerului Sănătății, care va da dreptul unității spitalicești să semneze contractul definitiv cu CASJ Brașov.


Cei doi reprezentanți județeni menționați anterior au făcut posibilă și constituirea în data de 19 septembrie a grupului de lucru, pentru redeschiderea Spitalului Codlea la nivelul Ministerului Sănătății și al Ministerului Finanțelor.


Referitor la aspectul politic


Este normal ca soluționarea cerințelor comunității codlene să vină de la politicienii aflaţi în acest moment la cârmă. În jocul democratic, atât opoziţia, cât şi puterea, au rolul lor. Este însă de analizat cu atenţie acţiunile şi contribuţiile fiecăruia, iar demagogia şi politizarea necinstită trebuie amendate de către cetăţeni.


Referitor la poziţia protestatarului Erwin Albu, un simplu cetăţean codlean, membru al Forumului German şi neafiliat politic.


"Am asistat cu regret, mai ales în ultima perioadă, cum o parte a opoziţiei îşi asumă meritele acestei redeschideri, precum şi la lansarea de atacuri de decredibilizare împotriva persoanei mele. S-a spus că am devenit portocaliu, că "Erwin Albu s-a dat cu puterea". Scopul ascuns, dar previzibil este de a ridica în lumina reflectoarelor anumiţi oameni politici locali. Înţeleg jocul politic al acestora, în goana ieftină după voturi, dar nu pot să nu îl condamn.


Unde trebuia să căutăm rezolvarea situaţiei spitalului nostru, în Somalia cumva sau pe lună? Nu este normal, ca atunci când în cele din urmă, ţi se oferă calea dialogului de către cei aflaţi la putere, indiferent de motivaţie, să o accepţi pentru a rezolva problemele comunităţii? Nu era normal să ne aşezăm la masa tratativelor cu factorii de decizie? În acelaşi timp, nu putem uita că a existat o surzenie din partea autorităţilor pentru atâta timp.


Pe de altă parte, vreau să transmit că nimeni nu are dreptul de a-şi asuma vreun merit, în afară de cetăţenii simpli care şi-au cerut drepturile în stradă şi cadrele medicale care nu au abandonat lupta. Politicienii au fost dezamăgitori în toată această perioadă. Iar când rezolvă o problemă a comunităţii, să nu uite că tocmai acesta este rolul lor şi nu au făcut vreo faptă de vitejie.


Este păcat că nici măcar opoziţia nu poate să facă o politică constructivă şi curată în România de astăzi. Ar trebui reinventată politica decenţei sau a bunului simţ. Cum putem să mai avem încredere că interesele noastre cetăţeneşti vor fi reprezentate corect de către aşa zişii reprezentanţi ai noştri? E perfect valabilă vorba aceea: "Toţi sunt o apă şi un pământ". "

www.Codlea.info

4 comentarii:

  1. FELICITARI,Erwin daca tu nu te zbateai nu se deschidea spitalul,cei ce critica mai bine sa taca si sa faca ca tine.Rusine ediliilor care trateaza totul cu nepasare.Oare mai avem primar la Codlea sau este doar pe statul de plata? dar consilieri? Greu de crezut ca mai avem autoritati legale in oras.RUSINEEE LOR.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e mestere dar dumneata ti-ai schimbat haina din gri murdar in portocaliu ,crezind ca noua culoare acopera petele . Pacat fiind-ca am crezut ca vrei sa faci ceva bun din pacate ti-ai facut numai reclama doar doar te vei lipi si tu de vreun loc caldut in lumea politicienilor no sa ai nici o sansa lumea sa prins.

    RăspundețiȘtergere
  3. Erwin, nu te mai ocupi deloc de blogul tau?
    Acuma te mai concentrezi numai pe codlea.tv etc.?

    RăspundețiȘtergere
  4. Erwin ai terminat ci blogul tau? Te concentrezi numai pe noul proiect codlea.tv etc.?

    RăspundețiȘtergere