vineri, 27 februarie 2009

Sinodul Bisericii Ortodoxe nu a gasit 666 in paşapoartele biometrice

Sfântul Sinod consideră că nu se poate demonstra nici o legătură dintre Antihrist şi „paşaportul 666” care conţine datele biometrice ale posesorului. 
Sfântul Sinod crede însă că nu un microprocesor implantat în paşaport salvează lumea de rău, ci: „Statornicia în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, sporul în rugăciune şi fapte bune, vieţuirea creştinească în familie, mânăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul şi ne va ajuta să săvârşim binele”.
BOR calmează isteria publică din jurul paşapoartelor biometrice, considerate de mulţi purtătoare ale „numărului Fiarei” 666: „Acest număr este menţionat în Apocalipsă, dar e un număr ca oricare altul. Nu înseamnă că dacă vedem numărul 666 scris undeva pe un gard trebuie să avem o problemă cu acest număr. Avem la telefonul mobil  aceste numere şi nu există vreun argument teologic susţinut de cei care sunt împotriva paşapoartelor biometrice în legătură cu acest număr” linişteşte spiritele părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Conform acestuia Sfântul Sinod condamnă derapajele unora dintre clericii ortodocşi (unii falşi) care au băgat spaima în enoriaşii lor: „Din păcate am văzut pe posturile de televiziune fel de fel de monahi care din mândrie şi din precară pregătire teologică au produs mai mult panică decât să prezinte exact care e poziţia bisericii. Biserica se dezice clar de declaraţiile lor.
Citeşte mai multe aici în ziarul Gândul .
Citeşte aici materialele de pe blog cu privire la acest subiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu