joi, 21 mai 2015

La Codlea: ”Un solar în dar pentru fiecare grădinar!”

(UPDATE: PROIECTUL ACESTA VA FI PUS ÎN PRACTICĂ ÎN PRIMĂVARA 2016)”EȘTI DIN CODLEA? VREI SĂ PRIMEȘTI UN SOLAR ÎN DAR ȘI SĂ TE APUCI DE GRĂDINĂRIT? AFLĂ CE TREBUIE SĂ FACI!”
#‎floriCodlea‬ ‪#‎cooperativaCodlea‬ #tiparestetisingurbanii

Asociația Transylvanian Community Solutions Codlea lansează un program inedit, gândit să renască tradiția horticolă din orașul florilor de odinioară.
”Un solar în dar pentru fiecare grădinar!” se adresează oricărui gospodar din municipiul Codlea, care dorește să reînvie îndeletnicirea cultivării de flori și legume în sere și solarii din orașul nostru, în cadrul recent constituitei cooperative ecologice ”Grădinarii Țării Bârsei”.TCS va trage la sorți primii doi câștigători a câte unui solar complet echipat și care se vor bucura de întreaga asistență necesară lansării unei culturi de flori.

În acest sens, doritorii trebuie doar să se înscrie printr-un email cu datele de contact trimis la erwinalbu@yahoo.com și să facă dovada existenței unui spațiu adecvat amplasării și folosirii solarului și să devină membri activi ai cooperativei ”Grădinarii Țării Bârsei”. Nu este necesară experiența anterioară în domeniul grădinăritului, contează doar buna intenție.

Pentru că ”dar din dar se face rai”, câștigătorii concursului vor avea sarcina ca după doi ani de activitate, timp în care vor produce și vor comercializa plante alături de colegii din cooperativă, să dăruiască din rezultatul muncii lor un nou solar altui grădinar nou, în aceleași condiții. 

TCS dorește să continue echiparea a cât mai multor codleni cu solarii, pentru a renaște tradiția horticolă din orașul nostru. Prin cooperativa ”Grădinarii Țării Bârsei” și partenerii internaționali ai acesteia, horticultori din Elveția, Olanda și Germania, oricine dorește să înceapă o activitate lucrativă în acest domeniu tradițional, va primi sprijinul necesar și va avea asigurat un mediu propice desfășurării în bune condiții a activității. Trebuie doar dorință de muncă în echipă și drag de creștere a plantelor!

În prezent, TCS a fost susținută pentru demararea acestui program de SereCodlea.ro , dar așteptăm și alăturarea unor noi sponsori în viitor.

Cu respect,
Erwin Albu, manager de proiect

Willy Schuster, președinte executiv TCS
Stuart Meikle, fost Consul al Marii Britanii în România, președinte de onoare

-Cooperativa Ecologică ”Grădinarii Țării Bârsei” - șansa relansării tradiției horticole de la Codlea!-

Citește și:

Cooperativa Ecologică ”Grădinarii Țării Bârsei” - șansa relansării tradiției horticole de la Codlea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu