marți, 9 iunie 2015

”Coșul Țăranului” din Țara Bârsei . Susține economia locală!

Vineri, 12 iunie, lansăm distribuția de produse naturale și sănătoase, cultivate cu migală de gospodari din Codlea, în cadrul ”Grupului de Consumatori Țara Bârsei” și a Cooperativei ”Grădinarii Țării Bârsei”
Te poți bucura săptămânal de un coș de legume proaspete și fructe de sezon crescute în cele mai bune condiții, chiar în orașul de la poalele Măgurii. Pe lângă acestea, vei putea găsi în coș diferite dulcețuri și alte bunătățuri, în funcție de ce e disponibil din partea furnizorilor locali.
Încearcă și tu această metodă ingenioasă, prin care ajutăm economia locală, scurtăm lanțul de distribuție, protejăm mediul și avem grijă de sănătatea noastră.
Coșul va costa 50 de lei, iar înauntrul său vor fi adunate aleatoriu legume, fructe, miere, plante medicinale, dulcețuri și alte surprize și îți va fi livrat la domiciliu în Țara Bârsei (în Codlea, Brașov și localitățile învecinate). 

Comandă aici (completează formularul). Pentru alte detalii scrie la erwinalbu@yahoo.com .Ideea ”Coșului Țăranului”: 

Ce este un ”Coș Țărănesc”? 
Un parteneriat între consumatori și producători locali. O modalitate simplă și faină, prin care ne aprovizionăm sustenabil și natural și cunoaștem proveniența și povestea produselor.

De unde vin produsele? 
Mai mulți mici producători s-au reunit în cadrul Cooperativei ”Grădinarii Țării Bârsei” și produc local ce e bun pentru sănătate și mediu. Producție locală, economie locală, tradiții locale. ”Local” e ”verde” cu adevărat!

Despre ce fel de produse este vorba? 
Despre bunătățuri locale de sezon. Diverse legume, diverse fructe, miere, dulcețuri, ouă de la găini fericite și altele, ce se ivesc săptămânal. Respectăm natura și ciclurile ei. Totul este natural. De exemplu, acum prin iunie, avem salate, ceapă, ridichi, spanac, căpșuni, vișine, dulcețuri și ouă. Și mai avem și flori și plante aromatice. Avem tot ce ne trebuie de la natură. Vom îmbina fel de fel de roade bune.

Păi nu găsesc de toate mai ieftin și mai confortabil în supermarket?!
Foarte posibil. Dar mărfurile din supermarketuri sunt aduse de peste mări și țări, se arde mult combustibil pentru asta, sunt de multe ori procesate și tratate și nu au un aport asupra comunității. Nu au nici plus-valoare locală și nu asigură folosirea resurselor locale. Supermarketurile au o politică de prețuri foarte agresivă, nesustenabilă și conduc din plin la dispariția țăranilor și satelor. 
Devenind un consumator responsabil, ajuți direct comunitatea din care faci parte, protejezi mediul în care trăiești, susții economia locală și locuri de muncă pentru concetățeni și cunoști cu siguranță ceea ce mănânci.


Pot să-mi aleg eu produsele?
Compoziția ”Coșului Țăranului” din Țara Bârsei este hotărâtă de producătorii locali din cadrul Cooperativei ”Grădinarii Țării Bârsei”, în funcție de ce marfă avem la dispoziție. Astfel evităm să aruncăm produse și nici nu forțăm mâna producătorilor. Parteneriatul acesta funcționează pe baza înțelegerii consumatorului responsabil a ciclurilor de producție și a încrederii reciproce.
Cum au loc livrările?
Vinerea, pentru început o dată pe săptămână, dorim să vă livrăm coșul la adresa indicată. Plata se face la livrare. Stabilim împreună dacă doriți un coș și săptămâna care urmează. Comandați completând formularul acesta (clic aici).
La prima livrare vă vom înmâna un coș de nuiele confecționat în regiunea noastră, pentru care vom percepe o garanție de 30 de lei. La următoarea comandă, vom aduce marfa într-un coș nou, care va rămâne la dvs și vom lua înapoi coșul inițial. Garanția de 30 de lei vi se înapoiază când doriți să renunțați la livrările noastre. 

Vă mulțumim pentru buna înțelegere și colaborare.

Citește și:

Cooperativa Ecologică ”Grădinarii Țării Bârsei” - șansa relansării tradiției horticole de la Codlea!


La Codlea: ”Un solar în dar pentru fiecare grădinar!”

13 comentarii:

 1. Salut,
  Se poate stii inainte de a comanda cosul pt saptamana urmatoare ce va contine acesta?
  Va multumesc,
  Vlad

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună,
   Doar în mare vom putea ști, nu cu exactitate, dar sistemul tocmai pe asta se bazează, pe ușurarea muncii țăranului, pe asigurarea acestuia că ”scapă” de marfă și nu se pune presiune pe el.

   Ștergere
 2. Vom deschide și puncte de vânzare stradală, iar de acolo se poate alege marfa existentă la momentul respectiv.
  Vă mulțumim pentru interes!

  RăspundețiȘtergere
 3. Fain,astept punctul de vanzare stradala Erwin!...prefer asa

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va fi in Codlea, punctul de vanzare?

   Ștergere
  2. Da, unul pe strada Laterală, altul pe strada Avram Iancu . Asta în prima fază.

   Ștergere
 4. Foarte faina initiativa. Livrarea cosului si pt. Brasov?
  Spor in toate cele ECO!

  RăspundețiȘtergere
 5. Va felicit pentru initiativa! Cu siguranta voi comanda, minunata ideea.

  RăspundețiȘtergere
 6. Buna ,va urrmaresc de putina vreme si as vrea sa va ofer si eu spre vinzare produse eco

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Puteți să vă alăturați cooperativei Grădinarii Țării Bârsei dacă sunteți producător.

   Ștergere
 7. Buna, am lasat un numar de telefon si o adresa pentru livrare. Cand se intampla ? Multumesc.

  RăspundețiȘtergere