sâmbătă, 17 martie 2012

Politicărie codleană: Preşedintele PNL Codlea, Cătălin Muntean, ieri candidat USL, azi PNL, mâine …cine mai ştie?!

Din seria  "Comentarii  despre scena politichiei codlene  ale cetăţeanului Erwin Albu"

Preşedintele PNL Codlea, Cătălin Muntean, îşi anunţa anul trecut candidatura la Primăria Codlea. Din partea USL... dar nu a stat de vorbă  şi cu ceilalţi parteneri din coaliţia USL (probabil, din eterna sa lipsă de timp) , din moment ce şi PSD, văzându-şi liniştit de propria ogradă, şi-a prezentat candidatul, în persoana noului preşedinte Robert Stama.
Uite USL-ul, nu e USL-ul.... 
Dilema suprapunerii de candidaturi usl-iste din Codlea ( a se vedea articlolul: Mare dilemă electorală la Codlea: Deşi PSD are candidat propriu la primărie, liberalul Cătălin Munteanu se proclamă candidat din partea USL) a durat de atunci şi a continuat de anul trecut până acum o lună, când liberalii s-au "sucit" şi l-au prezentat totuşi pe preşedintele lor local ca şi candidatul Partidului Naţional Liberal la primărie (Liberalii şi-au lansat candidatul pentru Primăria Codlea), dându-şi seama că nu te poţi prezenta candidat USL, când nici măcar nu ai stabilit asta cu "partenerii". În unele ţări civilizate, a-ţi asuma un statut pe care nu îl ai se încununează cu o acuzaţie  de folosire de falsă identitate, măcar în rândul opiniei publice. La noi însă merge şi aşa...
Ce mai e nou ? A apărut făcătura sondajelor! Sau şi asta e veche...?
 Ultimele săptămâni  au fost marcate de jocuri de culise şi presiuni din partea liberalilor codleni asupra pesediştilor, ca aceştia din urmă să susţină totuşi candidatul PNL (La Codlea, PNL face mai nou presiuni asupra PSD pentru susţinerea candidatului liberal la primărie). Şi asta în timp ce prezentau mândri sondajele lor, în care domnul Cătălin Muntean ar avea "magnificul" scor de 60%, iar PNL Codlea "sfidătorul" procentaj de 50% ! Nu se spunea 60% sau 50% din ce... Nu a contat, bineînţeles, nici că la acel moment al triumfătorului anunţ liberal, nici măcar PDL nu şi-a anunţat candidatul, ci doar "colegii" social-democraţi! Ce să mai înţelegem din asta ?! Oare că ni se servesc braşoave politice sub forma de sondaje de opinie ? Păi da!
Dacă un partid ar sta aşa de bine în sondaje, ce nevoie mai are să forţeze formarea unei coaliţii locale, pe ultima sută de metri înainte de campania electorală? Bineînţeles că anunţurile scorurilor din sondaje nu au nicio acoperire, din moment ce nu s-au anunţat toţi candidaţii. Dar acesta este jocul unora. Nimic nou, toate vechi....
Ăştia sunt, cu ăştia defilăm.. 
Prezentare halucinantă a unui candidat ca fiind când din partea USL, apoi subit, ca într-o trezire din rătăcire, din partea PNL, cu tendinţe să mai apară o nouă formă a sa de ...lansare, se poate traduce uşor prin următorul exemplu de dialog tragi-comic:
Întrebare: -Cât e ceasul?
Răspuns: -Joi! 
Concluzie: -Bine, atunci trebuie să cobor!


Va urma. Cu siguranţă.
Seria  "Comentarii  despre scena politichiei codlene  ale cetăţeanului Erwin Albu"  va continua cu articolul "Conducerea portocalie a Primăriei Codlea trimite răvaşe cu bezele pe bani publici (doar) în an electoral"

Politicărie codleană: Preşedintele PNL Codlea, Cătălin Muntean, ieri candidat USL, azi PNL, mâine...cine mai ştie?!

Un comentariu:

  1. Stau si ma intreb: Cand a fost sincer domnul Catalin Muntean?

    In 2008, cand ne anunta pompos, cu litere de tipar in publicatia dansului "Atitudinea Codleana", cum ca "Vremea dinozaurilor politici pusi pe capatuiala a trecut", sau acum, cand sta la dreapta celui mai mare dinozaur politic al Brasovului, Aristotel Cancescu? Daca in 2008 dinozaurii politici pusi pe capatuiala erau rai; acum, dupa 4 ani, ar trebui sa credem ca sunt buni, doar pt. ca s-a asociat el cu ei? A se vedea imaginea de mai jos:

    http://i39.tinypic.com/2zhe5ty.jpg

    Daca in 2008 ne spunea sa-l alegem pt. ca "el nu stie sa minta", atunci ce sa intelegem? Ca a invatat intre timp?

    D-ul Muntean stie cum mai sunt numiti mincinosii? Printre altele, ca "umbla cu cioara vopsita". Daca nu intelegeti la ce ma refer, priviti poza de mai jos si poate veti pricepe. Fotografia, atat la propriu, dar mai ales la figurat, spune foarte multe si se potriveste de minune zicatoarei din batrani.

    http://i39.tinypic.com/2zf3513.jpg

    In aceste conditii, ce credibilitate crede D-ul Muntean ca mai poate prezenta?

    Deocamdata atat, "ca sa nu stresam curcanul", vorba unei reclame binecunoscute.

    RăspundețiȘtergere