duminică, 28 august 2011

VIDEO. Aici confirmarea secretarului de stat Raed Arafat cu privire la intenţia de a retrage aparatură de la Spitalul Codlea

În loc să se grăbească să ne deschidă spitalul , se grăbesc să ne ia aparatura!

Intenţia Ministerului Sănătăţii, aflată de mine vineri pe surse, de a retrage aparatura de telemedicină din camera de gardă a Spitalului Municipal Codlea a fost confirmată în cele din urmă de reprezentantul ministerului, domnul secretar de stat Raed Arafat.După ce Codlea a fost văduvită de personalul medical, redistribuit forţat, după ce am fost văduviţi de finanţare de la CAS, după ce am luptat contra intereselor private susţinute duplicitar de autorităţile locale, după ce decizia instanţei de suspendare a Hotărârii de Guvern aberante s-a lăsat atâta timp aşteptată în urma acţiunii juriştilor din Primăria Codlea, o nouă lovitură ni se dă în pragul redeschiderii Spitalului Codlea.Deşi domnul Arafat declară senin că nu avem nevoie de acea aparatură, pentru că nu s-ar fi folosit în ultima perioadă, nu putem să nu interpretăm altfel acest gest. Dacă ne bazăm doar pe simpla experienţă a închiderii spitalului prin nefinanţare, cu toate cele care au precedat aceasta (joaca de-a autonomia locală, ideea transformării în cămin de bătrâni, forţarea redistribuirii personalului, promisiunile autorităţilor locale şi judeţene-inclusiv a domnului prefect Gonţea- că spitalul nu se va închide), dar şi cu ce a urmat, dovedim clar că autorităţile naţionale nu pot fi un partener constructiv şi credibil pentru codleni. Ba mai mult, îmi asum afirmaţia că autorităţile au avut o atitudine duplicitară şi chiar mârşavă la adresa comunităţii noastre.

Intenţia de a retrage aparatura de telemedicină tocmai în acest moment al demersurilor de redeschidere este cel puţin o şicanare. Dar poate fi şi o continuare a războiului de închidere a instituţiei noastre prin noi mijloace. Acţiunea aceasta pune gaz pe foc, de exemplu, pe nesiguranţa cadrelor medicale de a se întoarce la unitatea medicală din Codlea, la vechiul loc de muncă.

Suntem decişi să ne apărăm în continuare spitalul. Spunem un "NU" hotărât retragerii de echipament de orice fel şi pentru orice motiv, mai ales în acest moment de cumpănă. Vor urma din nou acţiuni de stradă, dacă altfel autorităţile nu ţin cont de nevoile comunităţii noastre.

În loc să se grăbească să ne ia aparatura, mai bine să se grăbească să ne deschidă spitalul!

2 comentarii:

  1. Chiar nu stiu ce sa mai cred, oare interesele sunt la cel mai inalt nivel?,se dau bani si se finanteaza parcuri si sali de sport pana si la -cucuietii din deal- si noi nu putem avea spital intr-un municipiu?unde este atitudinea PRIMARULUI si a CONSILIERILOR? Oameni de toata rusinea care tac chitic si isi rezolva interesele personale,JOS CU TOATA HAITA DE HOTI IN FRUNTE CU PRIMARUL.Pana cand sa-i mai toleram,pana cand sa-si mai bata joc de noi codlenii? RUSINEEEEEEEE.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi Erwin, alta treaba asa.
    Da vroiam sa te intreb daca stii, dece nu fost folosita aparatura de telemedicina niciodata de cand ea a fost infintata, cum zice secretaru? Nu a fost nici un caz asa de grav de ar fi trebuit parerea specialistilor din targu mures, sau care au fost motivele daca le stii.

    RăspundețiȘtergere