vineri, 1 martie 2013

Incendiar ! Sesizare muşamalizată că un funcţionar de prim rang al Primăriei Codlea ar fi încadrat ilegal pe funcţie.

Muşamalizare! Iată că Primăria Codlea nu se dezminte: 
Neregulile din vechea administraţie pedelistă au fost preluate de către noua administraţie liberală şi sunt ascunse sub preş. O mână spală pe cealaltă...


Zilele trecute mi-a parvenit un document incendiar, care în mod normal ar produce efecte imediate şi ar face ravagii în orice administraţie care oferă transparenţă şi respectă legea, fără a pune batista pe ţambal şi a face jocuri de culise în interesul  exclusiv al edililor, ca cea din oraşul nostru.

Şeful Poliţiei Locale, jr. Elena Szinatovici, sesizează Unitatea Administrativ Teritorială Codlea, despre faptul că domnul consilier juridic Ciprian Voicu, binecuvântat consilier al primarului Cătălin Muntean, a promovat ilegal gradele de încadrare în funcţie, încă începând din anul 2009/2010, iar în consecinţă, încasează ilegal sume de bani şi ocupă ilegal funcţia respectivă. 
Desigur că sesizarea a fost trecută cu tăcerea la fel ca multe altele de prin primăria codleană, care nici mai demult şi nici acum nu deserveşte cu adevărat comunitatea, ci doar gloata de şefi, şefuţe şi aleşi locali.

Pe surse, pe la colţuri: Ce este foarte interesant este şi faptul că primarul ales cu plasa în municipiului nostru în 2012, se pare că îl pregăteşte pe domnul Ciprian Voicu pentru preluarea postului de secretar al oraşului în locul eternului Vasile Rotaru, cel care de la revoluţie ocupă funcţia de secretar, semnătura sa fiind pe toate actele oficiale din această instituţie. 
Ciprian Voicu a fost şi un loial şi apropiat colaborator al fostului primar Alexandru Popa. Se leagă lucrurile acum?

Vedeţi aici documentul care a fost pus la păstrare sub preş de către edilii codleni:





"Să trăiţi bine!" , indiferent ce culoare politică afişaţi , domnilor aleşi !

4 comentarii:

  1. pare a fi o făcătură! Fără destinatar, fără dată și număr de înregistrare (de ieșire de la poliția locală și de primire la primărie)?
    Oare nu ești victima unei dezinformări?

    RăspundețiȘtergere
  2. Înainte să îl public am făcut ceva "săpături". Varianta care a ajuns la mine este varianta fără vreo dată şi număr de înregistrare, dar nu este mai vechi documentul de câteva săptămâni. Deşi cazul se cunoaşte de ceva timp.
    Ca destinatar are UAT Codlea. Ştampila şi semnătura sunt uşor de recunoscut şi chiar şi stilul de redactare.
    Mai mult, la ultima şedinţă de Consiliu Local a apărut acest act adresat nominal fiecărui consilier, deci este cunoscut documentul, dar....pentru moment totul este învăluit în tăcere... Se încearcă muşamalizarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. curiozitati: daca ascensiunea ilegala a avut loc in 2009-2010 de ce s-a facut sesizarea abia acum? de ce in perioada mentionata cand tu erai consilier nu ai facut publice aceste lucruri sau singura persoana care a sesizat ilegalitatea este d-na. de la politia locala? caz in care trag concluzia ca fostii consilieri fara exceptie au avut interes 0 fata de acest tip de probleme

    RăspundețiȘtergere
  4. Clarificări:
    Probabil că trebuie să informez despre rolul şi atribuţiunile consilierilor şi cele ale executivului (primar şi administraţia locală). Consilierii locali nu au atribuţiuni în privinţa angajării în primărie, ei doar aprobă organigrama. Consilierii propun şi aprobă proiecte de hotărâre care sunt duse la îndeplinire de executiv.
    Teoretic (şi poate şi practic) nici primarul nu verifică dosarele de angajare ale tuturor angajaţilor. Există personal specializat care face treaba aceasta.

    Nu am avut cunoştinţă până acum despre această problemă, respectiv cu siguranţă se poate observa că am expus multe altele şi îmi cer scuze că mi-a scăpat aceasta :).

    Grav mi se pare că, odată adusă la cunoştinţa edililor şi a publicului , se încearcă muşamalizarea, ca în multe alte cazuri.

    RăspundețiȘtergere