luni, 25 februarie 2013

Primarul plângăcios Cătălin Muntean din Codlea . A făcut turul televiziunilor de partid să se plângă de Erwin Albu, blocând orice drept la replică

Că există televiziuni de partid şi că presa face jocurile unora sau altora dintre mai marii zilei, este deja arhicunoscut. Implicit că presa este controlată financiar de către politicieni şi joacă după cum le cântă aceştia, iar dacă te încăpăţânezi să nu faci parte din sistem, devii ţintă sigură a acestora.

Dar că există în anul 2013 primari plângăcioşi, care fac foştilor contracandidaţi serioşi dosar ca la securitate, cu care se plimbă pe la televiziunile prietene şi docile, care îl cocoloşesc regizat cu întrebări atent selecţionate, nu te-ai mai aştepta să vezi. Şi nici că acestea încalcă flagrant codul deontologic şi normele audiovizualului şi nici nu mimează vreun drept la replică acordat "condamnatului" în direct. Dar te dumireşti repede că trăieşti în România, ţara LOR. 


De ce vă temeţi de Erwin Albu, domnule primar?
Asta s-a întâmplat săptămâna trecută, când primarul codlean Cătălin Muntean a ieşit "pe sticlă" fluturând dosarul lui Erwin de amenzi de circulaţie şi decizia Curţii de Apel, care  schimbă total şi dubios decizia primei instanţe, şi care mă scoate dator vândut către Primăria Codlea (Transparenţă: Justiţia română a modificat întru totul o decizie anterioară ca să mă scoată dator la Primăria Codlea. O simplă întâmplare? Bătălia continuă.) .
Ca să arate dumnealui planetei cine este Erwin Albu, în viziunea sa şi a dosarului său pregătit cu migală în pur stil securist! 
Asta după ce mi-am permis să dezvălui multe din matrapazlâcurile sale din ultimele luni (a se vedea pe blog) şi după ce nu am respectat  întocmai "rugămintea" acestuia de a-mi vedea de treabă (culmea este că eu tocmai de treabă îmi văd, de treaba mea de cetăţean căruia îi pasă ce se întâmplă în comunitatea sa şi care stă cu ochii pe aleşii locali, indiferent de repercursiuni). 

Ce omite totuşi primarul plângăcios?

Pe când totuşi o emisiune în care acelaşi Cătălin Muntean explică când şi cum va returna  despăgubirile de milioane de euro pentru gripa aviară, primite ilegal de la statul român, conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ?
Desigur că ne facem că nu vedem publicitatea cumpărată pe bani grei în toată media care tace pentru "Peneş"....
Despre cum s-a ajuns la acele datorii fabuloase ale subsemnatului , primarul plângăreţ nu suflă o vorbă, pentru că s-ar vedea cusătura cu aţă albă din partea instituţiilor statului, care închid ochii la datornici adevăraţi, dar se năpustesc asupra acelora care îi deranjează. 
Domnul primar nu explică deloc cum Primăria Codlea şi-a bătut joc de nişte investitori olandezi care au dorit să deschidă în 2008 în Codlea prima bursă de flori pe plan naţional, dar li s-a închiriat o hală bântuită ilegal de ...vânzători de haine vechi şi că investitorii şi-au luat (ca şi alţii) tălpăşiţa dezgustaţi de metehnele din Codlea ale administraţiei şi au refuzat să plătească vreo chirie pe un spaţiu de care nu s-au putut folosi conform contractului. 
La fel, nu explică nici de ce Erwin Albu este singurul cetăţean român împotriva căruia Primăria Codlea s-a îndreptat cu întreg departamentul juridic ca persoană fizică, deşi discutabila datorie era  pe o firmă româno-olandeză. Asta în timp ce toate celelalte firme datornice sunt lăsate în pace, ba mai mult, li se şi şterg datorii de la bugetul local într-o veselie, în frunte cu firmele primarului.
Iată emisiunea reluată de multe ori pe canalul de televiziune. Subiectul "Erwin" - de la minutul 7:07. Fără drept la replică, binînţeles.
Va urma. 

joi, 21 februarie 2013



duminică, 24 februarie 2013

12 comentarii:

  1. Sincer. Încerc într-un fel să te înțeleg, dar ceva scârțâie în toată povestea asta.
    Eu mi-am plătit amenzile date de poliție, chiar dacă am simțit că sunt nedreptățit deoarece alții, care umblă și băuți și cu viteză, au fost lăsați să treacă, dar pe mine m-au oprit.
    Ce vreau eu să subliniez este faptul, că odată amendați, avem căi în contencios de a dovedi injustețea sancțiunii pecuniare. Nu contestăm în instanță sau pierdem procesul, atunci suntem buni de plată. Și totuși tu ai refuzat să plătești aceste amenzi și impozitele datorate către primărie. Nu este corect și este imoral, iar motivația ta referitoare la suspiciunea că sumele tale de bani ar fi cheltuite nejudicios de primărie nu este rezonabilă și nici acceptabilă. Cheamă Curtea de conturi, fiscul, garda, pe cine vrei tu și să cerceteze organele competente.
    Cred că ți-ai depășit cu mult calitatea de simplu cetățean și te-ai erijat într-un fel de pseudo justițiar. În rest nu ai nici competențe delegate în acest sens pentru a bloca bunul mers al unui sistem din care facem toți parte(sistem-bun sau rău).Ești ca noi toți, ceilalți oameni.
    Vorbești de decizia ”dubioasă” a Curții de Apel.
    Dacă chiar e dubioasă, te rog să o postezi pe blog să văd și eu despre ce e vorba ca să mă lămuresc! Poate această decizie poate fi atacată cu o cale de atac (recurs în anulare, revizuire).
    Cât privește datoriile și restituirile de milioane de euro ale firmelor actualului primar, eu sunt ferm convins că și în această situație se va face dreptate iar autoritățile competente își vor face datoria. Dacă actualul primar va reuși să găsească o cale legală de a evita plata sumelor respective atunci nu ai ce face, nici tu și niciun alt cetățean.
    Trăim într-o societate nedreaptă și unde cei bogați fac legea, dar există totuși un minimum de legalitate pe care trebuie să o respectăm cu toții.
    Ai încercat și tu tot ce au făcut și alții care au vrut să facă afaceri și să se îmbogățească. Diferența este că ceilalți au fost mult mai șireți ca să păstreze o brumă de legalitate și să facă în așa fel încât să nu cadă în ghearele organelor statale.
    Ei nu sunt cu nimic mai morali sau mai cinstiți decât tine, doar că au ținut cont și de un minim respect față de regulile sistemului.
    Acest lucru face ca ei să te privească cu condescendență și chiar cu o jenă ironică în timp ce ești căzut la pământ.
    Ție, din postura de om falit nu ți-a mai rămas decât șansa de a parveni printr-un post de politician. Grea provocare! Șansele sunt atât de mici încât sunt practic nule.
    Sper, ca peste câțiva ani,după ce fentezi plata tuturor datoriilor pe care le ai atât față de stat cât și față de autoritățile locale, să tragi linie și să începi o nouă viață mai puțin conflictuală și în care măcar să mimezi și tu ca și ceilalți afaceriști din Codlea, că respecți circuitele financiare și legale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poate nu se înţelege este exact următorul lucru:
    dacă tăceam sau dacă mă înscriam în vreun partid, dosarul meu era uitat. Cam aşa se face. Dar nu am acceptat asta, nici nu am acceptat să tac, nici să nu mai arăt puroiul sistemului.

    Că trebuie în cele din urmă să îmi asum inclusiv această parte a vieţii mele, pe care eu o consider tocmai afectată de poziţiile mele contra sistemului, recunosc.
    Că nu m-am apărat în instanţă, este iarăşi prostia mea.

    Mai sunt multe aspecte ale poveştii care văd că vă scapă. Iar concluziile sunt încă foarte pripite. Părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. probabil că dacă te înscriai într-un anume partid ar fi făcut ca primăria să nu facă demersurile legale pentru și recupera creanțele datorate. Exista și această șansă de a scăpa, cei drept minimă, dar dacă vrei să fii corect atunci trebuie să recunoști că iarăși ar fi fost o situație imorală pentru -că undeva ai greșit și tu de ai ajuns să fii ”devorat” la micul dejun de protipendada locală. Dar asta nu scuză atitudinea de acuma. Știu că povestea este complicată, însă modalitatea de abordare nu mi se pare cea potrivită fiindcă cei cărora tu te opui au argumente juridice irefutabile, argumente pe care tocmai tu le-ai făcut posibile.
    Dacă nu vrei să publici pe net decizia Curții de Apel, poate îmi trimiți pe email, în mod privat această decizie, pe care promit să nu o public și să o șterg după ce citesc ce scrie acolo.Dar în ideea de transparență, dacă tot clamăm decizii dubioase ale justiției, trebuie să le și publicăm ca să putem vedea unde există dreptate sau nedreptate.
    Eu nu trag concluzii ci doar îmi expun un punct umil de vedere pentru-că văd deja că lucrurile degenerează și o limită a bunului simț este depășită de ambele părți. Dacă asta înseamnă luptă politică bazată pe principii atunci eu îmi mănânc pălăria.

    RăspundețiȘtergere
  4. Clar că le-am dat şi eu prilej. Tocmai asta spuneam cu faptul că trebuie să îmi port crucea asta. Mai mult, nu m-am prezentat la niciun proces, tocmai ştiind miza care se joacă şi şantajul anterior la care am tot fost supus şi la care nu am cedat. Probabil a fost o prostie din partea mea, dar am mai fost şi prost în viaţă. Mai ales referitor la viaţa mea personală şi profesională, am neglijat enorm de multe, punând luptele pe primul loc. Şi probabil că voi muri prost.

    Voi publica actele. Întotdeauna am fost şi prost de transparent. Mai sus sunt publicate ambele decizii contradictorii ale instanţei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare mult aş vrea să îi văd şi pe alţii că nu vor mai sta cu capul în pământ şi vor arăta cu degetul nedreptăţile la care sunt supuşi.
    Tare mult aş vrea să văd că nu mai închidem ochii.

    Aşa m-aş putea retrage şi eu liniştit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă ești amabil să publici linkul către decizia motivată a Curții de apel rămân recunoscător.
    Și ca să te fac să înțelegi că eu personal nu sunt partizanul niciunei părți pot să-ți arăt de exemplu ce nedreptate mi s-a făcut mie de către Consiliul local din care ai făcut parte și tu și de către primarul de atunci cu tot cu biroul său juridic.
    în baza legii 341/2004 am dreptul ca să primesc un ha de pământ arabil de la primărie. Am făcut cerere prin 2008-2009 și deși comisia a spus că există posibilitatea de a primi acest pământ, consilierii locali au refuzat. Atunci nu am acționat în contencios administrativ pentru-că aveam destule proceduri juridice pe la CEDO și prin țară pentru a mai pierde timp cu o asemenea chestie.
    Acuma o să cer din nou acordarea acestui drept și cu siguranță voi obține în instanță recunoașterea dreptului. Dar cum legea este făcută așa cum este făcută. probabil că nu mi se va da acel hectar de pământ chiar și cu o decizie judecătorească definitivă. Dar indiferent de faptul că mi se va face dreptate sau nu, eu nu voi adopta o atitudine sfidătoare și nu mă voi folosi de nedreptățile suferite pentru a ataca pe căi ocolitoare autoritățile locale. Dacă pot obține pe cale legală acel amărât de hectar de pământ arabil îl voi obține, dacă nu atunci, nu am ce face fiindcă sistemul este așa cum este făcut să facă lucrurile în mod preferențial și în funcție de interesele consilierilor locali. Singura cale de urmat este cea legală și nu cea a atitudinii haiducești, chiar dacă nedreptăți sunt la tot pasul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aici avem deja atitudini diferite. Eu nu mă mai resemnez, chiar cu scheletele mele pe care le pun în vitrină, nu le ascund în dulap şi pentru care va trebui să mă spovedesc. Am încercat prea mulţi ani calea procedurilor legale şi am stat mult prea mulţi ani în mijlocul lor, de unde am încercat să fiu şi să fac altfel, ca să îmi dau seama că doar cu pumnul în masă se mai poate. Iertare să-mi fie.

    Deciziile sunt inserate ca link spre un articol în textul din postarea de mai sus. Dar îl mai public odată aici: http://erwinalbu.blogspot.ro/2012/12/transparenta-justitia-romana-modificat.html

    RăspundețiȘtergere
  8. as zice si eu ceva de amenda am fost amendat de politia pur si simplu ca nu mam prezentat o duminica la politia din greseala ca nu am citit citatia luni mam prezentat dar era facut procesul de verbal cu amenda la sfarsitul anului mamtrezit cu pensia mai putin mi a oprit amrnda din pensie era complect ne drept si citatia duminica la politia si amenda nu inteleg un lucru nu mai mie a gasit sa opreasca din pensie sau asta lege am o intrebare de ce nu se opreste de la toate lume din venit cum a oprit mie ce va nui in regula ori politia nu inaintaza citre primarie procesele verbal ori traim intru un oras unde toate putred si multe lucru nui drept spui adevarul nui convine la nimeni vecini are amende millioane are baninu se opreste ca mamica lucreaza la primarie cite bani ari intra la primarie daca corect ari incasa toate amende nu nu mai al meu din pensie sau al lui erwin sa plateasca toate lume si primarul si ori care bogatasi din codlea asa ari fii corect nu sa mi opreasca din pensie cu ce drept a umblat la pensiea mea poate raspunde cineva si cine e mai chemat la politia duminica sa dae o declaratie stept un raspuns unde e dreptate

    RăspundețiȘtergere
  9. Linkul acela îl știu. Eu mă refeream la decizia în totalitate (și care nu este publicată nicăieri pe blog) nu la dispozitiv din care nu reiese motivarea Curții de Apel ci la decizie în integralitatea ei pentru a vedea modul în care Curtea a ajuns la concluzia din dispozitiv.

    RăspundețiȘtergere
  10. Urmează să le public şi pe acelea. O să pară stupid, dar nu le am. Am aşteptat ca Curtea de Apel să trimită,ca să o pot ataca mai departe , cu avocat şi în cel mai serios mod, dar am aflat de la primărie că decizia nu se mai trimite în astfel de cazuri (!) şi că trebuie să îmi fac eu rost de ea. Plus că este definitvă. Cam atât pentru moment.

    RăspundețiȘtergere
  11. Deciziile definitive ale curții de Apel pronunțate în recurs nu se comunică părților.
    Pentru a intra în posesia unei copii legalizate după o decizie pronunțată în recurs, trebuie formulată o cerere în acest sens, cerere la care va fi atașată o taxă judiciară de timbru de 2 lei și un timbru judiciar în valoare de 0,15 lei.

    RăspundețiȘtergere
  12. de ce nu ai aprobat commentarul ori cum mersi

    RăspundețiȘtergere